Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce,
co se týká volby prezidenta, myslel jsem, že mám docela jasno v tom, koho bych tam viděl rád a koho bych tam naopak viděl velmi nerad. Ovšem našel jsem někde link na " volební kalkulačku" , cvičně jsem vyplnil dotazy podle mých názorů a priorit, a ejhle, podle této kalkulačky je vše jinak, vlastně jsem vybral kandidáta proti mým prioritám a názorům, naopak ten odsuzovaný se jeví jako nejvíce vyhovující...
Jsem z toho trošku na rozpacích, proto se NAPROSTO OBECNĚ ptám: zkoušeli jste tuto kalkulačku, dá se jí důvěřovat, nebo je to jen nějaká manipulace určitého kandidáta?
Předem díky za názory a zkušenosti, jen prosím, nemusíte jmenovat SVÉ preferované kandidáty nebo antikandidáty, nerad bych, aby se to zvrtlo v politickou diskusi - děkuji...
No taky jsem to zkoušela a pak jsem se dívala, jaké priority mají jednotliví kandidáti (v závěru té kalkulačky - ve výsledku) a podle toho asi budu vybírat toho svého kandidáta. Ale upřímně, Hop? Mně to přijde takové divné, i když jsem tu kalkulačku dělala několikrát a s různými preferencemi, tak mi pořád vycházel jeden a tentýž kandidát na prvním místě. Tak nevím, jak tomu věřit.
Zajímavé, můj favorit mi vyšel někde uprostřed. Ze dvou kandidátů, které bych opravdu za prezidenta nechtěla, mi jeden vyšel na prvním místě, jeden s velkým mínusem na posledním.
JInak jsem obdobnou volební kalkulačku vyplňovala před krajskými volbami a tam to vyšlo poměrně přesně s mými představami.
Zatím všem móóóc díky za reakce, zkusím tu kalkulačku ještě párkrát a někde na svém názoru budu trvat méně a jinde více, schválně, jestli a jak se výsledek změní.
Nicméně další názory i zkušenosti vítám, díky!
Zkoušel jste si tu kalkulačku dělat vícekrát, Hope? A nemáte ten dojem, že přímá volba prezidenta bude ještě větší taškařice, než když ho volí tam ti nahoře sami?
Zatím jsem na kalkulačce nezkoušel ani druhý pokus. A osobně si myslím, že, přímá volba není ideální řešení...
Tzv. volební kalkulačky zpracovávají údaje z volebních programů a proklamací kandidátů. Vaše preference ale mohou být jiné, aniž si to třeba přiznáte: sympatie s jeho mateřskou stranou, nějaký škraloupek z minulosti, momentální masáž sdělovacích prostředků a přiznejme si to - i ksicht a celkový osobní dojem
Proto možná ty rozdíly
Tak mi jeden kandidát /o kterém jsem uvažovala/ vyšel opravdu s 38 %. Něco na tom asi bude.
Naopak chudák ospalý Karlík mi vyšel asi 40% do mínusu. Pan Franz - nula od nuly pošla.
Ale myslím si, že ta kalkulačka je spíš dobrá pro pobavení, ve skutečnosti si asi každý zvolí svého favorita podle sebe. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.