Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penzijní připojištění - zajištění na stáří?

Od: topka* odpovědí: 17 změna:

Důvěřujete penzijním fondům? Bojím se, že z toho stejně nic nebude... Jaký je Váš názor jak se zajistit na stáří?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

No, jedině snad investovat do zlata, to má stále hodnotu za každého režimu, ale kam pak ty zlaťáky všude ukrýt, aby je člověku neukradli, že. Ale v dnešní době je cena zlata vysoko, jelikož investoři zlato nakupovali a jak je zákon nabídky a poptávky, tak prostě cena šla nahoru. Jinak nevím, snad jen, vyhlédnout si už za mlada hezké místečko někde na ulici, třebas blízko kostela nebo nějaké té radnice či magistrátu, a tam se na stáří uchýlit a žebrat.

marenka*
hodnocení

0x

Topko, já ani náhodou. To bude tunel jak ... K otázce jak se tedy zajistit? Já bych to viděla na nákup nemovitosti, pozemku, spoření v cizí bance. (zahraničí). Tomu tady fakt už nevěřím, no...

dupsy

Souhlasím s Vámi a už jsem to Topce psal , že kdo podlehne českým penzijním fondům, je u kaskadér. Po mizerných zkušenostech, kterých má ČR v oblastech kde se jedná o peníze spoustu, jen blázen může své prašule svěřit něčemu, kde nemá žádné záruky. A nejedná se jen o fondy samotné. Copak se v tomto státě může jeho občan vůbec na něci spolehnout? Viz stavební spoření, viz prohlášení Ratha, že pokud přijdou k moci oni, tak ČR bude ve znárodnění úspor občanů následovat Maďarsko. V tomto státě máte jednu jedinou jistotu. Buď Vás okradou šíbři z vedení penzijních fondů nebo vás okrade stát. A teď můj názor konkrétněji. Pokud člověk skutečně má v ČR naprosto běžné penzijní PŘIpojištění, tak má jeden velký problém. Skutečností je, že toho ze svých peněz pravděpodobně moc neuvidí. Ano jsou tam určité státní dotace a garance, ale o tom jak se občan může spolehnout na stát už jsme se bavili. Fondy nabízející tzv. důchodové PŘIpojištění, tak jak fungují v ČR, ve starých zemích EU prakticky neznají. Schválně se informujte jaké garance zhodnocení Vašich vkladů Vám české penzijní fondy nabízí. Ve většině starých zemí EU(především mám na mysli Německo) si lidé samozřejmě na důchody spoří, ale není to prostřednictvím fondů, ale je to pomocí tzv důchodového pojištění a věřte, že je to obrovský rozdíl. Fondy v ČR mají ze zákona povinnost garantovat svým střadatelům tzv. plusovou +0. Takže pokud Vám penzijní fond vykáže zhodnocení Vašich naspořených prostředků ve výši např. 0,05%, tzn. téměř žádné zhodnocení, proti ničemu se neprovinil. Penzijní fondy v ČR mají obrovské režijní náklady a jejich managmenty samozřejmě dokáží prostředky klientů investovat tak aby vytvořili nemalé zisky, ovšem současně s těmito zisky vytvoří vysoké náklady na provoz takového fondu a to především náklady v podobě vysokých odměn pro managment fondu, takže ve finále klienti půjčují své peníze fondu proto aby si managment mohl vydělávat na své obrovské výplaty. Jedinná možnost, která tedy prozatím v ČR existuje co se týká opravdu bezpečného a solidního zajištění na stáří je spořit si v Německu a skutečně to jde. A pozn. na závěr. Nehrozí vám maďarská cesta. I kdyby se českému státu sbíhaly na Vaše úspory sliny sebe víc, nemá šanci si na ně sáhnout, protože peníze máte uložené v Německu.

celp*
hodnocení

0x

Našporovat do strožoku.I když pozor,zloději se nesmějí střílet.

hodnocení

0x

Kdybych na to měl tak bych si možná něco spořil. *zed**plac*

marenka*

Luis, takových nás je... a co hůř, teprve bude. *bum*

lidus*
hodnocení

0x

Penzijní nemáme a ani se nechystáme, štěstí, že je nám už 50 let. Chudáci mladí, sotva se osamostatní tak hypotéka na bydlení, auto, ještě penzijní a někteří začnou splácet školné. Naštěstí jim většina rodičů něco naspořila. Státu a soukromým fondům už vůbec, nevěřím. Je to tu všechno jeden velký tunel tak proč by to nyní mělo být jinak. Investovat do nemovitosti a tu pronajímat na černo.

almira*

Je mi 19. Ihned s prvním zaměstnáním jsem si založila Penzijní a spořím si zatím 100/měsíc a časem to zvýším.

lidus*

almiro a jste si jistá, že než půjdete do důchodu budou ty peníze mít nějakou cenu?

