Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah na dálku - co si myslíte

Od: alzbetkah odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

s partnerem jsem cca měsíc, všechno se zdálo být úžasné, až jsem si říkala, že to není možné. Nakonec mi v pátek napsal, že se bude stěhovat z Prahy do Brna (v Brně žil celý život, a pak se musel přestěhovat do Prahy, kde teď je cca přes 2 roky - v Brně má většinu přátel, asi 3 kapely, rodinu) Ten vztah je na úplném začátku, tak doufám, že to kvůli té vzdálenosti nebude chtít vzdát, zatím jsme se od té osudné sms neviděli - čili nevím, jak to vidí on, je na horách - které měl již objednané než jsem se poznali. Navíc se nedivím, řešit tohle smskou. Má někdo zkušenosti se vztahem na dálku?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Alzbetko, on ti jen poslal sms, ze se bude stehovat a nic vic? A jaka nahoda, ze ti to napsal, kdyz jel na hory... nechci byt zla, ale takhle se cestny chlap, kteremu na tobe a na vztahu zalezi, nezachova. Takhle se zachova srab... tot muj nazor. Co se tyce te vzdalenosti, jsem ze Znojma, pritele mam z Kojetina, predtim z Prahy... kdz clovek chce, ma rad a touzi byt s tim druhym, tak i hory prenese a vydrzi pul dne v autobuse:) a ted nam to klape uz pres rok, parada. Nekdy prijedu ja, jindy on - ale hlavne se CHCEME videt:) o tom to cele je.

doplněno 28.02.11 11:19:

Jeste - mesic je hodne kratka doba, aby jste si vzajemne verili a znali se... na rovinu bych se zeptala, jak to vidi se vztahem dal - pozorne sleduj jeho reakce, jestli se bude treba vykrucovat nebo te odbyde, tak pravdepodobne nema uplne ciste umysly...

alzbetkah

No on totiž nevěděl, zda-li to bude jisté, to se dozvěděl, až v pátek, a to odjížděl pryč...jinak by mi to řekl, když jsme se viděli

tlapka*
hodnocení

0x

Osobně si myslím, že vztahy na dálku jsou kapitola sama pro sebe. A její pojetí je individuální.

Někomu to vyhovuje, na partnera se těší o to víc, že ho nepotkává za každým rohem, a ve volném čase se věnují sami sobě - a jsou tak spokojení. Na druhou stranu, někomu chybí blízkost a pocit, že kdyby se něco stalo nebo by potřeboval pomoc, má partnera nablízku.

Záleží - jak často byste se vídali? Stačilo by vám to? Jak je váš vztah vážný? Jestli se budete vídat, budete si určitě chtít vykompenzovat to, co na dálku tak úplně provozovat nemůžete. Nenabydete pak dojmu, že je to vztah jen o sexu? A budete věřit, že "tam" nikoho nemá? A jestli to vydrží a budete se muset dohodnout na společném životě - jste ochotna opustit své zázemí? Navíc, nebudete mít možnost tak intenzivně porovnávat svůj životní styl, soužití se pak může zkomplikovat...

Je to složité, osobně mě napadá víc nevýhod než kladů, ale třeba budete z těch, kterým to vadit nebude - či jim to dokonce bude vyhovovat.

Je smutné, že s vámi partner tak závažnou věc neprobral osobně. Na druhou stranu máte možnost a čas o všem v klidu přemýšlet.

Přeji hodně štěstí.

almira*
hodnocení

0x

Já měla mít vztah na dálku před dvěmi lety. O letních prázdninách jsme spolu byli jednou u nás a jednou u nich. Oba studenti. On nastupoval od září na vejšku a báli jsme se jak to bude dál. 200km. No abych to neprodlužovala dopadlo to takhle: bydlíme spolu už ty 2 roky , stavíme a plánujeme rodinu :) Na školu se přítel po měsíci vykašlal, rozhodl se,že vysokou dodělá třeba později ale teď půjde pracovat. Nastěhoval se ke mě a začali jsme stavět. Teď už bydlíme ve vlastním, přítel chodí do práce, já dálkově studuju poslední ročník a k tomu si přivydělávám. Neumím si představit,že by to na dálku těch 200km opravdu pokračovalo. Pokud s tebou být chce tak si to zařídí. Pokud ne najdi si někoho komu za to budeš stát a neztrácej čas :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]