Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nedaří se mi stále najít práci už je to přes rok, za tu dobu jsem měla nějakou praxi na magistrátu. A nyní mám brigádu v Hyundai už 4 měsíc a bude mi už končit a cca 3 týdny hledám práci piši životopisy ptám se všude možně a nic. Jinak školu mám s maturitou (což není dneska vyjimečné), jinak v životopise mám běžné věci co asi každy. Vzala bych témeř cokoliv, kromě té fabriky (nevyhovuje mi ten 3 směnný provoz), trochu si začínám myslet, že mi nic jiného nezbude. Uvažuji o zahraničí konkrétně Anglii,nějaké základy AJ mám. To by bylo asi lepší jet až v létě ne?
Děkuji za případné odpovědi.
PS: omluvám se jestli tam jsou chyby
Proč čekat na léto?
Ovšem při cestě do zahraničí je dobré mít něco do začátku, než si něco najdete, něco na bydlení a další nutné výdaje.
Čekat na léto je blbost, v létě jsou sice nějaké sezonní práce, ale většinou brigády a s prázdninami je větší zájem.
Ono je dobré se zamyslet i nad svým životopisem, zda je vhodně napsaný (typografie - písmo, řádkování, odsazení textu apod.), možná se tímto vylučujete sama. Kromě školy je nutné prezentovat schopnosti, dovednosti a praxi (a nelhat o tom!). I brigády jsou praxe, zvlášť dlouhodobé uvédst.
Děkuji za Vaše odpovědi. Jinak tu brigádu mám ted na černo, protože mi bylo řečeno, že u jednoho zaměstnavatele můžu mít jen 300 h ročne. Tak ted to mám psané na kamarádku. Takže to tam asi úvest nemůžu těch 600 h. Zkusím se tedy ještě zaměřit na ten životopis. Jestli se za měsíc nic nenajde, tak asi fakt pojedu směr zahraničí.
Že je v Anglii snadné najít práci, to už pěkných pár let neplatí. Pokud jde o Londýn, najdete si místo jako servírka, skladník v tescu, nebo tak, ale tím si moc nevyděláte. Nehledě na to, že vás bude stát dost peněz, než si něco vůbec budete moci najít. Já měl práci zajištěnou předem, ale i tak bylo celkem vysilující a nákladné, se na to vůbec připravit. Pokud nechcete žít někde za okrajem města ve společné domácnosti se skupinou lidí, dělit se s nimi o koupelnu a kuchyň, tak si připravte alespoň 1000 LIBER měsíčně, ještě lépe 1500. K tomu si připočtěte všechny ostatní náklady na život (hromadná doprava je drahá, jídlo, atd)
Naprosto chápu vaši touhou odjet z ČR, vždyť hrozí, že tam zvolí komunisty! Spousta šmejdů se už dokonce nestydí veřejně přiznat, že je bude volit, což bylo ještě před pár lety nemyslitelné, ale pokud chcete někam vycestovat, musíte na to mít něco málo našetřeno a vybrat si místo, kde opravdu práce je (Rakousko, Západní Německo, Norsko, Austrálie)
Pokud přesto toužíte právě po Anglii, pak je vhodnější odjet teď, než čekat až na léto. V létě cestuje do anglie mnoho studentů, kteří zde hledají brigádu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.