Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volba prezidenta - kalkulačka

Od: hop® odpovědí: 30 změna:

Zdravím všechny rádce,

co se týká volby prezidenta, myslel jsem, že mám docela jasno v tom, koho bych tam viděl rád a koho bych tam naopak viděl velmi nerad. Ovšem našel jsem někde link na " volební kalkulačku" , cvičně jsem vyplnil dotazy podle mých názorů a priorit, a ejhle, podle této kalkulačky je vše jinak, vlastně jsem vybral kandidáta proti mým prioritám a názorům, naopak ten odsuzovaný se jeví jako nejvíce vyhovující...

Jsem z toho trošku na rozpacích, proto se NAPROSTO OBECNĚ ptám: zkoušeli jste tuto kalkulačku, dá se jí důvěřovat, nebo je to jen nějaká manipulace určitého kandidáta?

Předem díky za názory a zkušenosti, jen prosím, nemusíte jmenovat SVÉ preferované kandidáty nebo antikandidáty, nerad bych, aby se to zvrtlo v politickou diskusi - děkuji...

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

No taky jsem to zkoušela a pak jsem se dívala, jaké priority mají jednotliví kandidáti (v závěru té kalkulačky - ve výsledku) a podle toho asi budu vybírat toho svého kandidáta. Ale upřímně, Hop? Mně to přijde takové divné, i když jsem tu kalkulačku dělala několikrát a s různými preferencemi, tak mi pořád vycházel jeden a tentýž kandidát na prvním místě. Tak nevím, jak tomu věřit.

hodnocení

0x

Zkoušel jsem volební kalkulačku, nejdřív jako dobrý vtip, ale opravdu mi vyšel můj favorit, takže já tomu docela věřím.

mil®
hodnocení

0x

Taky mi vyšel můj favorit i když jen o pár procent.

mowla*
hodnocení

0x

Mně ´můj´ kandidát vyšel, s 50% shodou...

doplněno 07.01.13 18:06:

I když musím konstatovat, že některé otázky jsou formulovány podivně až špatně...

:-D

cobrak*
hodnocení

0x

Ahoj Hope. Tak jsem to teď zkusil a můj favorit skončil až na 6.místě, takže bych to bral s hooodně velkou rezervou ;)

hodnocení

0x

Kalkulačku jsem už dělala několikrát. Dnes mi můj kandidát na prezidenta vyšel na 55%.

astar*
hodnocení

0x

No nevím, u Fishera jsem měl 12 rozdílných odpovědí, vyšla mi shoda 33%, u Zemana 13 rozdílných (tj. o jednu víc) a shoda jen 26%...

hodnocení

0x

Zajímavé, můj favorit mi vyšel někde uprostřed. Ze dvou kandidátů, které bych opravdu za prezidenta nechtěla, mi jeden vyšel na prvním místě, jeden s velkým mínusem na posledním.

JInak jsem obdobnou volební kalkulačku vyplňovala před krajskými volbami a tam to vyšlo poměrně přesně s mými představami.

lidus*
hodnocení

0x

Zkusila jsem to a oba kandidáti co se mezi nima rozhoduju jsou na dvou předních místech.

hodnocení

0x

S vítězem hlasování jsem měl 33%... se svým favoritem (skončil na druhém místě) 31%...

Nejhůř dopadl pan kníže -17% *smich*

s knížetem opatrně.. aby neusnul nadobro a nemusely být předčasné volby... v těch 80 mu už ani překladatel nebude rozumět..

hodnocení

0x

Moje favoritka skončila na druhém místě, takže dobrý. Proč neskončila na prvním, asi vím... jinak myslím že kalkulačka je ok.

hop®
hodnocení

Zatím všem móóóc díky za reakce, zkusím tu kalkulačku ještě párkrát a někde na svém názoru budu trvat méně a jinde více, schválně, jestli a jak se výsledek změní.

