Nejste přihlášen/a.
Jaké si myslíte, že to bude mít důsledky pro svět, či dokonce nás? Někde jsem četla, že nějaký atom. vědec řekl, že výbuch nebyl náhoda. Nešířím paniku, proboha, jen tomu nerozumím. Proto se ptám na vaše názory, na pohled na věc.
Děkuji moc.
Záleží kam to až dojde, jestli to už nebude pokračovat tak si myslím že to nějaký katastrofální důsledky mít nebude. Určitá míra radiace je všude okolo nás, pokud něco málo zdrhne do vzduchu, tak se to zředí a rozprchne.
Já myslím, že Japonci se nebudou snažit něco skrývat a mlžit, ale že začnou ihned jednat, aby snížili, jakákoli rizika. Měla jsem příjemný pocit z toho, když ve zprávách říkali, že u Japonců nebyla extrémní panika a že si hlavně začali okamžitě pomáhat. - stařenka
To je pravda. Jestli je to přírodou, tak jsem stále více toho názoru, že se nic neděje jen tak. Příroda nám pouze vrací, to, co jí děláme.
Ba ne, příroda na nás kašle. Dělá si co chce člověk do toho nemá co kecat. Přírodu sice dokážeme na zlomek věků poškodit tak, že se sami vyhubíme, ale příroda si s tím následně poradí. Pro ní je to jen nepatrná epizoda, na kterou za pár miliónů let ani nevzpomene. Je to proní ještě nepatrnější zážitek, než když nás kousne třeba komár.
Ke mě se dostala zpráva že ode dneška do středy nemáme vycházet pokud možno z domu, máme zvýšit příjem jodu a medu, že to působí na radiaci. Media prý mlží. Co si o tom myslíte? Je to jen poplašná zpráva? Prý v Rusku už naměřily nějakou radiaci. Jaderným elektrárnám vůbec nerozumím, tak nevím co si o tom myslet...
Antynka: To by ten vítr musel vát od Japonska silou orkánu abychom měli u nás už dnes nějakou radiaci.
Lidi proboha nešpekulujte,nevěřte všemu co slyšíte a trošku přemýšlejte.
Antynko, to si myslím, že poplašná zpráva je. Jakýsi radioaktivní mrak by sem tak rychle nedošel a včera mluvila v televizi odbornice (bohužel nevím jméno, za což se i stydím) a ta potvrdila, že u nás z radioaktivity mít obavy nemusíme. Jestli si ale dáte pro svůj klid k jídlu víc ryb a čajík s medem, prospěje Vám to, to každopádně.
Obávám se dopadů na ekonomiku, ty se dotknou dle mého celého světa a co je horší, tak ekosystému.
Byla to Drábová?
Jinak jen připomínám (a nic z toho neuzavírám) že poločas rozpadu radioaktivního cesia je třicet let.
Já se také kloním k variantě, že je to poplašná zpráva, ale každpoádně mě zajímal váš názor V tomto jsem naprostý laik. Ale říkala jsem si, že už není rok 1986 a kdyby něco hrozilo, tak se to dozvíme
Já si moc dobře pamatuju,když to v Černobylu bouchlo.Viděl jsem v novinách mapu střední Evropy a směr,kudy půjde mrak z Ruska.Jeden směr byl přes Polsko na NDR,druhý směr přes Maďarsko a Rakousko na NSR.Na Česko nemělo přijít nic.Tohle byla poplašná zpráva.Bagatelizování situace.V duchu jsem viděl ten vítr,jak kopíroval hranice.
No...dozvíme. Teď jsem se dívala na novinky a dočetla se, že musí začít chladit další reaktor. Chladí to mořskou vodou, která to zároveň ničí, což taky není dobré. Proč některá neštěstí běží á hodinu v mimořádných zprávách a tohle ne? Dnes došlo i k dalším otřesům, zemětřesení. Nevyvolávám paniku! To pozor, jen mám z toho divný pocit v zádech. Co ryby? Co ptáci, kteří přeletí, voda, která se odpaří a spadne jako déšť jinde? Tenhle směr informací mi prostě chybí. (bez toho abych běžela někam do krytu)
Dneska ráno jsem viděla krásno. Hrdličku na hnízdě, špačky u dutiny stromu jak krmí mladé (jestli to byl špaček, ale vypadal tak), chudáka datla co se spletl a bušil do pouliční lampy. Sluníčko. Je mi líto těch lidí tam.
Na tohle jsem narazila v jedné diskusi o elektrárně.
