Nejste přihlášen/a.
Na území ČR byl v roce 2010 zjištěn počet obyvatel - celkem 10 526 685.
Pokud bychom vzali z toho 5 500 000 lidí, kteří měsíčně odevzdají daně ve výši 4000 Kč
Tento výpočet zdá se mi prapodivný. Víc jak polovina obyvatel pracuje? Do počtu obyvatel se počítají i kojenci, i důchodci. Z tohoto propočtu by museli pracovat všichni v produktivním věku, odvažuji se říct, že jich ani tolik není a kolik z nich odevzdává takové daně? Dobrá tedy, na jeden den zastavíte ekonomiku. Kdo si myslíte, že to zaplatí? Ten lékař, prodavačka, policista, hasič, atd atd. do práce půjdou. Kdo jim zaplatí ten prostoj?
doplněno 26.02.11 09:10: Když hrábnete do ekonomiky státu, hrábnete i do své peněženky. Tudy cesta nevede. Co podat hromadnou žalobu na stát? Tam by to možná mělo nějaký efekt...
A o lékařích mi nemluvte. Dostali balík peněz a se sestrami se odmítli podělit. Jejich řeči, že jim nejde o peníze, ale seznam vyšších cílů v tu chvíli jaksi padnul?
Zase jeden výkřik. Oni se ty média bez nás poserou, že? Na TV a radio se platí, k doktorovi na druhý den a do fronty, který ko...t toto vymýšlí? To jim teda ublíží. Ono už Masaryk nakonec říkal, že ulice mu nebude rozkazovat, je to dnes jiné? Obávám se, že český národ je ... , vystupoval, až se to bortilo, kolik volilo KSČ (ale nejsou tady jen češi, že ano).
Co kdyby jsi tak raději něco zorganizoval, akci a nebublal pro nějakou pasivní rezistenci které se zasmějí?
Pišme politikům a ptejme se: Co děláte pro nás, za naše peníze, abychom se měli dobře?
Rozešli to známým, natiskni letáky ...
Tady
psp.cz/...
senat.cz/...
Co taková petice co po nich chceme? Dát dohromady požadavky, rozumné.
Ministr zdravotnictví varuje!
Čtení našeho tisku (sledování našich zpráv, pořadů, výroků...) způsobuje negativní, pesimistickou, depresívní a blbou náladu ve společnosti, nechuť k životu, strachy, nespavost, další psychické, nervové, sexuální poruchy a vnáší nepřátelství mezi různě politicky a názorově orientované občany, pochybnosti v budoucnost a smysl života. Howgh!
Ó, Bože, do kohos to duši vrazil
Nechce se mi hledat přesné infomrace, ale už za pomoci pouhé logiky vidíme, že text je plný lží a manipulací a spoléhá na nemyslícího čtenáře.
Za prvé - dost bych pochybovala, že polovina obyvatel ČR je pracující. Ony v tom čísle jsou zahrnuté i děti, studenti, důchodci, nezaměstnaní, nepracující invalidé, ženy "na mateřský" a v domácnosti...
Za druhé daně 4.000 se platí z příjmu baj oko 30.200 Kč, což je více, než průměrná mzda, které (jak známo) většina zaměstnanců ani nedosáhne. A i tak se ta daň zaplatí pouze v případě, že poplatník uplatňuje pouze odpočet na sebe a ne už odpočty další - na děti, na vyživovanou manželku, hypotéku, životní pojištění, důchodové pojištění, dary...
Stát peníze (dle mého) opravdu rozfrcává, ale tuhle výzvu někdo tak odflinknul, že ve mně vzbuzuje spíš pousmání nad prostoduchostí šiřitele, než že bych výzvě chtěla vyhovět.
Jinak jestli se zrovna prvního března obejdu bez médií, lékaře, léků a nákupů, to nevím. Pakliže do médií není z nějakých mne nepochopitelných důvodů započítaný internet (aha, aby se mohla šířit tahle zpráva), tak se bez nich obejdu většinu týdne
Počet pracujících: 4,934 lidí viz: czso.cz/...
