Nejste přihlášen/a.
Před několika lety jsem sjednal uvěr na 60 000,-kč u jedné žluto černé banky ,dostal jsem se však do problému se zplacením a skončilo to tak že jsem za půjčení této častky zaplatil v exekučním řízení 166 538,-kč
půjčka 60 000,soudní výlohy 24 285 ,uroky ze splátek 3175,sankční poplatky banky 14 219,exekuční náklady 41300,úroky z prodlení 23559
to vše do 4.5.2009 ,ale dne 17.12.2010 mi banka doručila dopis v němž se píše :
Važený kliente ,
oznamujem Vám že ke dni 10/12/2010 byl z vaši strany zcela splacen spotřebitelský uvěr poskytnutý banka .a.s. na zakladě smlouvy o spotřebitelském uvěru č.XXXX
Banka vám timto děkuje za dosavadní spolupráci a je nadále připravena poskytovat Vám širokou škálu svých produktů a služeb .
veškeré informace o našich službách a produktech ...atd
Jak zabránit takovým to urážkám banky ,2 roky po mě lichvaří a pak mají tu drzost zašít peníze od 4,5,2009 do 10,12,2010 že nikdo nevi kde byly
a chtějí ze mě znova dělat hlupáka to už je trochu hodně nebo né?
Banka si nemůže dělat co chce!Obraťte se na bankovního arbitra.Služba je bezplatná../potom jedině soud a další náklady s nejistým výsledkem/.
Co tím tazatel dosáhne? Banka bude tvrdit, že dopisy posílá hromadně s jednotným datem, nebo že čekala na potvrzení z účtárny, od exekutora a podobně. Obávám se, že soud mu kvůli popletenému datu žádnou náhradu nepřizná.
To, že banka chce zpět svoje peníze nepokládám za "lichvu", jak tazatel píše. Kdyby každá banka čekala na to, až se neplatičům spraví finanční a rodinná situace, žádná banka by moc dlouho nevydržela.
Buďte rád, že vás už zastihla nová doba, kdy byla zavedena instituce s názvem exekutor. Kdyby se vám to přihodilo o pár let dříve, banka by pohledávku mohla prodat klukům se špatnou češtinou a kdo ví, ve kterém ústavu pro nemohoucí byste byl dneska umístěn.
Banka určitě neměla v úmyslu vás urazit nebo se k vám chovat drze. Takový opakovaně odsouzený neplatič ji za to nestojí. Kvůli vám nikdo speciální dopis psát nebude, prostě vytiskli ze systému ten, který tisknou každému, kdo splatil své závazky.
To, že půjčené peníze musíte vrátit pokládám za zcela normální a pokud jste nebyl schopen u banky vyjednat splátkový kalendář nebo odložení pro momentální neschopnost platit, nedivte se postupu banky a tomu, že platíte penále + exekutora + úrok z prodlení (toto bylo jistě vše ukotveno ve smlouvě). V čem vás banka urazila? Takové dopisy jsou obvykle vygenerovány počítačem a rozesílají se všem klientům, kteří mají pohledávku splacenou. Banka vaše splátky někde "zašila"? Účtovala vám penále a td. od doby kdy vše bylo splacené? Pokud ano, obraťte se na soud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.