Nejste přihlášen/a.
Lobaczewski & spol. přišli na to, že statisticky konst/..., tedy relativně malá část polského obyvatelstva, tvoří různé typy deviantních osobností. Několik procent z tohoto procenta byli genetičtí psychopati. Ano, čtete správně. Lidé se rodí bez svědomí. Přestože se jedná o nejméně početnou skupinu osob s psychologickou poruchou, jejich role v ‚ponerogenezi‘, tedy infekci a šíření zla, je mimořádně velká. Jedná se o opravdové psychopaty, biologické stroje neschopné cítit e/...
" Vše nasvědčuje tomu, že svědomí a city souvisejí s abstraktními pojmy ‚budoucnost‘ a ‚ostatní‘. Svědomí je ‚časo-prostorové.‘ Můžeme cítit strach, sympatii, empatii, smutek a tak dále, protože jsme schopni si PŘEDSTAVIT, abstraktně, budoucnost na základě našich minulých zkušeností. Můžeme ‚předpovídat‘ jak budou ostatní reagovat, protože jsme v nich schopni ‚vidět sebe‘ i přesto, že se nacházejí ‚tam venku‘. Jinými slovy jsme schopni se ztotožnit s ostatními prostorově, tak říkajíc, ale zároveň i časově _ v čase. Psychopat podle všecho nemá podobnou kapacitu."
doplněno 10.03.11 09:58:z netu:
?
stranku nelze zobrazit
?
A co s tim jako
Ze nekdo vyzkoumal, ze v Polsku existuji psychopati (gratulace k takovemuto novatorskemu zjisteni), proc by nam meli vladnout?
To není jenom v Polsku. Jedná se o nějaký výzkum. Zkusím to nalézt.
doplněno 10.03.11 10:35:Tohle asi nebude ono
Sice to není ono, ale velice zajímavé a skoro k věci.
zdroj: sott.net/...
nebo: osud.cz - svět kolem nás - Našemu světu vládnou...
doplněno 10.03.11 10:37:
Upřímně? Já tyhle články ani nečtu. Jsou to možná vědecké výzkumy, však třeba Hitler je zářný příklad psychopata, ale... Pokud se zaměřím na hledání takto laděných článků, najdu jich spoustu. Psychopati, války, nastrčená zla, lhostejnost, konec světa, týrání zvířat, dětí i starců, podvody a já nevím co. Po hodinovém brouzdání, pokud vyjdu ven, začnu se asi i bát všeho okolo sebe. Budu žít v hrůze, kam to všechno spěje a jednou budu umírat s pocitem úlevy, že už to mám za sebou. Neříkám zavřít oči a žít v naivitě, ale jsou věci, s kterými nic neudělám. Proto jim nedovolím, aby mě ničili už tak složitý život. Začíná jaro. To je to, co mě teď nabíjí a vychutnávám si jej plnými doušky. Pt, není to nic proti Vám, opravdu ne, píši jen o svých pocitech z těchto vzkazů. Přijde mi, že i ty přispívají k všeobecné "naštvanosti" lidstva.
Mařenko, děkuji za Vaše řádky a je pravda, že člověk s tím nic nenadělá. Jde mi o to, že zde čtu srdceryvné příspěvky o exekucích, vidíme i videa v TV a zdá se mi to někdy v přístupu k lůidem bez citu, i když si mnozí mohou za problémy sami. Pak zde čtu rozpravu o revizích komínů a někdy mi to přijde postavené na hlavu, mít v ruce potvrzení, přestože je komín plný sazí, nebo, že je zoxidovaný. Ale náhodou jsem zde v nějakém příspěvku našla odkaz na stránky: osud.cz a mezi články i ten, že lidem vládnou psychopati bez citu. Nechci přispívat k žádné naštvanosti, na to jsou zde možná jiné diskuze a také je to v nich možné číst. Ale ten výzkum mi přišel zajímavý, tak jse se o něj chtěla zde podělit. - stařenka
Pt, máte pravdu. Svět mi přijde šílený a zlý. Jenže nejhorší je to, že pro zlobu nemusíme chodit do světa, někdy stačí vystrčit nos za vlastní dveře. A co je ještě horší, že někteří lidé ani to nemusí. Víte, někdy si až říkám, co to je člověk za druh. Podívejte se do přírody, mezi zvířata. Najdete tam něco podobného? Je to smutné.
Ano Mařenko, už je toho necitlivého jednání mezi lidmi strašně moc a proto si člověk musí vážit toho, když má kolem sebe slušnost a klid. Také příroda má své zákony, a ty jsou trochu jiné než ty lidské. Ráda bych zde přispěla nějakým radostnějším příspěvkem, budu muset pohledat. - stařenka
Tak zrovna včera mě potěšila solidarita lidí s chlapcem, který trpí nemocí tzv. motýlích křídel. Dokonce medializace tohoto smutného příběhu způsobila, že se zdravotní pojišťovny zamyslí nad úhradami potřebného zdr. materiálu.
Nechci přilévat olej do ohně, ale zásluhu na pomoci těmto nemocným má Nova, ta zatracovaná televize. A přitom je to právě ona, kdo "dává do placu" tyto příběhy. Ještě jsem neviděla na ČT1, že by tam na něco takovýhleho upozornili. A to jsou TN moje každodenní "úchylka". Zprávy musím vidět nejdřív na ČT1 a pak na Nově.
Jsem, díky moc za tento příspěvek. Jenže to je právě to, o čem mluvím. Příklad. Někde se napíše, jak je Nova špatná. Spustí se davová psychoza a všichni budou přesvědčení, že je to tak. A opět tu máme všeobecnou naštvanost, která pak nepřipustí vidět cokoli dobrého. Já za sebe říkám, svět se zbláznil, je zlej a závistivej a občas pěkně hnusnej, ale je na něm i krásně. Jen mít svůj názor, říkat to, o čem jsem přesvědčená a nenechat se strhnout všeobecně blbou náladou.
Vždyť nás to ubije.
Je to sice pravda co je napsáno, jenže stejně Nově jde víc o přilákání pozornosti než o věc samotnou.
jirbar - Jasně, že tam je i to přilákání pozornosti, ale pořád lepší něco, než vůbec nic. Jestliže se tady pomůže 200 lidem, tak je to pořádnej zisk. Jestli se tím fakt začnou zabývat i politici, tak je to docela úspěch. Nehledě na to, že obyčejní lidé posílají peníze... Jak bychom se jinak dozvěděli, že tady existuje skupina lidí s takovými potížemi? Já osobně jsem o tom do teď nevěděla...
Vládne ten, koho vládnout necháme. Tudíž ne jejich vina. K moci se dostanou lidi, co dychtí po ovládání jiných, co pro tu moc něco dělají, jsou schopni se drát do čela davu. Ostatně může každý..
TV se živí negativní reklamou, kdo se bude dívat a tiše závidět, jak se má někdo na rozdíl od něj dobře?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.