Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ŘÍZENÍ MOTOROVÉHO ČLUNU

Od: kajinka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

letos jedeme na dovolenou do Itálie,kde je možno bez jakéhokoliv řidičského oprávnění zapůjčit nafukovací motorový člun se závěsným spalovacím motorem 5Hp.Ani já ani můj přítel s řízením člunu nemáme žádnou zkušenost.Moje otázka proto zní zda někdo z Vás tuto zkušenost má a může mi říci něco podrobněji o zvládání řízení a jakou má největší rychlost tento člun.

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

0x

5 Hp ve spojení s nafukovacím člunem, který má ve vodě dost velký odpor, je takové přípřežní posunovadlo, které za bezvětří a klidné hladiny udělá rychlost tak cca 10km/hod.

Nafukovaci Zodiaky s 5HP motorama bezne dosahuji 13 uzlu. To je cca 24km/h

Jinak na tom skutecne nic neni. Zatahnout za spagat, rukojeti pridavat plyn a kvedlanim do stran manevrovat.

kajinka*
hodnocení

Ať je to 10km/h či 24km/h to nám bude stačit,máme v plánu 25km podél pobřeží tam a zpět talže 50km za celý den se snad zvládne s 5hp motorem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]