Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si myslíte o lidech kteří pomlouvají?

Od: asminkam* odpovědí: 18 změna:

Celkem by mě to zajímalo, jaký názor máte na takovýto lidi. Jestli se jich zastáváte nebo ne. Často sedím ve škole a poslouchám, jak pořád někdo někoho pomlouvá a ubíjí mě to, někdy ani do tý školy nechci, jak je tam nepřátelský prostředí. Kdysi jsem jako malá pomlouvala, ale to mi bylo tak osm. Byla jsem ještě malý hloupý dítě no.. ale co lidi v mém věku teď? To mají mozek na úrovni malýho dítěte, že je baví pomlouvat? Já tohle prostě nechápu, jak by byl život krásnej kdyby mezi lidma nebyla zloba...

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Závist a zloba tu je od nepaměti a bude stále s tím se smiřte. Nemám ráda pomlouvače a drbny , proto mám 3 kamarádky 50 let už od mateřské školky, i nepříjemné názory si říkáme přímo a víme, že se na sebe můžeme spolehnout.

asminkam*
hodnocení

Tak to máte štěstí. Mě bohužel právě kamarádky dost zklamaly.

lidus*

asminkam-kamarád není každý s kým i déle kamarádíte, kamarád se pozná ve chvíli kdy máte problém a nezištně pomůže. Takového si pak vážíte a máte ho dlouhá léta.

asminkam*
hodnocení

Já vím, moc dobře vím. Ale nemám koho si vážit, to je ten problém. Snad není pozdě na to, najít si někoho, komu věřit.

pt®
hodnocení

0x

"Asminka", na pomluvu musejí být dva. Jeden, co pomlouvá a druhý, co naslouchá a přilévá olej do ohně. Někdo může pomlouvat záměrně s tím, že chce druhého poškodit a to už je o povaze člověka. Taky si tím může někdo dokazovat svou důležitost, nadřazenost, prostě má nějaký komplex. Ano, takové dennodení prostředí vyčerpává a ubíjí. "Asminka", musíte se někde dobít, po škole jděte mezi své přátele, s kterými je Vám dobře, kde si odpočinete. Kde se pobavíte a zsmějete a tak vydržíte další den ve škole. Ano bylo by to krásné, kdyby mezi lidmi nebyla zloba. Nejsou lidé stejní a proto někdo je nám milejší než druhý a zrovna tak my můžeme být někomu milejší a druhému ne. Přeji Vám, aby těch lidiček, co jsou Vám milí bylo v životě více než těch druhých. - stařenka

asminkam*
hodnocení

Děkuju :) Já se dobíjím jen doma, kde mám úžasná zvířátka a skvělé rodiče. Opravdové kamarády tu v Praze nemám, ale na chatě jeden takový člověk je. A snad je to kamarádka na život a na smrt...doufám :)

pt®

"Asminka", tak to je velká výhra. Stačí zatím alespoň jeden opravdový přítel/kyně, v jejiž společnosti Vám bude dobře. A zvířátka, to je úžasný relax. - stařenka

asminkam*
hodnocení

Bez zvířátek bych tu asi nebyla :)) Aspon někdo, kdo má čistou duši a nepomlouvá :)

marenka*
hodnocení

0x

Tak jsem napsala odpověď, docela dlouhou.. normálně zmizela. *sok* Přitom v hlavní nabídce byl vidět můj nick, jakože jsem napsala. Zvláštní. *nevi*

Asminko, spolužáci bohužel nemají mozek malého dítěte, mezi dospělými je to hodněkrát mnohem horší. Kdybych měla popsat, mezi jakými lidmi se musím pohybovat, (jinak bych nesměla vylézt z bytu), bylo by to na dlouhé a smutné povídání. Sousedi závidí i nos mezi očima, pomlouvají návštěvy, které před pár minutami s úsměvem vyprovázeli. V práci to je někdy hrůza, to zůstává rozum stát. Sedí v kanceláři xy, který si přišel dát kávu (mimo přestávku). Kouká na kameru a hlásí. No podívej se, zas jen stojí a kouká a nic nedělá. Přitom on dělá co? *zed* A mezi ženskýma to je vůbec hrůza. Pracovala jsem v nemocnici, směny jsou tak, že pokaždé člověk slouží s někým jiným. Vždycky se probírala ta, co tam zrovna nebyla. Asminko, je to smutné, ale bude hůř. Jediné, co můžeš udělat, tak dát všem najevo, že se Ti to nelíbí a odmítat se bavit v podobném duchu. Časem si kolem sebe vytvoříš úzkou skupinu lidí, kteří jsou takoví, jako Ty. Ale hodně úzkou, bohužel.

