Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výklad snu - vypadané zuby

Od: sen* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal jesli mi někdo může poradit co může znamenat pravidelně cca 1x měsíčně opakovaný sen o vypadaných zubech.

Scénář je vždycky obdobnej - někdo mě přepadne, vyháním z domu zloděje nebo se jen tak lehce opřu o zuby a ty mi začnou vypadávat jakoby tam vůbec nedržely. Třeba mi vypadne jeden - vyndám ho z pusy ale jazykem kontroluju ostatní a najednou mi vypadnou další dva, tři a víc. Prostě tam zničehonic vůbec nedrží.

Už jsem se "naučil" tyhle sny poznat a i v průběhu snu si tak nějak aspoň napůl uvědomit že je to vlastně jen sen, ale ta nejistota a šok jestli je to vážně jen sen... no fuj. Tentokrát to bylo tak že mi nějakej pobuda vlezl na zahradu a tvářil se jakoby tam byl doma, tak jsem po něm vyjel a strkal ho z brány ven a najednou zase zuby začaly samy padat a měl jsem jich plnou pusu že jsem je nestíhal plivat a co hůř v tom snu jsem si jako vždycky říkal že je to jen blbej sen ale jakoby ten sen udělal další "level" a přesvědčil mě že je to pravda (ve snu jsem si uvědomoval že se mi tyhle sny zdají často což vždycky stačí k tomu abych si uvědomil že je to jen sen ale tentokrát jsem byl jakoby v realitě takže jsem uvěřil že se ty staré "prokouknuté" sny staly ve skutečnosti a tudíž tam teď stojím se zubama v hrsti doopravdy.)

Na závěr bych rád podotknul že na sny docela věřím - často se mi stává že se mi o něčem párkrát zdá a pak třeba za půl roku najednou situace a bum! Najednou vím třeba co se bude dít - třeba o čem bude ten telefon co zvoní, co přítelkyně donesla v tašce z nákupu a vím že se pak pohádáme třeba o nádobí v myčce... no zní to asi blbě, ale funguje to.

Tak si říkám-doufám že se tenhle sen nevyplní no... Co si o tom myslíte? Nezcvoknul jsem se už? Dík

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já si myslím, že buď si dojděte k zubaři...

Nebo za Dr.Chocholouškem...

Případně za oběma..

Jen mám dilema v jakém pořadí..

A přestaňte hrát už ty hororové hry na PC...škodí to zdraví..

sen*
hodnocení

Hm, díky za radu*nevi*? K zubaři chodím normálně a Chocholouška až na tyhle blbý sny nepotřebuju. PC hry nehraju, nemám na ně čas.

eulalie*
hodnocení

0x

No, mně když se zdá o zubech, tak to většinou věští nemoc...

doplněno 25.02.11 12:57:

ale to vás nechci strašit, jen prostě sděluji svoji zkušenost.

hop®
hodnocení

0x

V příštím životě budete žralok! :)

krkovicka*
hodnocení

0x
Věští chudobu,ztrátu majetku,nečeho cenného.Né jen nemoc.

moxa*
hodnocení

0x

Jééé, tak to máme společné. O vypadaných zubech se mi zdá už od útlého dětství. Brrr.

Ale na výklad snů věřím jedině ve freudovském smyslu.

Kdysi jsem dostala k něčemu zadarmo snář, teď jsem ho pro vás bleskurychle našla :)

Takže:

"Zuby - rozemílají potravu, jejíž požívání je pro nás zdrojem energie. Tento snový obraz je založen na čemsi agresivním. Ztráta zubů znamená tedy mimořádnou ztrátu energie, přičemž v některých případech může být dokonce ohrožena potence, díky čemuž se zubům přisuzuje i sexuální konotace. Bažíme-li po kousání, může to svědčit o tom, že bychom partnera chtěli samou láskou sníst. Když přijde o zuby mladá dívka, poukazuje to patrně na ztrátu panenství nebo na zábrany v oblasti mezilidských vztahů. Zuby, které nám ve snu vypadají, mohou naznačovat pocity viny v lásce. Podle nejnovějšího amerického výzkumu souvisejí vypadané zuby také s přechodem u žen i můžu, zejména tehdy, zdá-li se o zubech vícekrát po sobě osobě, která právě prodělává přechod. K tomuto modernímu pojetí doplníme, jak si vypadané zuby vykládali staroegyptští vykladači snů, a také řecký autor snáře Artemidóros: snícího čeká patrně neštěstí, mohl by zemřít některý jeho příbuzný."

(Fink, G.: Výklad snů od A do Z)

gp*
hodnocení

0x

Až na toho lupiče se mi zdá to samé, minimálně jendou měsíčně, bezbolesti, jeden za druhým... vždycky volám své doktorce jak to zastavit. Hnusný sny.

doplněno 18.03.11 23:03:

Jen bych dodala, že jsem četla v nějakém vadném snáři, že má přijít zisk. Zisk nepřišel, extrémně chudá taky nejsem. Co se týče předchozích návrhů tak o panenství sem přišla už dost dávno:), v přechodu budu zas až za dost dlouho a výčitky ve vztahu taky nemám. Zuby mám absolutně zdravé, takže s tím to taky nesouvisí a nedá se říct že bych trpěla nějakou přehnanou péčí a strostí o ně. Takže opravdu nevím.

binka*

Ve snáři od Dagmar Kludské se píše : zub vypadlý - kdosi tě opustí či umře. *sok*

pt®

"sen", jak píše "binka", snář říká, že jde o úmrtí někoho třeba z okolí. Pokud zub bolí, může to být prý někdo z blízkých. Ale já si myslím, že "sen a bzdina = jedna novina". Nezlobte se za můj názor. - stařenka

krkovicka*
Taky tomu až tak nevěřím skoro každý rok nám umře nebo onemocní z rodiny i z tý vzdálený.Mě se o těch vypadaných zubech zdá i dvakrát do roka,nebo o suchych stromech(taky znamení smrti) a nic.jen pár snů je opravdu tzv věsteckých.Jinak ukazují člověka samého.Určité symboly ve snech jsou části těla,pak by se člověk měl na ně zaměřit ohledně zdraví.Například dveře-bílé to jsou ženský pohlavní orgány.pokuď jsou černé,žena má zdravotní problémy.Asi tak před dvema měsíci paní o tom mluvila v rádiu bezmála celý 3h.Tak jsem si aspoň tohle zapamatovala.

hodnocení

0x

O vypadaných zubech se mi taky zdá docela často. Je to hrozné, protože je to neuvěřitelně realistické. Ráno vstanu, jdu na WC, do koupelny, pak snídám a najednou cítím povolený zub. Tak si ho chytnu a on vypadne. A pak další a další, až mi vypadají všechny. Vůbec to nebolí a já většinou jen němě zírám. Nakonec si to uvědomím a začnu brečet nebo nadávat a nevím, co mám dělat. A pak se probudím ve skutečnosti a zjistím, že to byl jen sen, ale i tak si vždycky hned zkontroluji, jestli mám všechny zuby. Je to asi nejhorší sen, co se mi kdy zdál. Teď už se mi to naštěstí delší dobu nezdálo, ale tak před rokem a víc, to bylo docela pravidelné..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]