Přibližování se bude dít v tomto časovém harmonogramu:
20. 2. 2011 je Nibiru mezi Jupiterem a Marsem 2,48 AU od Země
4. 3. 2011 Nibiru prorazí rovinu ekliptiky a dramatické změny na Zemi budou nadále stoupat, v té době bude 2,261 AU od Země
15. 3. 2011 Nibiru, Země, Slunce, Mars, Jupiter a Uran budou v jedné ose a vytvoří "gravitační jámu", což bude mít za následek eskalaci sopečné činnosti a zemětřesení (předpovídali údajně Hopi) v té době bude Nibiru od země 2,1 AU
27. 6. 2011 Nibiru zkříží dráhu Marsu ve vzdálenosti 1,789 AU od Země
2. 10. 2011 je Nibiru na oběžné dráze Venuše ve vzdálenosti 0,316 AU od Země.
17. 10. 2011 bude Nibiru na oběžné dráze Země v nejbližší pozici 0.232 AU, což je 21,57 milionů kilometrů.
14. 11. 2011 Nibiru kříži dráhu Marsu a začíná se od Země vzdalovat, v tomto okamžiku už 0.46 AU od Země
22. 11. 2011 další poslední zarovnání planet a tvorba gravitační jámy, opět katastrofické následky pro Zemi, dokončeno přepólování Země, vzdálenost 0.58 AU od Země
Krkovičko, já taky ne. Ale ty datumy jsem si označila v kalendáři a budu to hlídat. Jestli se v ty dny něco někde zase stane, mám jasno. Může za to pohyb planet.
i já jsem si to poznačil... a už se těším, jak tě přijdu koncem listopadu vyplatit, když to nebude pravda!
a ještě více se těším, jak se spolu namažeme, když to nebude pravda...
Na takové nesmysly je téměř škoda reagovat. Kdyby nějaká Nibiru existovala, tak už ji astronomové dávno pozorují. K žádné gravitační jámě nedošlo a nedojde. Planety se v březnu seřadí a v listopadu znovu? To vše jsou výmysly chorého mozku, stejně jako 5 let stará zpráva, že v srpnu 2006 bude Mars na obloze stejně velký jako Měsíc v úplňku.
Bruno. Já se v těchto věcech nevyznám. Ale jako malé dítě se musí spálit, aby uvěřilo, jako musíte sáhnout na vodu, abyste uvěřil, že je mokrá, stejně mě nic nebrání v tom, abych si udělala otazník v kalendáři a ten den se podívala podrobněji na zprávy.
Nejsem blázen, abych si ty dny vzala prášek na uklidnění a čekala apokalypsu v úkrytu, šedivá hrůzou. Možná že jsem jako to malé dítě. Ráda poznávám. Mě nestačí říct, že je to hloupost. Potřebuji, aby mi někdo řekl proč je to hloupost a jak je to správně.
Astronomové dovedou vypočítat postavení planet na stovky let dopředu. Nikdo nemusí čekat na 15.3. ani 22.11. aby zjistil, že planety nebudou seřazeny do jedné linie. Astronomická ročenka nic takového nenaznačuje a já jí věřím víc, než článkům nějakých podivínů nebo recesistů. Pokud by se k nám blížila tajemná planeta, už by o ní profesionální i amatérští astronomové dávno věděli a výsledky pozorování zveřejnili. Obtížně se dokazuje, že něco neexistuje, věda přináší více důkazů o existenci něčeho. Jak mám např. dokázat, že neexistují permoníci?
Proboha, lidi, vzpamatujte se! Celá astrologie je z 99 % podvod. To, že je nějaká planeta v konjunkci s čímkoliv jiným, je jen klam. Ve skutečnosti (vzhledem ke kosmickým rozměrům) se jejich vzájemná poloha prakticky nemění.Vážně si myslíte, že planetám a hvězdám, které jsou desítky (stovky, tisíce) světelných let vzdálené od Země i od sebe navzájem je něco do nějakého prašivého života na Zemi a dokážou ho nějak ovlivnit?
Magdon, Měsíc třeba naši planetu ovlivňuje. Ne, vážně, jen se všemu snažím přijít na kloub.
Je to zlé. A nehledě jen na Japonskou elektrárnu.Jenom odbourání radioaktivního záření,umělé vytvořeného atomovými bombami,zkouškami jaderných zbraní,atomovými elektrárnami a dalším negativním působením člověka bude trvat mnoho tisíc let.
Díky za odkaz .Je-li to možné ,či ne tomu nerozumím. Ale denně vidím jak lidská činnost dává této planetě na prdel.A to těžko půjde dělat donekonečna.Mizí nenahraditelná půda,vzduch a voda jsou znečištěny...atd...
Jen tak pro zajímavost: pan Tesla a jeho elektromagnetické zbraně a štíty vystupovali v jednom z Případů inspektora Murdocha na TV. A někteří fantastové připisovali (samozřejmě bez důkazů, ale zato s o to větší vehemencí ) pokusům pana Tesly výbuch tzv. Tunguzského meteoritu. (To není v žádném smyslu komentář k tomu odkazovanému článku, ale jen tak trochu koloritu na podbarvení.)
