Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skleněná konvice s vařícím čajem do vody?

Od: sanyo* odpovědí: 8 změna:

Když ponořím ihned po varu slabostěnou skleněnou konvici s vařícím čajem či vodou do dřezu se studenou vodou - praskne konvice? Kamarád říká že ano, já říkám že ne! Kdo z nás má pravdu? Děkuji za názor

doplněno 18.09.13 21:46:

Zkoušet nemůžu, nemám konvici, leda dát vaříci lahev s pivem, které pijeme, je to však jiné sklo a i to by stejně myslím neprasklo...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Chemické sklo běžně vydrží,ta konvice je také SIAL.Takže by měla také vydržet.

JB

tesyk*

Sklenice bude SIMAX, ze Sialu se již nevyrábí dobrých 30 roků. A je to jen ku prospěchu, protože Simax, nemá-li vadu, tak musí vydržet tepelný ráz 300°C.

rnk*
hodnocení

0x

Vyzkoušejte a napište výsledek. Já myslím, že vydrží. Pokud vydrží nalití vřelé vody dovnitř vydrží i ponoření do studené.

hop®
hodnocení

0x

Varné sklo by to mělo vydržet, Myslím, že byste vyhrála!

sargo*
hodnocení

0x

Co bych pro tazatele neudělala... *smich* Hlásím, že konvice to vydržela, ani nemrkla. ;) Ale pravidlo bych z toho nedělala, je ještě poměrně nová, s drápky neobroušenými, naopak ostrými, jinak řečeno, ještě s ní nebylo mláceno tak, aby tam byly nějaké skryté vady. :)

hodnocení

0x

Vydrzi, nesmi mit vsak vyrobni vadu. Me jednou praska v ruce kdyz jsem do ni nalil vrouci vodu. Od te doby zalevam sklenene konvice radeji nad drezem.

D.

lidus*
hodnocení

0x

Nerada jsem vyzkoušela, uvařila čaj do litrovky z varného skla a postavila do dřezu se studenou vodou, ozvalo se lupnutí ale nic neteklo až jsem chtěla sklenici zvednout, vypadlo celé dno. Už to víckrát neudělám.

Liduš, Vy jste ale dobrodruh, já bych to neriskla. Bůhví proč tady nevidím smajlíky, jinak bych určitě nějaké konejšivé přičinila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]