Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak donutit společnost o potvrzení uhrazení

Od: vaclavtrnka odpovědí: 2 změna:

Splatil jsem společnosti dlužnou částku, přes e-mailovou výzvu na toto potvrzení nereaguje. Datové schránky, které jsou ze zákona nařízené tato společnost nemá. Poradíte mi zákonnou cestu jak postupovat?

Děkuji Mgr. Václav Trnka; e-mail: zidlochovice.trnka@gmail.com

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud máte například na svém účtu záznam o převodu částky na účet uvedené společnosti, tak pak mi není úplně jasné, na co je zapotřebí ještě potrvrzení. Vlastně výpis z účtu chápu jako potvrzení transakce. Zákonná cesta jak postupovat je využití služeb právníka, bude Vás to něco stát, ale budete to mít právně ošetřené.

jirbar*
hodnocení

0x

Každý věřitel je povinen dlužníkovi vydat potvrzení o splnění dluhu. Toto potvrzení je soudně vymahatelné.

Na ústřižky od pošty ze složenky o zaslání dluhu bych nespoléhal.

Věřitel může do třech roků ode dne splatnosti vyžadovat "nové" splnění dluhu u soudu. A tem můj ústřižek je k ničemu, protože to musí potvrdit pošta, že dluh byl také věřiteli vyplacen (že byl odeslán je k ničemu) a toto pošta eviduje pouze rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]