Nejste přihlášen/a.
Co je ta černo bílá krabička vedle rozvaděče.Jedná se o panelák
To si dělá snad někdo blázna. Pokud do toho futrálu nedali něco jiného, tak je to gong ve funkci bytového "zvonku"
Naprosto souhlasím s Jirbarem! A pokud ta krabička nevydává žádné zvuky, asi už je po smrti, nebo má (či měla) spínací zvonkové tlačítko někde jinde, než je standartní.
Tak vypadá že to je vážně zvonek,ale nefunguje. Pod krytem rozvaděče je taky zvonek ale není připojenej. Zvonek je přímo zabudovanej v domácím telefonu...tak to je moc...je vidět že se s tím v minulosti elektrikáři nesrali. Ne že by to zdemontovali a dali do prdele,prostě to tam nechali. Nooo a pak je v tom takovej guláš
Demontáž starého původního zvonku by jim někdo musel zaplatit. a to v celém rekonstruovaném baráku, byly by to zbytečně vyhozené peníze, když zvonek nepřekáží a navíc není ani vidět. A demontáž tohoto gongu by si při rekonstrukco musel zaplatit majitel bytu, který ho tam svépomocí přimontoval. Proč si za demontáž od elektrikářů sám nepřiplatil, nevím...
My jsme to mívali tak, že ten gong (ta krabička), to bylo když někdo zvonil za dveřmi a v tom domácím telefonu, když někdo zvonil venku.
to asi ne, ale muze to byt cokoliv
pokud to tazatel nenafoti po sundani krytu nebo pokud nekdo to same nema doma
bude to jen hadanka
Já to zítra nafotím,to je v každým paneláku. To mi neříkejte že nevíte co to je?
2 tenký drátky
heterák, tohle není v každém paneláku. V každém paneláku jsou jen ty pojistky. Tohle má jen ten , kdo má zavedené čidlo na měření teploty v bytě. A to čidlo může být malinké, nebo takhle velké, ale vypadá stále stejně a vedou k němu 2 drátky . Vyvedené je to někam do jiné místnosti ( většinou v přízemí domu), kde je instalovaný celkový snímač ze kterého se pak rozpočítává spotřeba tepla na jednotlivé konkretní byty. Karina
No jsou v tom dva ozvučnicové kovové pásky, ale myslím že elektromagnet vysouval jádro jen k jednomu z nich a ten se časem ze závěsu urval. Musel jsem přepojit, teď se jádro vysouvá druhým směrem a funguje druhý ozvučnicový kovový pásek.
Ovšem je možné, že původně měly fungovat oba najednou a někdo přede mnou to přepojil.
Dobrý den. Měl jsem to také na paneláku. Už to bude tak 35 roků. Je to elektromagnetický dvotónový gong. S pozdravem Laďa
Nevíte někdo jak to dříve v panelákách bývalo se zvonkama?
Vždy jsem si myslel že když se stavěl panelák tak se tam dával domácí telefon. Nebo to ještě nebyl? To bylo jenom venku zvonkový tablo a v bytě jen zvonek? Podle tohoto to tak vypadá...
Co se týká paneláků, marně pátrám v paměti, jestli jsem někdy při rekonstrukci narazil na byt bez domácího telefonu. Byly to takové hnusné černé bakelitové příšery, ale (co si vybavuji) vždycky byly. Ale byl to systém od tabla k tomuto telefonu. Domácí zvonek s tlačítkem za vstupními dveřmi do bytu fungoval nezávisle, tento zvonek byl též centrálně napájen a býval v bedýnce s jističi. S výše vyobrazeným gongem jako standardním vybavením bytu jsem se nesetkal.
heterak, tak pokud je ta bílá krabička opravdu zvonek - gong, tedy jsem se pak mýlila ( ale vypadá to velmi podobně).Pak si majitel bytu (nájemník) ten gong sám koupil a namontoval a ten původní odštípnul. Protože původní zvonek byl umístěný někde nad těmi pojistkami , byl to takový plechový kulatý zvonek - trochu to připomínalo zvonek na kole. Bydlela jsem kdysi v paneláku a vím, že mě to tam jednou kdosi opravoval. A domácí telefon byl pak byl umístěný na té bílé liště. V některých panelákách nebyla ta lišta resp. byla, ale byla zakrytá ještě takovým asi 20cm širokým oplechováním. A na tom plechu pak byl domácí telefon. Ten byl nějakým záhadným způsobem vyvedený dolu ke vchodu k panelu zvonků. Je fakt, že když se domácí telefon rozbil, bylo to většinou definitivní.Málokdo to uměl opravit. Karina
Co se týče paneláků tak to je snad kažej tejden jinak
1989 - Havel a další - to je hrůza jak ty komunisti zasvinili republiku paneláky. V tom se nedá žít
trochu později - paneláky se místo bourání (naštěstí) začaly revitalizovat
ani nevím která vláda na to dokonce uvolnila prostředky
tato vláda nemá už ani na to, dokence nemá ani na Zelenou co stejně zaplatili Japonci
no a žádná vláda za posledních 22 let nepostavila pro normální lidi vůbec nic
ještě že nám ti komunisti zanechali aspoň ty paneláky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.