Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autolékarničky - další výměna!

Od: cupakabra* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den všem!

Přátele to snad není možné.Dnes jsem v rádiu zaznamenal zprávu,že s nejvyšší pravděpodobnosti se budou muset zase vyměnovat lékarničky.Není to ani 3 měsíce co nás pod pohružkou kontrol a pokut donutili pořídit si nové lékarničky-podle nové vyhlášky a už se se ukazuje, že ty nové lékarničky nejsou zase tak dobré.Údajně tam nejsou širší obvazy,návody na poskytnutí první pomoci jsou prý pro vystresovaného člověka dlouhé a asi nesrozumitelné a udajně není jasné jak se nasazuje resuscitační maska-nějaké paka je nasazují sobě (ikdyž se to dá možná omluvit tím stresem).

Tady je jasně vidět,že poslanci neví co schvalujou (viz.další příklad:že si ,,omylem,, snížili svoje platy) a úvádějí v platnost nesmyslné zákony a tahají z lidí jenom peníze.A profitují na tom jen samí poslanci a firmy které lékarničky vyrábí či prodávají.

Já si rozhodně novou lékarničku pořizovat už nebudu! A ať už to dopadne jakkoliv,tak Vás prosím:nebuďme stádo ovcí se kterým si může každý dělat co chce.Ukažme jim,že když milióny lidí něco chce (nebo naopak nechce)-nemá právo 200 poslanců dělat pravý opak!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

Nejhorší smrt je z vyděšení, jak již bylo nesčetněkrát řečeno! Sám vozím v autě původní lékárničku dodanou s novým vozem v roce 1981 a jsem s ní naprosto spokojen. Veškeré změny zákonů mne nechávají v tomto směru naprosto netečným.

milka1*
hodnocení

2x

Resuscitační maska v lékárničce je podle záchranářů úplně k ničemu jelikož umělým dýcháním můžeme tomu člověku spíše ublížit než mu pomoci, důležitá je masáž srdce a hlavně každý řidič by měl mít nějaké základy poskytování první pomoci naučené a né když se něco stane tak číst nějaký návod, co je tohle za nesmysl..

bruno bruno, vyste " včilkaj si nasral do huby " . . . známá věta z černých baronů. To že jsou lékárničky jen lobby a "obchodem" bylo konstatováno už prěd cca 1/2 rokem samotnými záchranáři. Do všech aut dát 1.0l motor, u motorek do 125ccm a ušetříme miliardy za škody na zdraví a majetku (nejvíce nehod: audi, mercedes apod.). hm. mj. tu masku nepoužiji už z principu naps. výše: rozhoduje čas=okamžitá masáž srdce.

Ale vy mě napadáte zcela zbytečně. Já jsem se nevyjadřoval k obsahu lékárničky, jen jsem konstatoval, že ten je dán vyhláškou Ministerstva dopravy a tu podepisuje ministr a poslanci s tím nemají nic společného. Kdyby šlo o zákon, je to záležitost Poslanecké sněmovny, Senátu a prezidenta. Máte jiný názor?

stirecek*

To je to samé, jak když Langr pere montérky policajtům a v tv se usmívá, jak o ničem neví. Podobně se takhle točí vepřové přes několik ministerstev. O nejdražších dálnicích v celé evropě netřeba se bavit.

Musím se zastat bruna, opravdu novou lékarnu schvaluje jen ministersto dopravy a ani ne ministr, pouze jen podepíše. Musíte si zjistit, jak a proč se novelizují vyhlášky. Vše svádět na poslance je slabé. Právě že záchranáři požadovali změnu a obnovu lékarny. Je pravda že to trvalo více než rok, mezitím se někdě lékaři usnesli, že "dýchání není to nelepší"...
Počátek "nové lékárny" se datuje na kraj roku 2009.
Co se týče "en lobby a "obchodem" zkuste mě sdělit koho konkrétně.
výrobce zdravotního materiálu, dovozce zdravotního materiálu, výrobce plastů na krabičky a kortex, baliče, obchodníky...
nebo všichni tito se domluvili a šli za záchranáři aby prosadili lékarny?
děkuji za vyjasnění.

tak jo, chlapi, ministr teda nemusí vědět , co se pod ním dějě na jeho resortu. Pak nechápu proč má takový plat, nestačí mu základka a nepostačí umět se podepsat, že ... když "pouze jen podepíše", to umím taky. *smich*. pan Vondra je taky bez viny za stamiliony na účtech zahraničních bank - pro...ro. Člověk se pořád učí.

miro miro, "to umím taky. *smich*" proč nejste ministr... alespoň vidíte že musí umět i něco víc, nežli jen podepsat.

bruk600*

Ministrem není proto, že má v sobě alespoň trochu morálky a na to je potřeba sakra dobrý žaludek. Každý politik musí projít na výsluní přes "opičí dráhu" různých všiváren a podvodů. To aby se pak ve vládě nečervenal, když bude obhajovat neobhajitelné, krýt povodníky a plnění spřízněných peněženek.

buss
hodnocení

1x

Obávám se, že někteří poslanci velmi dobře ví co schvalují, je to o kšeftu, kdo silný to protlačí (popř i co za to).Je to politikum, ne o zdraví. To však ve všem, více politiky, než odbornosti. Nicméně lidské stádo je ...
Když na to přijde, není nutné poskytnout pomoc fyzicky..., poskytnutí je i zavolání pomoci. Rád bych viděl nějakou statistiku zdravotníků, kolik pomoci laiků bylo poskytnuto a výsledky.
Kdo z vás lékárničku (a svoji) použil, aby to mělo nějaký efekt, vliv na zdraví?

hodnocení

1x

Obsah lékárničky je dán vyhláškou ministerstva dopravy. S tím nemají poslanci parlamentu ani senátoři nic společného. Je dobré rozlišovat zákony, vyhlášky a nařízení vlády.

slonbonjohn*

Takže vyhlášky schvalují vrátní a uklízečky?*smich*

Někdo něco takového napsal?

stirecek*
hodnocení

0x

Nové lékárničky byl miliardový byznys pro vyvolené. Jestli tam je obvaz takový nebo makový není důležité. Na prvním místě jsou vždy peníze, pak až ten zbytek. Tu reportáž v tv jsem viděl a docela mě rozesmála a teď cyril znova, tak má bod;)

hodnocení

0x

cupaku a ostatní, přečtěte si odpovědi cyrila a bruna, pak zůstanete klidný.

nesmíte všemu věřit.

Klídek.

doplněno 06.03.11 12:01:

milka, co tím chcete sdělit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]