Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se říká tomuhle příbuznému?

Od: mrnousek* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den!

Mám takový zvláštní dotaz.

Moje matka má bratra, a ten měl děti dřív než ona.To jeho dítě je v tom případě můj bratranec. Ale je tu háček. Ten můj bratranec má syna. Jak bych měla toho syna nazvat?

Divné, co?

Předem díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rikej mu jmenem, on Te bude rikat teto a je po starostech.

Zadny formalni nazev pro tento vztah zrejme neexistuje.

asminkam*
hodnocení

0x

Nejspíš pro to neexistuje žádný oficiální název .. nebo nejsem tak světaznalá, ale myslim že se to prostě řekne jen syn bratrance :))

cajda
hodnocení

0x

u nás se jim říká bratříně nebo sestříně :)

hodnocení

0x

Bratranec-sestřenice z druhého kolene. *jasne*

pu®
hodnocení

0x

Teď mě někdo opravte, ale nejste vy vlastnice? Nebo jsou to až vaše děti k dětem vašeho bratrance? Nejsem si tím jistá, ale nějaký takto vzdálený vztah to je.. *kafe*

doplněno 02.03.11 11:13:

Jo, tak je to ta druhá možnost, děti bratranců/sestřenic k sobě navzájem - díky Lidus za postrčení! ;)

lidus*

pu-Vysvětlila mi to inženýrka na tom druhém podobném dotazu v této rubrice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]