Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
zajima me, kolik si toho muzu dovolit pri jizde na kole v Praze?
Je neco, na co jsou straznici obzvlast alergicky?
(jezdeni po chodniku, prejizdeni prechodu se semaforem, jednosmerky, ...)
Já jako chodec nebo šofér jsem obzvlášť alergický, zrovna tak jako policajti, na jezdeni po chodniku, prejizdeni prechodu se semaforem, jednosmerky,
pro Vás platí
§2
a) cyklista se přímým způsobem účastní provozu na pozemních komunikacích,
d) řidič je účastník provozu na pozemních komunikacích, který řídí motorové nebo nemotorové vozidlo anebo tramvaj; řidičem je i jezdec na zvířeti,
h) nemotorové vozidlo je vozidlo pohybující se pomocí lidské nebo zvířecí síly, například jízdní kolo, ruční vozík nebo potahové vozidlo
j) chodec je i osoba, která tlačí nebo táhne sáňky, dětský kočárek, vozík pro invalidy nebo ruční vozík o celkové šířce nepřevyšující 600 mm, pohybuje se na lyžích nebo kolečkových bruslích anebo pomocí ručního nebo motorového vozíku pro invalidy, vede jízdní kolo, motocykl o objemu válců do 50 cm3, psa a podobně,
dd) přechod pro chodce je místo na pozemní komunikaci určené pro přecházení chodců, vyznačené příslušnou dopravní značkou,
ll) přejezd pro cyklisty je místo na pozemní komunikaci určené pro přejíždění cyklistů přes pozemní komunikaci vyznačené příslušnou dopravní značkou.
platí pro Vás § 4 Povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích a Jízda na jízdním kole § 57 a další,
a když to nebude pro Vás platit, budete Vy platit...
dovolte si co hrdlo ráčí, však i zdravotníci nebo hrobaři potřebují něco dělat... o policajtech a autoklempířích ani nemluvím...
doplněno 13.03.11 17:35:ono je to jedno... ani řidiči třeba v Pardubicích nebo Hradci a okolí nemají dobré zkušenosti s cyklisty...
Taky se policajtům moc nelíbí opilci, ale protože jim nemůžou odebrat řidičský průkaz, odeberou aspoň ventilky, případně i hustilku. Výsledek je podobný - dál se musí po svých. Patronka
Patronko, asi odebrat můžou. Už jednomu dědovi před revolucí vzali papíry na traktor, protože při noční jízdě na kole způsobil dopravní nehodu, ze které vyvázl bez jakékoli újmy na zdraví či na kole!
jj.. to mě taky dostává.. všude se mluví o tom, kolik která cyklostezka stála peněz a oni si klidně jezdí po silnici i přesto, že souběžně s ní vede předražená stezka
Klidně si mě nenáviďte. Jezdím po Praze na kole. Kde je stezka, jezdím po stezce, kde není, jezdím po chodníku. Kromě našeho kopce v Nuslích, tam se ještě auta vyhnou. Ale třeba v centru? Auta mají co dělat, aby se vyhla sama sobě, plus když jede tramvaj, mají kola na obrubníku. Tak tam by mě nikdo nedostal Ale někam dojet potřebuji a jiná možnost než pak chodník neexistuje
Je fakt, že bych kolo měla celou dobu na chodníku vést. Kde je hodně lidí, slezu, stejně to jinak nejde. Ale kde vidím, že se v pohodě vyhnu, jedu na kole dál. Policajti jsou na to zvyklí, v životě jsem neviděla, že by v centru a širším centru někoho kvůli tomuhle buz..ovali. Ani na tom kole nesmrdím... :D Ono stačí vzít si čisté věci a něčím se napatlat, ale to jen tak pro úplnost.
A jinak tazateli doporučuji navštívit podnik MamaCoffee v centru (vedle divadla Minor), protože tam mají bezvadnou mapu cyklostezek a odpočinkových tras. Není to skrytá reklama na podnik, jinde jsem tuhle mapu neviděla (klidně tam vlezte, do prvního patra, vemte mapu a zase jděte, nikdo si toho nevšimne, je tam pořád plno..).
Není za co a totéž i Vám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.