Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Zemědělec obhospodařuje mé pozemky bez nájemní smlouvy ( písemné ani ústní) . Platbu musím vymáhat a to se mi podaří tak po třech letech dostat nějaké peníze. Již mi došla trpělivost a chci půdu pronajmout jinému zemědělci. Ke konci roku 2010 se mi nepodařilo finanční vyrovnání s předchozím zemědělcem, proto jsem uzavřel nájemní smlouvu s jiným zemědělcem. Od 1.1.2011. Doslechl jsem se, že když jsem od předchozího zemědělce přijal peníze, tak je to tak, jako bych uzavřel smlouvu. Musím mu dát řádnou a písemnou výpověď, i když jsem s ním žádnou smlouvu neuzavřel ( písemnou, ústní )?
Pokud jste od zemědělce peníze přijal,může to být bráno jako ústní dohoda o nájmu.Já bych mu proto raději poslal doporučeně ukončení nájmu ke dni ...xy...Je to lepší než nic neudělat. Ceny půdy jsou u nás stále podhodnocené. farmy.cz/... To se časem jistě bude měnit.
Pro Vás je důležitá výše pachtovného ( podle smlouvy cca 700,- - 1000,- za hektar ), ale i refundace daně z nemovitosti, pokud ji platíte Vy. Bez dalších podrobností je těžko radit, ale je možné, že neplatí daň nikdo a pak se připravte na sankce Finančního úřadu. Platí-li daň z nemovitosti uživatel (zemedělec), může jít i o vydržení. Pachtovné a ref.daně se platí zpravidla v listopadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.