Nejste přihlášen/a.
Sčítací komisaři si při sčítání přijdou na pěkné peníze. Já bych to ale dělat nechtěla - nemůžete si vybrat, kam Vás pošlou, musíte obcházet lidi pořád dokola, když někdo není doma... Vysvětlovat vyplnění dotazníku pořád dokola... Je to náročná práce, takže musí být i dobře zaplacená. Tipla bych, že to bude víc, než těch 8tis. Kč.
doplněno 27.02.11 16:27:Při sčítání lidu 2001 brali 99 Kč/domácnost.
8000 tak to by jste mou sestru doručovatelku rozesmáli, pošta se nabalí a ty holky to dělají skoro zdarma a ještě jim vyhrožují, že to dělat musí nebo je vyhodí. Zítra vám to doplním přesně.
doplněno 28.02.11 10:50:Okres kde pracuje sestra nebral jediného brigádníka, doručovatelky museli podepsal smlouvu a sčítání dělají v jiném rajonu než nosí poštu aby to nedej bože nedělali při normální pochůzce. 12 000 kč z toho 50% dostanou vyplacené a 50% až podle chybovosti, možná. Jeden den roznášíte lístky kdy domácnost navštívíte, pak roznesete sčítací archy a pak sesbíráte, pokud jsou lidé co si neví rady nebo neumí psát jste povinna jim archy vyplnit. Do domácnosti nemáte právo vstupovat a pokud vás tam lidé pustí a pak udají, že jste je okradla nebo rozbila vázu po babičce tak nejste nijak pojištěná, je to jen vaše riziko. Ve všední dny se chodí až jsou lidi z práce, sobota + neděle celý den. Doma si naskládáte archy podle počtu osob v domácnosti-k tomuto účelu jste obdržela mapu s popisy, archy nesmí do schránky ale musí se vydat proti podpisu-převzít je může jedna osoba pro domácnost. Toť vše co jsem po telefonu zjistila od sestry, řekla celá rodina o víkendu skládala archy, je s tím tolik papírování, že to zabere spoustu času a uvidíme se až v dubnu jelikož do té doby sčítám.
Doručovatelky to mají jako náplň práce. Ale taky za prémie. Brigádníci si vydělají určitě víc, než těch 8000.
socinkamichalka - doručovatelky to rozhodně nemají jako náplň práce, také nedělají sčítání v rajonu kde nosí poštu.K čemu by pošta platila brigádníky když doručovatelky to mají povinně?
Liduš, nechci se s Vámi přít - doručovatelek je na sčítání málo, zvlášť, když k tomu mají svoji práci. Pracuji na poště (ale ne na pobočce) a po brigádníkách na sčítání byla jó poptávka. Pošťačky jsou často stahovány do zázemí. Je to nárazová a náročná akce, prostě všichni na poště musíme zatnout a vydržet Bude líp.
Nechci se hádat socinkomichalko ale píšete na jiném místě, že studujete denní studium VŠ a máte 3 měsíce do státnic. To na té poště pracujete na noční?
Na poloviční úvazek. Školu mám 2 dny v týdnu a zbytek pracuji.
doplněno 28.02.11 17:13:Nějak jsem nechápu Vaši podezíravou reakci.
Je to postavený na hlavu, jako vždy. Já bych si to klidně brigádně vzala, s nepříjemnými lidmi se srovnat umím. Ale nechali to u nás jen poště, kde ty holky z toho mají noční můru. Má to logiku?
Mařenko, je to postavený na hlavu, ale logiku to má. Těm holkám pošťačkám totiž nezaplatěj zdaleka tolik, kolik by museli dát brigádníkovi, takže ušetřej...
A jestli jim to zase uplave jako před deseti rokama, tak to stejně budou vyhozený peníze...
A vůbec mě celej statisťák těžce se*e, postavili mi ho 100 metrů od baráku. V podzemí mají garáže, které pronajímají za těžký prachy a my co tu bydlíme, nemáme kde parkovat, protože statistici obsadili veškerá naše neplacená parkovišťata...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.