Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budeme národ žebráků

Od: nebrecholka1 odpovědí: 14 změna:

Nevím jestli do úvodu mám dát vykřičník nebo otazník,ale asi je to o tom se umět narodit,bohuýel nevím jak budeme žít při dnešním stupňujícím se zdražováním,nadále více a více se uskrovnovat,na baráčku potřebujeme novou střechu -okna atd prostě na to nebude,bude se vydělávat pouze na jídlo a složenky aje mi smutno,že našim dětem to nemohu nijak ulehčit...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

No ale co tím chcete říct? Každý se někde nějak narodil a někam to ne/dotáhl, je to o schopnostech! Též co do vás vložili rodiče, jak se světem prodírat, škola, okolí, zkušenosti, vůle. Většina se narodí v průměrné rodině, ne bohatí a dotáhli to dále než ti podle vás šťastni narození (tzv dělnická třída, rolníci ..). Jak to? Je to prostě na vás! Na rozdíl od komuny si můžete vydělat neomezeně.
Nemůžete čekat, co vám kdo dá. Ani Ježíšek ne zadarmo. Co navrhujete, abychom se měli všichni, včetně vás lépe?

martinaa*

Vsichni nemuzeme zit na urovni, to by potom stat krachl:) je pravda, ze je mi zle z naseho statu - a to cim dal vic. Nasich sikovnych a mnohdy ve svete velmi cenenych delniku a pracantu si nevazime, radeji si sem tahame bordel z Ukrajiny a Vietnamu, protoze delaji za pakatel. Nase zemedelstvi je zdecimovane vladou, ktera stuj co stuj chce usetrit a dovazi sem cokoli, co by mohlo byt levnejsi - co na tom, ze je vsechno chemie, s barbituraty, nemocna zvirata. Jsme smetiste Evropy... to, co se nesni a zakaze jinde, se oklikou doveze sem, vzdyt je to skoro zadarmo. Takze dnes clovek, pokud nema konexe nebo vazne neni pracant (a kolik jich ve svem okoli znate?), je nuceny zit v tomto nesmyslu. A bud zit dnes uz pomalu na hranici chudoby i s platem dvacet tisic, nebo vydelat, ale byt doma minimalne, nemit cas na nic, nez na praci, ani na rodinu... tak jaka dan je lepsi?

Vydelavat neomezene? Predstavte si, ze mate zenu v ID po havarce, dve deti, jedno na VS, jedno na SS... nebo manzel prijde o praci, mate dve mala dvojcata... je to jen priklad, ale jak v tomto pripade chcete vydelavat neomezene? Co je to za blbost? Nas nynejsi system bude bicem prave na tyto typy rodin, kde se meli fajn, stacilo to. Ted to stacit nebude...

Souhlasim se zadavatelkou, ze jednou opravdu budeme narod zebraku. A podle me to ani nebude trvat moc dlouho... ja teda makam a studuji, abych se mela lip, ale kazdy takovou moznost nema. lDnes uz je problem uzivit dve deti, natoz vice. A kazdy na to nema povahu. To znamena, ze hornich deset tisic se bude divat, jak "luza" pomalu zmira hlady. Rozkradeny a zkorumpovany stat neda nic - porad davame my jemu, kdy konecne uvidime nejaky revans?

A co navrhuji ja? Mozna je to radikalnejsi, ale navrhuji podobnou demonstraci, jakou predvedl Egypt. Nekdo proste konecne musi vlade a jejim nohsledum ukazat, ze si jako narod nenechame vsechno libit a ozebracovat se donekonecna. Stezovat si vecer u piva v hospode umi kazdy, u nas zvazujeme aspon nejaky protest na zacatek. Protoze co, co se deje tady, nema v Evrope konkurenci. JIste, bordel a korupce je vsude, ale v jinych statech maji aspon nejaka reseni, hybne paky a tresty.

Po ukonceni skoly a svatbe zvazuji svuj trvaly odchod do zahranici, kde mam plno znamych a kolegu, kteri se maji lip hlavne, co se tyce statu jako takoveho, protoze tady v CR by musela probehnout defenestrace, aby byl klid.

eulalie*

Hezky jste to napsala, martinaa. Souhlasím s vámi, tedy kromě té závěrečné věty. Nedokázala bych z naší republiky odejít, příliš jsem zde zapustila kořeny.

