Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Falešný inzerát na prodej mobilu

Od: pomoc* odpovědí: 21 změna:

:(

Dobrý den,reagovala jsem na inzerát na mobilní telefon.Paní mi napsala číslo účtu a já tam vložila za telefon 1500 Kč ,ale účet nebyl na její jméno Karla Drabáčová ,ale i tak jsem peníze poslala protože všichni nemají účet na své jméno.Paní od té doby nereguje na email ani nezvedá telefon ,který má vyplý.Další den jsem našla stejný inzerát na její jméno a byli tam i stejné fotky telefonu a bylo tam datum vložení a to bylo přesně v ten den kdy mi napsala číslo účtu.chtěla bych se zeptat jestli se dá nějak ubránit a získat budˇ telefon neb peníze nazpět.Děkuji Sabča 12 let.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Sabčo, máš číslo účtu i jméno. Dojdi na policii podat trestní oznámení pro podvod. Vzhledem k Tvému věku by měl jít s Tebou jeden z rodičů a podá ho on. ;)

magdon*
hodnocení

0x

Jen Tvůj věk Tě omlouvá. Ty nemůžeš dělat prakticky nic. Tvoji rodiče by měli podat trestní oznámení, ale ve vrácení peněz moc nedoufej (na to že bys dostala onen telefon rovnou zapomeň, ten asi ani neexistuje). Dá se předpokládat, že nejsi sama, kdo naletěl (i když to nechápu). I kdyby se podařilo dotyčnou obvinit, budeš v pořadí na bůhví kolikátém místě. Je to tvrdá zkušenost, ale taková je dneska doba. Přeju hodně štěstí a hlavně příště víc obezřetnosti.

stirecek*
hodnocení

0x

A jak může mít 12tiletá účet aby mohla peníze odeslat?

sabca*
hodnocení

Já jsem nepsala že mám bank.učet,ale že jsem je vložila té paní na učet!

lui*
hodnocení

0x

VŠICHNI mají účet na své jméno. Bez něho ti banka nezaloží účet. Bez ověření jména podle OP.

ladinpraha*

Ovšem s účtem může disponovat i pověřená osoba. V případě 12-tileté stačí od rodičů získat číslo účtu a heslo a je to.

stirecek*

No jasně, ale to už je problém rodičů. Já osobně bych dětem do rukou svůj účet nedal. V tom případě zajít do banky a sdělit, že jsem se překlepla a poslala penízky omylem jinam.

ladinpraha*

Záležitost rodičů je to v každém případě a dcera může jedině využívat jejich benevolence.

stirecek*

Ano ano, to je dnešní výchova. Ve třinácti to bude chtít notebok a v 18 porsche na dojíždění do školy. Za maturitu luxusní dovolenou a po vysoké vybavenou vilu s bazénem.

Každému holt přisoudili jiný boty...

sabca*
hodnocení

Není to pravda,učet mužete mít třeba kamarádky,a mít na učtě disponibilní právo.Mamka dělala fin.poradce a říká že to mají lidi uplně běžně.

stirecek*
hodnocení

0x

Zajděte do banky, řekněte, že jste omylem poslala peníze jinam, banka bude kontaktovat majitele účtu, potřebuje souhlas, jinak nemůže peníze vzít zpět. Pokud majitel účtu nebude souhlasit, je to bráno jako nezákonné obohacení, pak ho/ji (majitele účtu) můžete žalovat nebo jít na policii. Když se to nezdaří, platí první příspěvek. A rodičům domluvte, že peníze dětem do rukou nepatří, pak budou mít o starost míň. Popř. kupovat na dobírku, vyjde to o pade dráž, ale je jistota. v dnešní době posílat peníze předem *plac*

sabca*
hodnocení

Dobrý den,děkuji Všem z příspěvky,jsem mamka Sabči.Jen chci vše uvést na pravou míru,Učet jsem dceři nedala a benevolence též nevyužívá,o všem jsem věděla.Ja už nakupuji a prodávám na internetu spoustu let ale tohle se stalo poprvé.Sabče jsem vysvětlila že bohužel né všichni jsou poctivý,že o peníze přišla,ale nemuže se s tím smířit proto napsala na Poradte.cz.Mě osobně je jasné že peníze jsou fuč.Každopádně dcera dostane telefon přímo z obchodu,a věřím že na tu zlodějku také dojde,každopádně o reference na netu se jí postarám.Děkuji za Váš čas a přeji Všem pěkný den.Eva

