Nejste přihlášen/a.
Ahoj ohledně toho zemětřesení v Japonsku nikdo se nezmiňuje o zvířatech , co myslíte jak to zvládaj? je mi jich dost líto když vidim ty záběry tak si na ně vzpomenu chudáčci
Osobně si myslím, že to zvířata v Japonsku příliš nezvládají, bohužel. Též je mi jich líto, jakožto i lidí, prostě všech živých tvorů postižených živelnou katastrofou. A nejvíce mě dokážou naštvat ty dlouhé televizní záběry na zpustošenou zemi - protože zbytek světa se asi chce porochnit na neštěstí druhých, a pokud možno v přímém přenosu.
To já zase nejsem tak ušlechtilej jako Vy a se zájmem se na ty dlouhý videa podívám a i to veřejně přiznám. Ono přeci jen v té naší České kotlině se člověk s vlnkou tsunami zase tak často nepotká. Ale mám pocit, že i Vy se pěkně rochňáte v těch dlouhých videích, protože byste jinak nevěděla, že jsou dlouhé...Takové trochu pokrytecké, že.
Svetr, nepátrejte po tom. Ptáci uhynou kvůli radiaci, viděla jsem jednu fotku z pobřeží. Těch ryb...
Domácí mazlíčky zatím nikdo neřeší, protože všichni hledají lidi v troskách, jejichž šance na přežití rovná se skoro nule. Malá naděje je u divokých zvířat, která vycítí nebezpečí a utečou, ale to se týká tsunami. Bohužel blížící se radioaktivní mrak nemají šanci poznat. Netrapte se něčím, co bohužel nezměníte.
Krkovičko, já tazatele chápu. O lidech se mluví, jasně že to je neštěstí a taky to všichni chápou, ale ta zvířata mě kolikrát taky napadla. O něch není zmínka nikde.
Je mi moc líto těch postižených zvířat, neumí mluvit a jsou odkázány na milosrdenství lidí. Brečela bych, jak pro lidi, tak pro zvířata. stařenka
Krkovičko, jen můj nesouhlasný názor: samozřejmě je mi líto všech živých tvorů, rostliny v to počítaje. Nicméně by mi bylo určitě víc líto mého pejska nebo morčete, než uštěkané sousedky z druhého patra! Lidé nemají co jíst, zvířata také ne. Zachraňují se samozřejmě především lidé, protože zachraňující jsou většinou také lidé.
"Zvířata se obnoví-narodí znovu-ty koně,kočky,psi,stáda". Obnoví se stejně jako lidé. Stejně jako lidský život, i zvíře se musí narodit...
Hopíku, děkuju moc za názor. Fakt moc. Poslední věta a slovo obnoví ve mě způsobilo takovou bouři emocí, že jsem neodepsala. (budeš se smát, ale má fantazie v tu chvíli přede mne postavila Hejkálka se zdviženým prstem a říkal mi Nesmíš
)
Prostě zvířata tu elektrárnu nepostavila. Zvířata nemění ráz krajiny natolik, aby to způsobilo třeba povodně. Jasně, že ti obyčejní lidé tam taky ne. Mohli bychom se dohadovat pořád dokola, o každé slovíčko.
Jednoduše Hope, díky.
Mařenko, není zač, je píšu, jak cítím! I my lidé bychom měli být důsledně zodpovědni za veškeré své činy. A jak se říká, kapitán opouští loď poslední. Takže při podobném průšvihu naposledy zachraňovat politiky a konstruktéry těchto prů*erových záležitostí. Až v poslední řadě - tedy po dětech, obyčejných lidech, zvířatech a květenou...
Já jsem se v minulém století narodil a elektřinu, auta, letadla, plast i hajzlpapír jsme již znali a používali...
Není a nemusí mi být 100 a více let. Ale 10 roků žijem ve 21. století, takže všichni starší již pocházejí z minulého století.
Tak pěšky do školy jsem chodila i já a 100 let mi rozhodně není. Auto jsme neměli a moje babička byla ročník 1898. Ještě když jsem k ní jezdila jako dítě, tak neměla v chaloupce elektřinu a svítila petrolejkou, a já z toho mám do dneška hrozně krásnou vzpomínku a pocit. V ždy mi při mihotání plamene vypravovala příběhy ze života, z války, jak neměli co jíst, jídlo bylo na lístky. O svých láskách, o tom jak chodila pást husy, jak se starala o kravku atd...Upekla v kachlových kamnech buchty - dávala do nich domácí husí sádlo, a plnila mrkví a mákem, či tvarohem, a ty byly...Myslím, že ta doba byla chudá, ale na spoustu věcí lepší, všichni k sobě měli nějak více blíž. Někdy si říkám, že jsem se měla narodit v jiné době, že se do téhle doby nehodím...a vždycky si na ni vzpomenu, že říkala, když bude málo práce vše bude, že musí přijít válka, nebo potopa, aby zase bylo co dělat...
Jinak jsem někde četla, že zvířata cítí to zemětřesení a tsunami dříve, než seizm. přístroje a pokud mají kudy, zavčasu utečou a umějí varovat i lidi. S těmi domácími, je to asi horší, ty jsou zavřené. Nevím, vůbec o zvířatech nemluví, je to vše hrozně smutné a je mi z těch záběrů úzko. Snad už budou lepší zprávy, ale moc tomu nevěřím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.