martinaa*

Ja to tu mam take moc rada... jenze kvuli soucasnemu systemu je takrka nemozne tu slusne zit...:(

eulalie*

S vaším tak striktním názorem ohledně neomezeného výdělku bych si dovolila nesouhlasit a trošku polemizovat. Představte si např. běžnou rozvedenou samoživitelku s dětmi, není-li manažerkou s více než průměrným platem. Pokud shání práci, má problém - zaměstnavatelé se o takové neperou. Pokud už nějakou práci sežene, většinou dostane menší plat než muž na její pozici. Výživné na děti v našem státě bývá většinou na směšné úrovni, takže stejně musí dětem všechno hradit ze svého platu a děti v dnešní době stojí opravdu hodně. Že by mohla začít podnikat? No dobře, ale v čem? Většinou to bývá tak, že jeden z manželů začne podnikat, ale ten druhý je zaměstnancem, takže kdyby náhodou podnikání nebylo až tak výnosné, pořád mají v záloze jeden stálý příjem. Jak byste takové ženě poradil, aby využila všech svých schopností a získala ten neomezený výdělek? A prosím, nepište, že se neměla rozvádět apod.

doplněno 11.03.11 14:09:

reagovala jsem na busse.

hodnocení

0x

Z hlediska motivace můžeme lidi rozdělit do dvou skupin podle toho, co říkají:

- Lidé přesvědčení, že své neúspěchy mohou nějak sami napravit. Jim se motivace zvenčí líbí, ale pracují i bez ní.
- Lidé přesvědčení, že jejich neúspěchy jsou způsobeny nějakým nezměnitelným nedostatkem. Oni "vědí", že to nemohou zlepšit. Často mluví o osudu, a že to tak asi má být. Mají malou vnitřní motivaci a sami sebe vnímají jako oběť systému či jako pěšáky na šachovnici, ne jako strůjce vlastního osudu.
podnikatel.cz/...
doplněno 10.03.11 20:15:

ne každý může být bohatý, ne každý musí být chudý... asi tak

lidka*
hodnocení

0x

Nebreč holka - správný název autorky. ;) Když tam dáte otazník - odpovím, že nebudeme. Máte baráček a věřte, že když se budete snažit, dojde i na tu novou střechu, okna třeba ještě chvíli počkají. Tohle mám všechno za sebou a nechci vůbec polemizovat a ani moralizovat, jak to bylo za nás. Prostě se dělalo jenom na domečku to, na co bylo. A je fakt, že to šlo dosti pomalu. *uf* Maximálně za podpory půjčky z FKSP. Dneska poskytuje i obec ( ne všechny) půjčky z Fondu rozvoje bydlení a to není špatná pomoc. Vůbec nechci tvrdit, že se mi všechno líbí. *bum* Vyloženě mne štve korupce, okrádání, arogance politiků - je toho hodně. Ale i dřív byly kasty lidí bohatých a potom těch, kteří byli na tom celkem stejně. Dneska se ty nůžky trochu víc otevírají. Ale jsem přesvědčená, že nebudeme národ žebráků. *stop*

jirbar*

Nelze srovnávat. Dříve byly kasty bohatých, ale byl to výplod práce několika generací.

Dneska NĚKDO mohl být miliardářem ze dne na den. Babiš, Gros a další.

Nikdo mne nepřesvědčí, že je to dílo jejich absolutní pracovitosti, nebo absolutního poctivého umu, případně náhodná výhra v lotynce.

lidka*

Já ani srovnávat nechci. Ale kdybych měla patřičnou legitimaci - tuším, že byla rudá ;), tak bych dneska byla na tom ještě o něco lépe. Zažila jsem to na vlastní kůži. Nebyla bych jistě miliardářka. Ovšem domnívám se, že kdyby leckteří dnešní miliardáři neměli z minula potřebné styky a vazby, tak by se jimi asi také nestali. *bum*Tak to bylo, bohužel je i dnes a určitě to jen tak nezmizí. Ale i tak jsem optimistka. Určitě nezávidím těm, kteří svého majetku dosáhli pracovitostí, umem, dobrým podnikatelským nápadem a třeba i za pomocí výhry. *hej*

petr123*
hodnocení

0x

No řeknu to asi tak, že žebráci většinou nemají vlastní baráček...

A že bude asi těžko? Bude. Nechali jsme tady budovat socilasmus soudryhy 40 let, pak jsme je sice "vyhnali" ale stále volíme podobné typy lidí jako předtím. Takže to jde od desíti k pěti. A pokud se někdo pokusí to změnit, tak hned začnou hulákat odbory, lékařský svaz a podobně že žádné omezování výdajů ze státních peněz rozhodně není nepřipustné. Takže to málo co je ve státní kase se pořád sype do všelijakých černých děr a nezbývá než aby se zvyšovaly daně, DPH a podobně...

