Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stejně tak jako vetšinu z nás, tak i mne zaujala vlna zákazu burek a nikábu v Evropě. Když jsem si tak pročítal stránky na internetu, našel jsem spostu kladů na zákazu burek, spoustu výhod, ale stejně tak jsem si jist, že každá mince má dvě strany, a proto bych se rád zeptal, zda Vás nenapadá nějaká nevýhoda, riziko plynoucí ze zákazu burek,
Děkuji
Největší nevýhoda je jednoznačně v tom, že k takovému zákazu je vůbec nějaký důvod.
Před 20-30ti lety se žádný zákaz ještě řešit nemusel a mělo to tak zůstat.
Riziko není v zákazu burek...je jen obrovské riziko v tom, že tady je vůbec někdo kdo podobné věci chce nosit...a nosí...
Že to je velký průšvih pro celou Evropu a že může být ( a bude) ještě větší, to už připouští všichni státníci zemí EU.
Jsem moc zvědav, jestli se najde někdo, kdo bude mít sílu vyřešit to, co si Evropa v tomto směru nadrobila.
Já bych řekl, že když někdo odejde ze svý rodný země, tak k tomu má nějaký důvod - nevyhovuje mu režim, podnebí, místní zvyky atd. Takže když si vybere nějakou novou zemi s jinými kulturními zvyky, měl by se jim přizpůsobit, ne naopak. Nejdřív to začne přestavováním kostelů na mešit, stavěním novch mešit, nošením burek a nakonec zaváděním jejich místních zvyků. A to už asi bude pozdě. Nakonec někteří evropští politici už na to - pozdě, ale přece - přišli: zpravy.idnes.cz/evropa-pohrbiva-multi-kulti-projekt-padl-shodli-se-statnici-pl7-/zahranicni.asp
Ještě k těm místním zvykům:
Riziko je v tom, že Evropa naštve islamisty. Kladů to má bezpočet, jak jste si již sám přečetl.
Náš krásný kontinent nikdy neměl v historii něco jako nošení burek, nevidím důvod, proč by se Evropa měla do několika let hemžit burkami. Burky ať si nosí islamisté ve svých vlastních zemích.
Představte si, že byste ženám zakázal nosit podprsenky. Vám by se to líbilo, ale zaručuji Vám, že byste si vypěstoval velkou skupinu osob (voličů), která by na Vás byla pěkně naštvaná. S burkou je to stejné.
Vy mate ale stupidni prirovnani...podprsenky jsou skryte,ale burky jsou velmi viditelne a skryvaji oblicej,takze to jde velmi snadno zneuzit...neni prijemne s nekym mluvit a nevidet mu oblicej...doma at si nosi co chteji,ale u nas? To je jako kdyby se jim tam u nich prochazela zena v minisukni s trickem k brisnimu dulku - tak ji ukamenuji a po nas chteji toleranci.Doma az udrzuji tradice jake chteji,ale pokud chteji zit v jinem state,musi dodrzovat jejich zakony a zvyklosti,jinak at se vrati domu.
Problem muze byt ten, ze se evropa ohani tim, jak chce utlacovanym muslimkam pomoci. Ono totiz vsechno tykajici se Islamu ted zacina byt moderni, tedy presneji to co je "proti" islamu.
Ja nejsem priznivcem burky, z meho pohledu zakryvani tvare neni povinnost muslimky, jeji povinnost vyplyvajici z Koranu je halit si vlasy, ne tvar. Niqab, burka a podobne byly zavedeny az nekdy za tretiho chalify. Ja v tom vidim pouze to, ze tem zenam, kterym tolik chce evropa pomoci muzou mozna spis uskodit. Ptz.pokud je zena utlacovana (s timto vzorkem pocita evropa) tak tim, ze ji vezmou burku ji nepomuzou od tyrana a nasili se muze spise stupnovat, ze strany manzela. To uz ale evropa neresi. A jsou i takove zeny, ktere burku chteji nosit dobrovolne, ci niqab. A nebo je na to tlaci rodina. A pro ty co jsou tak chytri a rikaji at muslimove tahnou nekam do arabie, tak muslimu arabu je pouze 20%.
chceš tu bydlet?,chceš využívat výhody této země? tak se koukej přizpůsobit a respektovat místní náboženské a kulturní zvyklosti !
Stando, teoreticky kdybych burku nosila, tak jsem stale obcanka CR, v CR je svoboda vyznani a zakaz burek tu neni. A ted by me zajimalo, vy jste byl nekdy na dovolene v turecku, egypte, ci tunisu? Vy jste se tam prizpusoboval? Vase zena nosila satek? NE, tak mi tu prosim nemelte o prizpusobovani, kdyz vy by jste se neprizpusobil nikde!
srovnavate hrusky s jabkama...zit v cizim state a byt tam jen na dovolenou - je opravdu podstatny rozdil...
v Turecku jsem se musel zouvat do mešity, v Řecku oblékat takovou maškaru abych neměl holé nohy, ženské celý hábit. A to jsme stále v poloevropě. Prostě se musí přizpůsobit jako já tam.
