Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktuální cena za m2 ( pole )

Od: black* odpovědí: 3 změna:

Zdravim chci se zeptat jaká je aktuální cena metru 2 z pozemku tím myslím pozemek mimo město . Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Záleží na tom, kde pole leží, Jiná cena bude v podhůří a jiná na Hané. Zadejte si lokalitu sem: farmy.cz/...

cyril*
hodnocení

0x

Také je podstatné o jakou "aktuální" cenu se jedná. Jiná je pro účely daně z nemovitostí a zcela odlišná pro obchod s nemovitostmi.

hodnocení

0x

Důležité je najít si na netu BPEJ /bonitovaná půdně ekologická jednotka/ pro území, kde se pozemky nacházejí. Lidově řečeno, to je úřední cena za m2 půdy. BPEJ stanoví stát. Někdy se mění každým rokem /spíš nahoru, ale ne o mnoho/, teď už po několik let jsou na stejné výši. Aspoň u nás. Vytáhla jsem si přehled cen půdy v našem mikroregionu. Jedná se o 27 obcí a ceny se o dost liší: Nejméně 4,50 za m2 /to už je podhůří, nejvíce 10,52 za m2, a to už je úrodné Polabí. Je zajímavé, že některý z pozemků se může skládat z dílů, kde budou 2 nebo i 3 rozdílné ceny. Měli jsme takové pozemky. Třeba jeden, kde část byla za 6,90 za m2 a druhá část za 13, 52 za m2. Takže pokud budete prodávat, nejlepší bude dohodnout se s kupujícím. Lepší si najít třeba 3 zájemce a porovnat, co nabízejí. Nebyla jsem příliš nenasytná, jen jsem řekla, že bych uvažovala o prodeji za podmínek, že mi přihodí korunu za m2. Nebylo to mnoho, 5 Kč by mi jistě nedali, ale zároveň vzhledem k rozloze to bylo docela znát. Takže si nejdříve zjistěte to BPEJ, abyste měl tak trochu přehled o ceně a pak můžete jednat. Neprodávat prvnímu a snažit se o dohodu /rozumnou, ne to našponovat/, kupec by couvl a další by třeba už tolik nedal. Chce to zmapovat si oblast a ceny. Já jsem se tak vyškolila, že je mi skoro líto, že jsme ten náš kousek prodali, bavilo mě chodit na schůzky, domlouvat, kombinovat ...Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]