Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sčítání lidu - kolik berou sčítací komisaři

Od: krkovicka* odpovědí: 16 změna:
Nevíte náhodou kolik berou sčítácí komisaři?hadali jsme se s tchánem,že 8tis určitě ne!děkuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Sčítací komisaři si při sčítání přijdou na pěkné peníze. Já bych to ale dělat nechtěla - nemůžete si vybrat, kam Vás pošlou, musíte obcházet lidi pořád dokola, když někdo není doma... Vysvětlovat vyplnění dotazníku pořád dokola... Je to náročná práce, takže musí být i dobře zaplacená. Tipla bych, že to bude víc, než těch 8tis. Kč.

doplněno 27.02.11 16:27:

Při sčítání lidu 2001 brali 99 Kč/domácnost.

tominack

ja vim ze je to 15000 na zhruba 500 domu ale za kazdej neuspech nebo neuplnost se vydelek zmensi

lidus*
hodnocení

0x

8000 tak to by jste mou sestru doručovatelku rozesmáli, pošta se nabalí a ty holky to dělají skoro zdarma a ještě jim vyhrožují, že to dělat musí nebo je vyhodí. Zítra vám to doplním přesně.

doplněno 28.02.11 10:50:

Okres kde pracuje sestra nebral jediného brigádníka, doručovatelky museli podepsal smlouvu a sčítání dělají v jiném rajonu než nosí poštu aby to nedej bože nedělali při normální pochůzce. 12 000 kč z toho 50% dostanou vyplacené a 50% až podle chybovosti, možná. Jeden den roznášíte lístky kdy domácnost navštívíte, pak roznesete sčítací archy a pak sesbíráte, pokud jsou lidé co si neví rady nebo neumí psát jste povinna jim archy vyplnit. Do domácnosti nemáte právo vstupovat a pokud vás tam lidé pustí a pak udají, že jste je okradla nebo rozbila vázu po babičce tak nejste nijak pojištěná, je to jen vaše riziko. Ve všední dny se chodí až jsou lidi z práce, sobota + neděle celý den. Doma si naskládáte archy podle počtu osob v domácnosti-k tomuto účelu jste obdržela mapu s popisy, archy nesmí do schránky ale musí se vydat proti podpisu-převzít je může jedna osoba pro domácnost. Toť vše co jsem po telefonu zjistila od sestry, řekla celá rodina o víkendu skládala archy, je s tím tolik papírování, že to zabere spoustu času a uvidíme se až v dubnu jelikož do té doby sčítám.

krkovicka*
hodnocení

Si taky myslím,že to je spíš za almužnu.děkuji.P.S.jen to dodejte,mám tchána nejchytřejšího na světě :D
cocinkamichalka*

Doručovatelky to mají jako náplň práce. Ale taky za prémie. Brigádníci si vydělají určitě víc, než těch 8000.

lidus*

socinkamichalka - doručovatelky to rozhodně nemají jako náplň práce, také nedělají sčítání v rajonu kde nosí poštu.K čemu by pošta platila brigádníky když doručovatelky to mají povinně?

cocinkamichalka*

Liduš, nechci se s Vámi přít - doručovatelek je na sčítání málo, zvlášť, když k tomu mají svoji práci. Pracuji na poště (ale ne na pobočce) a po brigádníkách na sčítání byla jó poptávka. Pošťačky jsou často stahovány do zázemí. Je to nárazová a náročná akce, prostě všichni na poště musíme zatnout a vydržet ;) Bude líp.

lidus*

Nechci se hádat socinkomichalko ale píšete na jiném místě, že studujete denní studium VŠ a máte 3 měsíce do státnic. To na té poště pracujete na noční?

cocinkamichalka*

Na poloviční úvazek. Školu mám 2 dny v týdnu a zbytek pracuji.

doplněno 28.02.11 17:13:

Nějak jsem nechápu Vaši podezíravou reakci.

marenka*

Je to postavený na hlavu, jako vždy. Já bych si to klidně brigádně vzala, s nepříjemnými lidmi se srovnat umím. Ale nechali to u nás jen poště, kde ty holky z toho mají noční můru. *sok* Má to logiku?

hop®

Mařenko, je to postavený na hlavu, ale logiku to má. Těm holkám pošťačkám totiž nezaplatěj zdaleka tolik, kolik by museli dát brigádníkovi, takže ušetřej...

A jestli jim to zase uplave jako před deseti rokama, tak to stejně budou vyhozený peníze...

A vůbec mě celej statisťák těžce se*e, postavili mi ho 100 metrů od baráku. V podzemí mají garáže, které pronajímají za těžký prachy a my co tu bydlíme, nemáme kde parkovat, protože statistici obsadili veškerá naše neplacená parkovišťata... *cert*

krkovicka*
hodnocení

Děkuji,tak ještě že to je jednou za 10let,ale je to sprostota!

krkovicka*
28.02.11 17:34
hodnocení

almira*
hodnocení

0x

cca 14-15 000. Docela slušný přivýdělek i když za ty nervy... :)

hodnocení

0x

kolik nevím, ale chápu docela zvýšený tlak Vašeho tchána jestli se dočetl jako právě teď já,
že sčítání bude stát 2,5 miliardy a z toho pošta dostane 750 milionů ...

krkovicka*
hodnocení

Hrozný co?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]