Další voda na mlýn ekologických (hlavně protijaderných) aktivistů. Pokud se dá japoncům věřit (a myslím, že na rozdíl od "sovětů" dá), tak se zas tak moc nestalo. Asi bylo na místě evakuovat obyvatele v nejbližším oklí poškozené elektrárny, ale na větší katastrofu bych to neviděl. Rozhodně není nutné hned zatracovat jadernou energetiku. Tenhle případ naopak ukazuje, co všechno taková elektrárna snese. A nebezpečí ozáření u nás? Myslím, že mobil, nebo mikrovlnka je horší (i když jde o trochu jiné záření).
Rybíz bude mít velikost rajčat, rajčata velikost melounů, zajíci budou mít 6 noh (stehýnek), a indočeši budou do sběren vozit kradený radioaktivní kovy. Kradený vozí už teď, radioaktivní zatím nejsou. A zaměstnanci kovošrotu budou muset chodit oblečení jak obsluha jaderných elektráren. A hlavně - zelení ekoteroristi budou vykřikovat, jak měli vždycky pravdu a že nás varovali.
Ještěrko, v kovošrotu dělám. Nedávno nám z Německa vrátili celé auto šrotu, protože naměřili víc radioaktivity než je zdrávo. Chcete najít videa zdeformovaných zvířat a dětí?
Marenko, nechci, sama umím googlovat, takže když budu chtít, najdu si je sama. A nejvíc zdeformovaný lidi najdu na psp.cz/....
Bože, ty zprávy. A dneska už mluví o jaderné katastrofě. Čekají další výbuchy, to vypadá blbě.
Mimo to, čekají další vlnu z moře a další zemětřesení, to jim ztěžuje situaci v odklízení a minimalizaci jaderných škod. - stařenka
Pokud možno-dobrý den.
Nečetl jsem všechny přízpěvky,ale můj názor v tuto chvíli je ,že to bude velký pruser.A je jedno jestli jen v oblasti 20 km od elektrarny nebo XYZ Km od ní.
Každopádně to bude poučení do buoucna pro ostatní a je jasné,že tuto technologii neumíme ještě pořáně zvládat,když i Japoncům,kteří jsou považování za špičky v oblasti elektroniky a zabezpečení se to vymklo s podkontroly.
Držím Japončíkum palce-ať jsou následky jen ,,minimální,,
marenko,neviděl sem to video do konce,ale to bude asi jakási konspirační teorie,kterých se vždy po nějaké mimořádné události vynoří spoustu.Nicméně bych řekl,že na každém šprochu-pravdy trochu.Nevylučoval bych,že existují nějaké podobné zařízení které umí vyvolat cokoliv.Už ve čtyřicátých letech si údajně s něčím podobným pohrávali a například o Tunguském meteoritu jedna teorie říká,že v tom měl prsty i Nikolo Tesla.
PS:a ještě k té elektrárně.Nějak mě zaráží,že například v mojí staré felicii za pár peněz,kdyby mi selhaly brzdy,tak mám ještě ruční brzdu a kdyby i ta selhala,tak mužu brzdit motorem.Tedy mylím,že je to dostatečně pozichrované.A v té elektrárně měli sice nějaké záložní zdroje,ale vzhledem k tomu že se jedná o tak nebezpečné zařízení (a ještě u moře!) a dá se předpokládat ,že při zemětřesení a tsunami bude výpadek proudu ,tak to měli mít jištěné 100 krát!
doplněno 16.03.11 08:41:V Japonsku udeřila ,,geofyzikální zbraň,, -spekulují konspirátoři
Maruško, to je povzbudivý článek pro všechny. Je vidět, že žádná kaše se nejí tak horká. - stařenka
Četla jsem, děkuji. Víte, je to dobře, ale pořád je nějaké ale. Teď ta radioaktivní voda.. To zase odskáče vše živé v moři/oceánu. Tenhle týden jsem četla na čt24 zprávu o tom, jak Kanada bude vybíjet šílené množství tuleňů. Nějakých 240 000. Já už se snažím snad tohle všechno nevidět, protože chvílema je mi až stydno, že jsem člověk. Ale nedá mi to. Je mi z toho smutno.
Buhviproc se mi nejde dnes prihlasit...
Ja spis hledam odpovedi na otazku, proc staly dve jaderne elektrarny na pobrezi a na tektonickem zlomu. Jiste, Japonsko je nestabilni cele, ale takto si zahravaji a prilevaji oleje do ohne sami. Proc od sebe stoji dve jaderne elektrarny 10 km?
Zbran ovladajici pocasi skutecne existuje a toto mela byt druha americka zkouska.. cekam, co bude dal. Pokud z techto problemu a Libye vznikne treti svetova valka, bude hodne rychla. Neni potreba prirody, my se znicime sami.
(martinaa)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.