Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se rozhodnout? (práce,cizina,živnost)

Od: 13456789 odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

1) potřebuji poradit jak by jste se rozhodli Vy. Sice už jsem byla tak nějak rozhodnutá jak to udělám (najdu si práci na rok, abych něco našetřila a pak pojedu do ciziny asi Norsko,dopiluju jazyk)-máte nějaké typy přes jakou adenturu si tam hledat práci, popřípadě nějaké postřehy od někoho kdo tam byl. Popřípadě jeli by jste sami nebo raději s někým.

2) Ted k mojí situaci, mám zemědělsku s maturitou (není to nic moc). Tak nějak jsem už rok po maturitě,za tu dobu jsem měla praxi akorát na magistrátu na administrativě(to kde kdo dnes) nedaří se mi najít práci co by mě nějakým způsobem naplnila. Schodu okolností jsem se dostala na brigádu do Hyundaie pod jednu firmu cca jako zaměstnanec bych měla 11 500 čistého. Brigádně jsem tam už 3 měsíce. No a nabídli mi smlouvu, kývla jsem na to (měla bych na trvalý poměr nastoupit nějak konce října).

3) Udělat si živnost, mám nějak představu o navrhování zahrad (to by byla potřeba asi nějaké rekvalifikačky). A samo peníze na rozjezd.

PS: -omlouvám se za případné chyby
-doufám, že můj projev není příliš zmatený
-děkuji za případné odpovědi :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Já bych měla celkem jasno. Vzít práci v Hyundaji a přitom si udělat ŽL jako vedlejšák a sbírat info o práci v zahraničí. Až byste se rozhodla odjet za prací, tak ŽL pozastavit a v zaměstnání máte pouze 2 měsíční výpověď. Jest-li výpověď dáte za půl roku nebo za rok je šum a fuk. Vyzkoušíte si alespoň vše a budete mít lepší představu čím se chcete živit. Ať se daří.

iz*
hodnocení

0x

Souhlasím s radou výše, určitě bych začala tou prací. Hyundai pokud vím v oboru zahradnictví nepůsobí, ale pro jistotu si to ještě ověřte v rejstříku.

Mám-li pravdu, nepotřebovala byste k podnikání předchozí písemný souhlas zaměstnavatele, dokonce byste jej o svém podnikání ani nemusela informovat.

Jenom byste si podnikání musela zorganizovat tak, aby Vám nezasahovalo do pracovních povinností (nesměla byste kvůli podnikání např. odmítnout práci přesčas).

Totéž platí pro další vzdělávání v oboru zahradnictví, ani to by Vám nesmělo zasahovat do pracovních povinností.

Něco jiného by mohlo být jazykové vzdělávání. Pokud by Hyundai vyžadoval znalost jazyka, mohl by Vás v návštěvě jazykových kurzů podpořit např. vhodnou úpravou pracovní doby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]