Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlava říká běž, ale nevím, kde začit

Od: svetluska24 odpovědí: 7 změna:

Hezký večer,

je mi 24 a nějak jsem se ve svém životě "zasekla", tím, že jsem přestala sportovat a své "mindráky" začla řešit jídlem, jsem se "dopracovala" k docela nehezké postavě, což se projevilo na mém sebevědomí a od toho se začaly odvíjet další věci, např. to, že jsem přestala chodit mezi přátele (takže už v podstatě žádném nemám) a celkově se straním společnosti, přestože jsem dříve bývala celkem oblíbená pro svůj přátelský přístup, smysl pro humor a také kvůli tomu, že jsem vždy každému ráda ochotně poradila, pomohla atd...

Teď jsem stále doma, je ze mě kulička (ano, za to si mohu sama), toužím po partnerovi, rodině, přátelích, tak jak to vidím u svých bývalých spolužáků a přátel na FB, ráda bych si našla práci a začala ŽÍT. Chtěla bych do většího města za prací, odstartovat novou etapu, jenže vůbec nevím, kde začít, nemám odvahu, stydím se, přece jen nejsem žádná modelka a tak bude vše složitější... vím, že s tímhle přístupem zůstanu sedět doma a budu o svých plánech jen snít, ale jak se odhodlat, kde sebrat tu hnací sílu, která by mne nakopla?

Chtěla jsem si podat inzerát, že hledám práci? Ale nemám finance na pronájem (kauce, první nájem atd.) a na spolubydlení se bohužel necitím (viz mé mindráky), a hledat byt bez práce je to také k ničemu...takže nakonec si řeknu, že to prostě nejde...

Byl tu někdo s podobným problém, kdo by dokázal poradit, co ho posunulo z mrtvého bodu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

0x

Jasně, že takoví existují. Ale tohle nejsou zkušenosti, které by se daly předat, protože nutně to budou jenom řečičky. Víte to všechno a vaše jediná naděje je, že si to kromě toho vědění také UVĚDOMÍTE dřív, než bude pozdě. Přežívat je tak snadné... a dá se to skoro do nekonečna. Na to, aby v sobě člověk dokázal najít a probudit motivaci, existuje spousta knížek: už to napovídá, že to není snadné. Rozdělte si své problémy na subjektivní (mindráky) a objektivní (jsou?), subjektivní hoďte za hlavu a ty objektivní začněte řešit. Po kouskách, jak jdou za sebou. Myslím, že skutečně za pět let nechcete sedět v tom samém křesle a říkat si, jak jste byla pitomá, že jste se už před lety nezvedla...

buss
hodnocení

0x

Když vím, co jsem zač, uvědomuji si to, tak se mohu změnit. Zapracovat na sobě, sny se mají plnit!

vlasatec*
hodnocení

0x
Prestante se litovat a hledat vymluvy, zkuste hledat způsoby. Jestli nemáte praci hned si nastavte budika na šestou ráno se nasnidejte a běžte běhat. Vyčistí se vám mozek a vše bude jasnější. Až přijdete domů napište na papír vše v čem jste dobrá, i třeba maličkosti. Pak sepiste životopis a hledejte práci. Najděte si cokoliv, třeba jen uklízečku nebo brigádu, hlavně něco delejte. To by asi pro začátek stačilo. Ten budík nechte nastavený na každý den.

hodnocení

0x

Jo, taky mám podobný problém. Nejraději bych vypadla někam do Irska nebo Anglie nebo prostě pryč, za prací a životem, ale sama se bojím a nemám potřebnou motivaci. A práce nikde nic :(

martin1965*
hodnocení

0x

Mě se v jednu dobu líbil jeden seriál (myslím, že v hlavní roli hrála Ivana Chýlková, asi v.r. 1994). Hlavní hrdinka měla dost velké problémy, našla si psychologa. Při prvním sezení (psychologa hrál Jan Hartl) on nakupil spoustu věcí na hromadu a teď jí říkal, ať odhazuje to co jí netíží, tím způsobem odhodila to co jí netížilo a postupně se dobrala na jádro věci. Jak jsem to pochopil, tak jí záleželo na její dceři. A takto na dřeň, si myslím, že je to nejlepší. A hlavně myslete na to, že nejste sama. Dobří lidé ještě žijí.

iz*
hodnocení

0x

Začněte tam, kde jste přestala - začněte se pohybovat. Pomalu, napřed jenom cvičte doma, pak přidejte běh a nakonec se zapojte do nějakého sportovního kroužku.

Jak se začne zlepšovat Vaše nálada a postava (v obojím Vám pohyb může hodně pomoci), začne se postupně zvyšovat i sebevědomí.

Jak se nastartovat? Je potřeba si uvědomit, proč to ši ono chcete (nikoliv "chtěla bych" nebo "ráda bych"). Já si myslím, že pro sebe - to by podle mne mohl být vhodný startovní motiv.

___ Přestaňte si říkat, co/proč nejde, a začněte hledat, jak svá přání uskutečnit.

Dejte si inzeráty a najděte si bydlení (existují i nájmy bez kaucí, jenom musíte mít víc trpělivosti), souběžně můžete hledat i práci.

Nebo zvolte spolubydlení - mindráky Vám nemohou bránit v tom, co opravdu chcete. Spolubydlící nejsou životními partnery, takže jejich představy o kráse (krásné postavě) Vám můžou být úplně jedno.

Je možné, že najdete spolubydlící, kteří cvičí nebo sportují, k jejichž aktivitám byste se mohla připojit ...

berry2ddd
hodnocení

0x

Ano, prvni krok jste udělala...ale to nesttačí...Mátě více problému, které by jste měla rešit ruzně...Hlavně něcekejte, že se ztratí rychle..

Jen bych vám poradil...at si motivaci nedávate priliš velkou...tedy..dávejte si menší odměny při ruzných výsledcích..Hlavně v tom, kdyz se budete snazit zhubnout..Nemyslím tím, ze si date po shození jako odměnu ´´dortík´´ ale dejte si cíl něco jiného...třeba, ze si koupite listek do kina... a to pokazde, kdyz zhubnete ,,rekněme 2 kila... Jezte kazdy den převazně salaty...Kupte si ruzné dresinky...ancousky, italský...at ten salate nejite stejny... Nebo si do něj nasstrouhejte .syr...či. malinko...točenáku...Prostě jezte jako hlavní jidlo salaty s malými doplnky neceho... Pokud u toho budete i trochu sportovat... tím lip...

Ty další mindraky... je to o tom udělat pár krůčků pak už to bude jen lepší a lepší...Pokud Vám k tomu někdo bude pomáhat tím líp...

Jsou to malé problémi, které se navzajem podporují... stačí jen trošku ´´zaskákat´´ a oni z Vás spadnou..

není to jednoduché..ale budu Vám držet všechny palce..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]