Nicméně další názory i zkušenosti vítám, díky! *slunce*

ohneta*
hodnocení

0x

Já ještě nemám žádného favorita, takže jsem s výsledkem taky spokojen :D

hodnocení

0x

No, já mám největší shodu 20 % u Sobotky a u některých jsem šla i do mínusu. Vůbec nevím koho budu volit, protože už samotné otázky mě kolikrát nadzvedly ze židle (ACTA, Lisabonská smlouva, EU, zákaz interupce, nedovolení homopárům adopce... - jak může někdo s tímto souhlasit?)

artik*
hodnocení

0x

já nevím koho volit a tak jsem si dal kalkulačku shoda byla 0% *zed* ,tak mám jasno

janoname*
hodnocení

0x
Zrovna včera jsem vyzkoušel volebnikalkulacka.cz a první čtyři kandidáti, kteří mi vyšli, PŘESNĚ odpovídali mým představám. A to včetně pořadí!Totéž uspokojení vyšlo i mé mamce - samozřejmě, že jiní kandidáti a v jiném pořadí. Ale opět PŘESNĚ - prostě dle její představy. A znova vč. pořadí!Tak nevím, nevím, jestli to někdo manipuluje... A jestli ano, tak asi jen v prospěch mne a mojí mamky. I když na post prezidenta preferujeme každý někoho jiného... *hej*
hop®
hodnocení

Díky za názor, ale který kandidát je modrožlutý? *zed*

eulalie*

Zkoušel jste si tu kalkulačku dělat vícekrát, Hope? A nemáte ten dojem, že přímá volba prezidenta bude ještě větší taškařice, než když ho volí tam ti nahoře sami?

hop®
hodnocení

Zatím jsem na kalkulačce nezkoušel ani druhý pokus. A osobně si myslím, že, přímá volba není ideální řešení...

eulalie*

Tak to na to máme podobný názor ...

hodnocení

0x

Volební kalkulačku jsme zkoušeli s kolegy v práci při posledních volbách do krajů, a víceméně to odpovídalo. Prezidenta jsem si odklikal před chvilkou, a můj favorit vyšel jako druhý, což považuju za dobrou shodu.

koukolik
hodnocení

0x

Tzv. volební kalkulačky zpracovávají údaje z volebních programů a proklamací kandidátů. Vaše preference ale mohou být jiné, aniž si to třeba přiznáte: sympatie s jeho mateřskou stranou, nějaký škraloupek z minulosti, momentální masáž sdělovacích prostředků a přiznejme si to - i ksicht a celkový osobní dojem *smich*

Proto možná ty rozdíly

gumidek*
hodnocení

0x

Tak jsem taktéž okusil a vyšel mi favorit na 2. místě. Stále ho budu volit.

hodnocení

0x

No tak mně kupodivu můj favorit vyšel i v kalkulačce na 1. místě :)

krkovicka*
hodnocení

0x
Tak mě pán kníže vyšel -7% ;) ale ten kdo dostane můj hlas je na druhém místě s 40%.

artik*

nechápu jak můžu mít schodu 0% u 5ti a ostatní maj mínus % *ee*

Pokud na všechno odpovídáte, že je Vám to jedno... *smich*

Jinak se na konci můžete podívat, jak který z kandidátů odpovídal na stejné otázky a ve kterých se s kým shodujete a ve kterých ne...

artik*

že mi to je jedno jsem neodpověděl ani jednou

doplněno 08.01.13 14:03:

tak znovu 0%

Volba prezidenta - kalkulačka

hodnocení

0x

Tak mi jeden kandidát /o kterém jsem uvažovala/ vyšel opravdu s 38 %. Něco na tom asi bude.

Naopak chudák ospalý Karlík mi vyšel asi 40% do mínusu. Pan Franz - nula od nuly pošla.

Ale myslím si, že ta kalkulačka je spíš dobrá pro pobavení, ve skutečnosti si asi každý zvolí svého favorita podle sebe. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]