Jo a že politici utrácí za nesmysly taky miliardy? Jasně. Vždyť "proč by oni nemohli", když tolik "běžných občanů" nadšeně tleská tomu jako se další miliardy také nesmyslně vyhazují.

Prostě současná cesta je cesta do pekla, ale pokud se radikálně nezmění požadavky a myšlenky "obyčejných lidí" tak se ta cesta nezmění. Kdokoliv by se o to pokusil tak ho roztrhají média, odbory, zemědělci a kdo ví co ještě *bzum*

ar*

Zvláštní úvaha, kde je potom zakopaný pes v zamích, kde socializmus nebudovali ani den a jsou ve stejných problémech jako my a někdy ještě hůř. Opravdu by to chtělo změnit myšlenky a nesvádět to jen na komanče a přiznat si , že do těchto problémů jsme se dostali za posledních 20 let díky tomu že se ve státě rozkradlo úplně všechno. Komouši nás vedli 40 roku do pr. .le tyhle hoši našli zkratku. Pokud se nezmění "pravidla hry" tak se bude stát dále zadlužovat i kdyby daně a DPH bylo 90%. Až si toto přiznáme pak můžeme hledat cestu jak ven z tohoto průseru, do té doby je to jen nalévání peněz na soukromá konta pár jedinců.

1jara*
hodnocení

0x

Je v tom zakopaný pes, na jednoho milionáře připadá deset dětí v africe umiírajících hlady. Tak nějak se to bohatství vyrovnává s chudobou. Všichni nemůžeme být milionáři, koho by jsme potom okrádali? Zase jen ty chudáky. Někdo tomu říká úspěch ale je to zlodějna, dělníci u milionáře dělají i čtrnáct hodin denně, za minimální mzdu to je úspěch, ne je to okrádání!

hodnocení

0x

Chtěl by přispěl touto úvahou: Téměř všichni se shodujeme na tom , že naše společnost nefunguje dobře , že dochází na jedné straně k bohatnutí a na druhé straně naopak , že se životní podmínky většiny zhoršují , tuneluje se a mnoho dalších negativ. Nejsme ve shodě především v tom , kde jsou příčiny , kdo to má na svědomí a mnohdy se to svádí účelově na minulost _ člověka komunistu který si v minulosti vybudoval konexe , známosti apod. Toto je podle mě hrubě účelové , aby byly odůvodněny současné problémy . Mnoho z nás s tímto jsme zajedno a hrdinně jsme ochotni nést břemena současných nedostatků na svých bedrech.

Nejsou příčiny společenských problémů trochu jinde? Jedno méně známe rčení hovoří :Člověk a nejen člověk , je takový jak mu to poměry (rozuměj režim) dovolují. To platí vždy a všude i v přírodě. Hodláme-li tedy věci měnit , nejprve se musí usilovat o změnu poměrů a poté se lidé budou nuceni přizpůsobit novým pravidlům chodu společnosti. Připustíme _li například liberální poměry ( nezasahujme příliš do chodu a pravidel společnosti _ nechme to na lidech _ tržní princip to vyřeší apod.) pak dochází k rozvoji negativních vlastností člověka ( zlodějina , snaha žít na úkor ostatní , závist , nenávist , neodolatelná touha po penězích a majetku atd.) Člověk na dnešní společenské a charakterové úrovni si toto nezaslouží . Není ani schopen se zříci jakékoliv šance ve svůj prospěch i když není korektní a je na úkor ostatních. Proto ke spokojenosti a klidu ve světě je nezbytná důsledná regulace ve společnosti. Prostředí (režim) si vytváříme sami , naší volbou při volbách. Nabízené volené osobnosti , nic moc nemohou změnit , musí plnit dané úkoly ve zvoleném prostředí-režimu.To nevyřeší ani defenestrace. Proto za velmi důležité považuji seznámení se důkladně se systémem- režimem , jaké jsou jeho cíle , který ta či ona osobnost zastupuje a hlavně volit podle tohoto. Poté jen důslednou regulací (kontrolou) společnosti , eliminovat negativní jevy. miro

eulalie*
hodnocení

0x

No já si nemyslím, že budeme jen národem žebráků. Ono se tu přeci najde i pár těch milionářů, že jich tedy nebude většina, to bude asi pravda. A když to zprůměrujeme, tak se všichni bude mít statisticky dobře... asi něco na způsob průměrného platu, který vypočítávají statistici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]