Nejste přihlášen/a.
Jsem dědic jedné jedné poloviny majetku po smrti otce,(druhou cast ma mamka)hodnota majetku byla vyčíslena na 2 800 000kč.Dále dluh 103000 za neplaveni ZP,zaplatil jsem pohřeb 10000kc.Potřebuji nějaký vzoreček jak se vypočítává tato dan,dále odměna notáře(to by mělo být kolem 600kč) a ded.dan by se me nemela týkat,nebot jsem syn.Byla mě vyčíslena částka 16500kc a zdá se mě to poněkud dost.Předem děkuji za rychlé reakce a odpovědi
Dotaz je trochu nejasný. Jakou daň chcete počítat? Notář vychází z odhadu ceny majetku. Od této ceny se odečtou dluhy a cena pohřbu. Z této hodnoty si pak notář vypočte odměnu, kterou si můžete vypočítat třeba zde: http://www.pohreb.cz/kalkulacka-notar.php. Odměna notáři ve vašem případě rozhodně nebude kolem 600 Kč, ale spíš kolem 20 000 Kč. Jiná daň se neplatí, pouze odměna notáři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.