pt®

Mně penzijní připojištění platil zaměstnavatel léta, nyní mi zbývá pár měsíců a to si již platím sama a pak peníze vyberu v hotovosti. Nechci vyplácet rentu, zatím to tak jde praktikovat. - stařenka

almira*

Nenechám je tam až do důchodu. Počítám s tím,že až mi penzijní skončí tak jej vyberu a vložím na nějaký spořící účet. Podstatné je ,že dokud stát přispívá tak proč toho nevyužít ;) Pokud bude stát přisívat i později tak si založím nové a budu spořit zase

doplněno 10.03.11 03:25:

jak říká PT - změstanavatelé velice často přispívají. Můj 300kč/měsíc co ž si myslím,že není k zahození. Po odpracovaném roce mi bude přispívat 600/měsíc...

cyril*

Dobře děláte. Vaše věková kategorie půjde do důchodu odhadem tak v 85 (pokud vůbec) a penzijní připojištění Vám končí v 60. Tuto hranici musíte dodržet, pokud nechcete přijít o státní příspěvky a další výhody s tím spojené.

almira*

Toto první mám tuším do 35 let ,kdy si to mohu vybrat i bez ztráty státních podpor. Poté uvidím jak se bude situace vyvíjet jestli si založím ještě další.

cyril*

Tušíte dosti matně. Penzijní připojištění za běžných podmínek můžete ukončit nejdříve v 60, aniž byste přišla o výhody z něho plynoucí. máte-li sjednánu tzv. "výsluhovou penzi", tak to znamená, že po 180 měsících, kdy hradíte příspěvky (15 let), můžete polovinu naspořené částky vybrat. Pokračovat však musíte až do 60, jinak nebudou příspěvky a výhody od státu! Je ještě jedna možnost,jak se k penězúm dostat dříve, kterou bych Vám určitě nepřál. Tou možností je přiznání plného invalidního důchodu po 36 měsících placení.

almira*

Až budu mít chvilku tak mrknu do smlouvy. Ovšem polovinu můžu vybrat ve 34 letech 100% poté si nejsem jista.

lui*
hodnocení

0x

Nedůvěřuju. Nedávná krize v USA, tam ožebračila spoustu střadatelů na důchod. Velmi mnoho penzijních fondů zkrachovalo. Proč bych si měl myslet, že to tady bude v budoucnu lepší? Ukládat jedině do vlastní nemovitosti, aby člověk měl kde bydlet, a do zlata nebo umění. To si drží svoji cenu stále.

dupsy
hodnocení

0x

Vážená, kdo podlehne českým penzijním fondům, je u mně kaskadér. Po mizerných zkušenostech, kterých má ČR v oblastech kde se jedná o peníze spoustu, jen blázen může své prašule svěřit něčemu, kde nemá žádné záruky. A nejedná se jen o fondy samotné. Copak se v tomto státě může jeho občan vůbec na něci spolehnout? Viz stavební spoření, viz prohlášení Ratha, že pokud přijdou k moci oni, tak ČR bude ve znárodnění úspor občanů následovat Maďarsko. V tomto státě máte jednu jedinou jistotu. Buď Vás okradou šíbři z vedení penzijních fondů nebo vás okrade stát. A teď můj názor konkrétněji. Pokud člověk skutečně má v ČR naprosto běžné penzijní PŘIpojištění, tak má jeden velký problém. Skutečností je, že toho ze svých peněz pravděpodobně moc neuvidí. Ano jsou tam určité státní dotace a garance, ale o tom jak se občan může spolehnout na stát už jsme se bavili. Fondy nabízející tzv. důchodové PŘIpojištění, tak jak fungují v ČR, ve starých zemích EU prakticky neznají. Schválně se informujte jaké garance zhodnocení Vašich vkladů Vám české penzijní fondy nabízí. Ve většině starých zemí EU(především mám na mysli Německo) si lidé samozřejmě na důchody spoří, ale není to prostřednictvím fondů, ale je to pomocí tzv důchodového pojištění a věřte, že je to obrovský rozdíl. Fondy v ČR mají ze zákona povinnost garantovat svým střadatelům tzv. plusovou +0. Takže pokud Vám penzijní fond vykáže zhodnocení Vašich naspořených prostředků ve výši např. 0,05%, tzn. téměř žádné zhodnocení, proti ničemu se neprovinil. Penzijní fondy v ČR mají obrovské režijní náklady a jejich managmenty samozřejmě dokáží prostředky klientů investovat tak aby vytvořili nemalé zisky, ovšem současně s těmito zisky vytvoří vysoké náklady na provoz takového fondu a to především náklady v podobě vysokých odměn pro managment fondu, takže ve finále klienti půjčují své peníze fondu proto aby si managment mohl vydělávat na své obrovské výplaty. Jedinná možnost, která tedy prozatím v ČR existuje co se týká opravdu bezpečného a solidního zajištění na stáří je spořit si v Německu a skutečně to jde. Pokud byste potřebovala více info, rád Vám je poskytnu protože se hrdě přiznám k tomu, že pro tuto německou důchodovou pojišťovnu pracuji. A pozn. na závěr. Nehrozí vám maďarská cesta. I kdyby se českému státu sbíhaly na Vaše úspory sliny sebe víc, nemá šanci si na ně sáhnout, protože peníze máte uložené v Německu . :) dupsy@seznam.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]