Když vstoupíte do synagogy, tak si taky, minimálně ze slušnosti, zakryjete hlavu alespoň kapesníkem. teda, máte-li v sobě alespoň minimum slušnosti. Tady je střední evropa, a já tu chci vidět lidem do tváře.
Tady jsme zvyklí na nějakou kulturu a je to tak v pořádku. Chceme my, aby chodily u nich odhalené? Ikdyž ... jednou nás asi východ zaplaví. A už prošlo, že na akcích nesmí být obličej zahalen kvůli identifikaci? To nevadí?
Zavedl bych v celém Schengenském prostoru, respektive na jeho hranicích jednu povinnost:
každý kdo do Schengenu přichází by musel povinně zkonzumovat půl kila vepřového..
byl by na to časový limit...a tvář konzumujícího člověka by snímala kamera...jakýkoliv úšklebek, čí záchvěv odporu by byl vyhodnocen jako nesplnění úkolu
...a Evropa by měla po problémech.
hrošik- mluvil jsem o trvalém pobytě v zemi...už kvůli té občance,nedovedu si představit celníka co by dělal až na tenhle doklad přijede 5tý člověk...
ještěk té dovolené-1/2 roku pracovně Egypt,několikrát Syrie,věřte tomu že s islámem mám zkušeností dost...
Myslim, ze jsme odbocili od tematu. Co jsem chtela rict, ze nevyhodou zakazu noseni burek muze byt vetsi izolovanost zen. Budou vice drzene doma at uz rodinou, ci manzelem. Takze vlastne opak proti cemu Evropa bojuje - o jejich svobodu. Burka je spise kulturnim problemem, nezli nabozenskym, nejvice je rozsirena v afghanistanu.
A nejakych reakci radikalnich islamistu na zakaz noseni burek v Evrope bych se nebala.
Jenže problém, tedy v této souvislosti je zcela jinde.
Pokud by ženě ta maska na hlavě nevadila...a má doma pomateného tyrana a fanatika, pak se (když už by to tedy musí být...což nemusí) měla dostat do civilizované Evropy jen ONA...a ne ON...on si mohl dál doma mlátit 3x denně hlavou o zem...a byl by spokojen se svými spolubratry...v zemi kde se čas zastavil někdy před 300 lety...
A tak je videt, jak vy se vyznate ve vztazich, kde je domaci nasili . A jak vy by jste vyselektoval vy ty nasilniky?
V CR byla tretina zen obetmi domaciho nasili ze strany manzela, nebo partnera, a ty by vam asi mohly rict, jak je tezke se z takoveho vztahu dostat. Navic pokud je na nem zena financne zavisla, maji deti atd. Takze tezko posuzovat domaci nasili v manzelstvi tak kulturne odlisnem. Jo a je to 5x denne.
To si nerozumíme.
První velká chyba se již udělala...prostě v Evropě je těchto lidí již moc..a to se nikdy nemělo stát.
Nicméně..ne nepoznám na první pohled násilníka...ani náboženského fanatika (to až tak po 5ti minutách hovoru), ale tady jde o to, že pokud se i na takového člověka z komunity o které mluvíme přijde (jistě, když své ženě setne hlavu, je to poněkud pozdě...), pak není obratem poslán zpět do své rodné země..., ale je mu tady poskytnuta další péče na dobu tak dlouhou, než mu skončí trest, a pak tady může zůstat..však jsme humanisté, ne? Ale kdo to má všechno platit?
Dobrý rozhovor na téma lidí co nás multikulturně obohacují z hlediska ekonomiky, byl v TV...a světe div se..dokonce na veřejnoprávní TV.. Vycházelo z toho jediné...když pominu vše další negativní kolem toho..., tak je to ekonomická sebevražda Evropy...
Nemate pravdu - problem musela resit i Francie...a i jine staty...vyzadovat,aby ve tride mely satky na hlavach a jine veci,jestlize jsou ve Francii a chteji tam zustat,tak jim opravdu nezbyva nez udrzovat tradice jen co se tyce jidla a jinak se prizpusobit a nedelat nestastnymi sve deti,ktere odlisnosti pak trpi...
až se u nich nebudu muset zouvat a budu moci chodit v kraťasech a ženské v tílku ať si nosí hábit.
Nevím proč se jich zastávat, proč je z toho takové haló. My se tam musíme trochu obléknout, oni ať se tady trochu svléknou, nechápu co je na tom divného. Prostě jiný kraj, jiný mrav.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.