Daně: 15% zaměstnanec a 34% zaměstnavatel
Průměrná mzda: cca 23tisíc. zdroj: czso.cz/...
V tom zdroji bohužel není uvedeno jestli je to hrubá, nebo superhrubá mzda. Pokud by to byla superhrubá mzda, tak to vyjde jinak.
Čísla existují, jen mít chuť je hledat. Mít chuť vědět a ne si jen myslet. On je to rozdíl.
No vždyť jo. Výpočet předpokládá něco přes 52 procent ekonomicky aktivních, ve skutečnosti je dle ČSÚ ekonomicky aktivních o víc jak pět procent míň, necelých 47.
Pakliže je průměrná mzda (hrubá) asi 23 tisíc, tak nemůžeme na každého ekonomicky aktivního počítat 4000 tisíce na daních, ptž tohle je částka od hrubé mzdy přes 30 tisíc (a to pouze za předpokladu, že poplatník neuplatňuje jiné odpočty od daně než na svoji osobu... což je nepravděpodobné, značná část jich uplatňuje ještě další odpočty). Daň je 15 procent pro zaměstnance, zaměstnavatel daň neplatí. Možná si to pletete s odvody na sociální a zdravotní pojištění, o těch se ale píše v dalších odstavcích.
Jinak na daních z příjmu fyzických osob se v roce 2009 (tedy zmiňovaní zaměstnanci a OSVČ) vybralo zhruba 117 miliard, nikoli 264. Údajně, píší to na iDnes a popravdě nemám chuť si ta čísla ověřovat, ta suma vypadá rozhodně důvěryhodněji a uvěřitelněji (viz výše napsané), než co se píše v prvním příspěvku.
ekonomika.idnes.cz/...Takže souhlasím, chce to mít chuť vědět a ne si jen myslet. Jak už jsem psala, taky si myslím,že stát peníze zbytečně rozfrcává, nicméně autor textu si mohl dát aspoň trochu práce, aby si zjistil správná čísla a ne jenom tak datloval do počítače nějaká čísla, která mu zrovna přišla na klávesnici pod prsty.
Když už v dotazu je okopírovám mail, tak já taky jeden přidám...
Tomio OkamurapodnikatelHope, máte kuráž dát sem další čtení, doufám, že příspěvky budou v mezích. Okamura je mi blízký tím, že část dětství prožil v děcáku, jako já. Obdivuji jeho úspěch v podnikání z nuly, přesto zůstal člověkem a chová se lidsky. Pohybuje se v podnikatelských společnostech a má větší možnost náhledu v tomto okruhu a nebojí se jít s kůží na trh a prezentovat své názory. To je můj náhled na věc. - stařenka
Milá stařenko, pan Tomio je člověk, kterého si vážím pro jeho chování a vystupování, i pro jeho znalosti a všeobecný přehled. Proto se nebojím sem zkopírovat jeho vyjádření. Nevím sice, jestli to psal přímo on, ale je to napsané způsobem, který je panu Okamurovi vlastní. A má to hlubokou myšlenku, a bohužel je v tom řečena krutá pravda...
Takovým dávám jednu radu: Až dosáhnete důchodového věku, tak se pověste! Abyte nepřekáželi mladším.
Ostatmě, kolik by těch mladých bez těch starých přežilo?
Pokud si někdo neváží výsledků minulých generací a nehodlá pokračovat v jejich snažení , nechce se poučit , nechť se vrátí do pralesa a začne znovu , podle svého naivního přesvědčení. Nakonec i tam pozná , jak je důležité a blahodárné se řídit zkušenostmi a poznáním předků a bude jim vděčen za vzor a návod jak přežít. miro.
Co takhle založit petici DĚKUJEME-VYPADŇETE! A vyhnat tu zlodějskou a zkorumpovanou lůzu co před volbama hlásá všechno pro občana,všechno pro rodiny s dětmi a po volbách dělá pravý opak a neustále zavádí nové poplatky a nařízení a tahá z obyčejných lidí víc a víc peněz a snižuje tak jejich životní úroveň! - Což v těch jeji optimistycky naladěných předvolebních šotech nebylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.