Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer jsem skoro 17-tiletý kluk a mám problém.! S maminkou když řeknu mamce Př: (mami chcu být venku do 21:00 tak mamka na to ne nebudeš venku do 21:00)! Nebo když chci spat u někoho kámoše,známého.. tak mamka ne nebudeš u nikoho spát! Co mám s tím dělat poradte mi? Už jsem sakra dost velký kluk ne? Děkuji a nashledanou
No ano..už nejste dítě...a dokonce to vypadá že jste i slušně vychován...což není dnes zdaleka tak běžné.
Ano..podle mého již by sjte měl mít "nárok" na uvolněnější "řetěz" než doposud..
Mmainka se o Vás možná bojí...nebo je prostě tak přísná..nevím, neznám ji.
A promluvit si s ní "v klidu a míru" se nedá? A co na to tatínek...?
V tomhle věku je to už...děs Já na tvém místě bych si zkusila s mámou promluvit. V klidu jí vysvětlit, že za chvíli ti bude 18 let a že si pak budeš moci dělat co budeš chtít.Teda ne tak uplně, třeba chodit domu na mol opilej o půlnoci, to by asi nebylo ideální
Pokud ale s tvojí mámou není řeč, budeš muset počkat, až ti bude těch 18. Ale věřím a doufám že je rozumná. Na jejím místě bych asi taky měla o své dítě strach, ale zkus jí vysvětlit, že nebudeš chodit na žádná pochybná místa, že půjdeš s kamarádama a že se ti s nima nic stát nemůže. A jestli chceš přespat u kamaráda, tak jí řekni, že se budete dívat na filmy a že samozřejmě nepůjdete někam pařit (o čemž se nezminuješ) a že ti může jednou dvakrát zavolat, aby se přesvědčila, že kolem tebe nedrnčí žádný disko. Nic jiného mě bohužel nenapadá .. O
O mě se ve tvých letech (už je to dooost dávno) máma taky nepřiměřeně bála a nechtěla mě nikam pouštět. Vyřešil jsem to tak, že jsem jednou prostě oznámil, že přijdu "po večerce", řekl jsem v kolik nejpozději budu doma a v tu hodinu JSEM SKUTEČNĚ BYL DOMA bez ohledu na to, z jak dobře rozjeté zábavy jsem kvůli tomu musel odejít. Prostě jsem její obavy "uplácal" svou spolehlivostí, takže se mi poměrně rychle podařilo ji přesvědčit i na přespání mimo domov.
Třeba by tenhle postup fungoval i u tebe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.