Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci se zeptat jak na akné, doposud mi nic nepomohlo a mám to čím dál tím horší
nevím už co použít, tak pokud máte nějakou hodně dobrou radu neváhejte ji sem napsat
Děkuji
Zkus Garnier s kyselinou salycilovou nebo nějak tak. Já to dřív používal a pomohlo to Dávej si to ráno a tak hodinku před tím, než jdeš spát. Normálně opláchni obličej, vmasíruj ten gel a až ucítíš,že už to je takový suchý, tak to nech tak 3minuty působit a potom POŘÁDNĚ opláchnout
Navštiv kožního lékaře. Existují i prostředky, které jsou na předpis a jsou to vlastně místní antibiotika, velice účinné. Na potírání. Výhoda, že nezanechávají žádné mastné filmy, nebo nijak nepoškozují pokožku. Rozhodně nedoporučuju masti a prostředky k potírání, které způsobují loupání kůže. Sama dobře víš, jak je akné špatné pro vlastní sebevědomí a psychiku. Nezhoršuj si to tím, že budeš vypadat jak špekáček. Vlastní zkušenost.
Dále existují maskovací prostředky - doporučuji např. DM drogerie. A holky mají výhodu v tom, že jim pomůže hormonální antikoncepce.
Co si pamatuju, tak hoky u náš ve třídě na to byly fakt třídy - věčně u kožního, aby se ulily z vyučování
Jednou jsem tam byl taky. Co byla výhoda, že jsem dostal nějakou vodičku za cca 30,-, kterou jsem jinak kupoval v drogérii za drahé peníze. Trochu to pomohlo. Ovšem nejjednodušší bylo vysadit Colu a čokoládu. Nakolik se občas píše, že je to mýtus, tak na mě to fungovalo. To samé jako stres, který to jen zhorší.
můžu mluvit jen ze své zkušenosti, mýtus je to tak napůl. Ono se to jídlem a stresem opravdu horší a lepší, ale problém přetrvává. Je to v genech (poděděných) a hormonech.
Nějaká vodička je naprd. Pokud je to výrazné, tak jsou "vodičky", ale opravdu velice účinné, léčivé a rozhodně je nelze koupit volně.
Ahoj, u nás máme horší pleť v rodině, takže i když jsem dávno z puberty, pořád občas bojuji Z vlastní zkušenosti se mi osvědčily tyto výrobky, nejde o reklamu:
- lekarna.cz/... (bohužel už doprodávají)
A amozřejmě vit. B, mám ráda kvasnice
taky mě trápí akné, je mi už 22 a to už neni normální, mám neustále mastný obličej, po umytí je mastný asi za 5 minut znovu a z toho se mi to asi dělá už fakt nevim zkusil jsem všechno kromě doktorů
To nejhorší, co můžeš udělat, je pořád se mít. 100% platí, že mastná pleť se mastí tím více, čím více se myje. Takže se nediv. Taky jsem na to musel přijít. Doporučuji maximálně 1x denně umýt obličej studenou vodou (ráno), mýdlo být nemusí. Rozhodně žádné drhnutí a mydlení. Večer obličej vyčistit plěťovou vodou, určenou pro mastnou pleť. Nic víc. Přes den stačí občas vysušit např. papírovým kapesníkem nebo ubrouskem. Kdo nemá mastnou pleť nepochopí. Na druhou stranu prý zase pomaleji stárne.
Pak jsou zde samozřejmě i takové vlivy, které to maštění zhoršují, jako teplota (horko v létě), pocení, sport a zřejmě i nějaké potraviny. Toto se omezuje dost těžko.
Já mám vynikající zkušenost s medovou maskou. Před spaním si potřu obličej trochou medu (zředěnou vodou) - akné se rychle hojí a pleť celkově vypadá mnohem lépe. Jenom to chce si dát pod hlavu nějaký starý ručník, aby se v noci neulepil polštář. A samozřejmě svázat vlasy.
doplněno 05.11.13 23:14:Všechny včelí produkty jsou výrazně antibakteriální a působí protizánětlivě.
Ahoj. Já s akné také měla často problémy. Používala jsem nejrůznější gely a stejně nic nepomohlo. Teď nyní si po odlíčení čistím pleť čístícím gelem od Vichy, ale nejvíc co mi pomohlo, bylo užívání tabletek z rybího oleje od firmy condicto. Koupila jsem je na zlepšení imunity a pomohlo mi to i na lepší pleť, na různých diskuzích jsem četla, že to tak pomohlo více lidem.
Ahoj taky mam problém s akné a je mi 23 let přestal jsem jíst ořechy a čokoláadu a plet se mi zlepšila o 70 % jinak trpím na to už dlouho a neudělám bohužel nic s jizvičkami co mi zůstali .. jinak mi kožní předepsala eclaran 5 a ten byl dost účinej dále pak místo makeupu používej aknekolor vím jsem kluk ale občas jsem to taky potřeboval trochu skrýt :D snad jsem ti aspon trochu poradil ...
p.s. kosmetika na pubertální akné nezabírá vůbec
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.