asminkam*
hodnocení

A já doufala, že dospělí lidé bývají rozumější. Jak tak koukám, asi se ze mě jednou stane hrobnice nebo patoložka, prostě něco, kde nebudu muset s lidmi trávit většinu času :) A to je hodně smutný. Nikdy bych neřekla že jsou lidi takhle pomlouvačný, ale co jsem nastoupila na střední školu, tak se názor změnil a já se víc uzavřela do sebe. Kéž bych byla míň citlivější na vše okolo :/

marenka*

Asminko... *modla* Člověk je tvor společenský, jako hrobnici by Ti bylo smutno. *plac*Je to bludný kruh, z kterého se dá vystoupit, ale hromada lidí jako by to nevnímala. Jde o to, že nikdo nemá rád pomluvy, ale taky nechce být sám. A tak když hlouček kamarádů pomlouvá, má ten človíček dvě možnosti. Buď být sám, nebo se přidat. Smutné na tom je to, že se každý spíš přidá, je to jednodušší. Ale věř tomu, že i k tomu samotáři se někdo přidá, protože už uvidí, že budete dva. Po nějakém čase tři, čtyři... Ale nesmíš v tom koutě stát smutná, to by tam nikdo nešel. Najdi si radost a tu rozdávej. Převeď ten hovor, který Ti vadí, na jiné téma. Třeba se zeptej, jak kdo bude trávit Velikonoce, popovídej si s někým o zvířatech, jen tak se usměj zároveň s pozdravem. Uvidíš, bude líp. *pusa*

asminkam*
hodnocení

Já mám k těm pomluvačným lidem odpor, takže bych se s nima nikdy nebavila. Ale pár lidí ve třídě je fajn, bohužel jich je tak šest z dvaceti šesti. Aspoň nějaký malý světýlko ve tmě :)

krkovicka*
hodnocení

0x
I přesto,že jsem přeskočila a nepřečetla jsem si veškeré odpovědi,tak nezavisle na nich můžu říct za sebe,že lidi kteří pomlouvají,zároveň dotyčnýmu závidí.Není jim co odporovat ani přikyvovat,spíš,pokuď Vám to je proti srsti,tak hrajte,že Vás to nezajímá,je lepší,když se do pomluv nezapojíte.Pomlouvají vždy na základě závisti.například:spolužačka příjde v jasném žlutém tričku,začínají pomlouvat,jak v tom vypadá,že není normalní,že by si to sami nevzali a různě,ale na druhou stranu ji obdivují,neboť se tím liší,jí se tenhle styl oblékaní líbí a je víc,neboť se vůbec odhodlala si tohle triko vzít do školy mezi kolektiv...Můžete si postěžovat to jo,říct svůj názor na danou věc,ale nikdy se nesnižte k tomu že jediná vaše činost bude tlachání a pomlouvání ostatních.

mrnikdo
02.03.11 19:02
hodnocení

0x

zavidi :)

karina*
hodnocení

0x

asminka, je to tak jak všichni píší. Pomluvy jsou všude a je to bohužel velká součást české povahy. Na pracovištích, když se "zadaří" ještě přibudou intriky. I přísloví na to máme - soused má pěknou kozu, chci aby mu chcípla. Pomluvy vlastně pramení z nějaké skryté závisti. Jste asi nový kolektiv možná že je vás ve třídě víc s takovým zdravým názorem jako máš ty . Jen se tam možná ujal vedení kolektivu jedinec, kterému se snaží většina podřídit, aby si nezadali a patřili tzv. do party. Pokud máš ty tu odvahu, zkus to zvrátit. Jakmile začnou pomlouvat navrhni jim slušně ať toho nechají, že už je to trapné. Na každém se dá najít něco špatného i dobrého (když se chce) a vypíchni to dobré. Ne každá má postavu modelky, zato je třeba skvělá ve volejbalu, poradí s matikou apod. Ne každý má značkové oblečení a super mobil , ale to přeci není žádná hanba či katastrofa, protože každý vyznává jiné priority, nebo jsou možná doma tři děti a rodiče ( nebo jen máma) toho mají dnes až nad hlavu. Určitě něco najdeš. Možná nakonec zjistíš, že je ve třídě víc lidí s názorem jako máš ty , jen se ho zatím bojí projevit aby si nezadali a měli pokoj.Možná ti pomloiuvači zůstanou nakonec v menšině. Že by zcela vymizeli - tak to si iluze nedělám. Zůstaň taková jaká jsi a určitě si vytvoříš svůj okruh přátel - slušných lidí. Karina

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Kdo nikdy nepomlouval, hoď kamenem!

marenka*

Michalko, že bychom vybudovali českou pyramidu? *smich*

maruskae*
hodnocení

0x

Když někdy pomlouvá. Mně to vadí, ale když se to pak dozví, dozví se zajímavé věci a zjistí pravdu mnohdy o ostatních. Ale je rozdíl mezi pomluvou a faktem. To, že někdo řekne na něco jen názor, neni hned pomluva :) Ale každý je nějaký.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]