Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je váš oblíbený čaj - oolong?

Od: lubosha odpovědí: 5 změna:

Máte někdo nějaký oblíbený oolong? Jaký? Díky :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Čaj mám rád. Nemám ale oblíbený žádný konkrétní. Nezáleží ani tak na tom, jestli je černý, zelený, žlutý či bílý, musí mít ale výrazně "čajovou" chuť, bez dalších příchutí. Před časem jsem dával přednost čaji "Sanon Jelou", ten ale nějak vymizel z trhu. U těch "oolongů" jsem se setkal s chutí zcela nevýraznou, ale i s velmi výraznou (názvy si bohužel nepamatuju). Dá se říct, že mezi oolongy si určitě dokážu vybrat.

Co nemusím, jsou čaje ovocné. Oni to vlastně věfšinou ani čaje nejsou a nemělo by se jim tak říkat. Pokud se něco může nazývat čaj, musí obsahovat aspoň 60 % pravého čaje.

rafn
hodnocení

0x

1. Černý čaj indický (Ceylon) Assam. 2. Green tea čínský zelený 3. Earl Grey

plysak*
hodnocení

0x

Tak tohle mám vyřešeno. Jmenuje se Basilur a prodává se v pytlíkách v hnědočervené plechovce. Při pokusech tentýž dostat levněji sypaný, i po konzultaci s firmou -není to ono. Je to černý, dost silný, proto tak zajímavý.

hodnocení

0x

Mám své oblíbené čaje, ale oolong žádný. Tedy ne že bych ho nepyl, ale dotanu se k němu spíš náhodně a není to žádný výběr. Jednou jsem ho pil z Růžové čajovny. Takže sem nebudu cpát černé čaje a Earl greye, to tazatele nezajímé. Vlastně i tato má odpověď je madbytečná, snad mi to tazatel promine

hodnocení

0x

Čaj Oolong je zdraví prospěšný. Pokud máte nadváhu, snižuje váhu a je to fakt. Pila jsem ho kvůli tomu a funguje to. Formosa Oolong mi docela chutnala. Jinak mám raději černý čaj nebo Puerh na snížení váhy. Oolong je polofermentovaný čaj a je dobrý proti rakovině střev a na zažívání. Prožene vás. Nemá moc výraznou chuť. Má chuť takovou zvláštně nasládlou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]