marenka*

Referencím na netu se paní může akorát tak zasmát. Můžete mi vysvětlit, proč SAKRA nejdete na policii podat trestní oznámení? To mě dokáže rozčílit, protože to nedělá skoro nikdo, se slovy - přišel jsem v životě o víc - nad tím mávne rukou a pak to nemá všechno vypadat, tak jak to vypadá. Hlavně že pak každý bulí, jak je ten svět zlý. Ale pro facky nastavujete tvář.

pekos*

Myslím, že chápu lidi, kteří na policii nejdou, protože kamarád si objednal telefon za 10tis. nic mu nepřišlo stejně jako dalším 15-ti lidem (podvod za min. 150tis.) podali tedy hromadnou žalobu a i když měli číslo účtu a údaje o prodejci z internetu (i když nic z toho nemuselo být pravdivé.. Většinou si tihle lidé udělají účet tak, že ho zavedou např. nějakému bezdomovci a pak s ním disponují) policie zatím nic nevyřešila a už se to táhne cca 2roky. I když občas se i něco vyřeší a každopádně za pokus to stojí.

p.s.: fascinuje mě jak tu každý pomlouvá rodiče, nevím ale myslím že dnes už má ve 12 letech mobilní telefon skoro každé dítě. A myslím že 1500,- je přiměřená cena na to aby ste mohli být se svou ratolestí v kontaktu..

sabca*
hodnocení

Děkuji,myslím že takové kraviny mohl napsat jen ten kdo nemá děti.Beru to tak že dnes je jiná doba než za nás.Navíc dceři mužu koupit cokoli a za jakou koli cenu,ve škole dře,má do ted vyznamenání a nikdo mi nebude říkat co svému dítěti mám koupit a co ne!Děkuji za Váš příspěvek,protože mě potěšil,pán by měl nejdřív mířit a pak střílet.

stirecek*

Říkejte si tomu jak chcete, ale mížit jste měla první vy, jinak by se to nestalo. Nebojte já děti mám a taky mají telefon, ale kupoval jsem ho já a ne podle ceny, ale podle prodejce, které mám vyzkoušené. Radši přidám nějakou stovku a mám klid, rozhodně bych nenechal nakupovat samotné dítě mobil, vždyť podvodných stránek je na netu x a je to pomalu každý den ve zprávách.

Radu jsem vám dal výše, jděte do banky, policie vám nepomůže a když ano, kde je záruka vrácení peněz? Já jsem poslal na špatný účet 200 000kč a v bance jsem neměl problém, kontaktovali majitele a bez problémů převedli peníze tam, kam patří. Dostal jsem špatné číslo účtu, ale v pohodě se to vyřídilo. Je to nezákonné obohacení.

doplněno 17.02.11 14:26:

novinky.cz/...

marenka*

Pekos. Naše holka má telefon od 10 let, synovec jej dostal se vstupem do první třídy. Mohu říct, že tímto jsme se ušetřili nervózního přešlapování od okna k oknu, kde to dítě je, pokud se někde zdrží. (naši si těchto chvilek užili až až). A k nezaplacení je mé občasné volání dceři... "až půjdeš ze školy, tak vezmi prosím cestou půlku chleba." *hi*

sabca*
hodnocení

Trestní oznámení samozřejmě podám,už jsem volala na policii,mám přijít.Nebojte,nikomu nic nedaruju,nekradu a peníze na rozhazování taky nemám.Paní ještě bude mrzet že okradla dítě!Pěkný den.Eva

marenka*

Za to Vám chci poděkovat. *modla* Někdy mám pocit, že tyhle podvody začínají být tak běžná věc, že už to snad nikdo ani nevnímá, neřeší... Děkuju moc.

hodnocení

0x

K většině takových prohlášení vede lidská závist, ostatně ta je z 99% příčinou všeho zla na světě ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]