Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení poštovní známky na jinou stranu

Od: raski* odpovědí: 10 změna:

Ahoj chtěl bych se zeptat vádít to moc když nalepím poštovní známku místo na pravou horní stranu na levou? Bavím se o obálce a jelikož ta známka má hodnotu 30Kč a má rozměry 5,5cm x 4,5cm tak se mi na tu pravou stranu nad adresu adresáta nevleze...

Ptám se protože na of. stránkách české pošty mají napsané: v pravé horní čtvrtině má být známka v dolní čtvrtině adresa adresáta :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nebylo by jednodušší posunout adresu příjemce níže, aby se vešla? Dokážu si představit, že s nalepenou známkou jinde to stejně dojde jen budou pošťačky "držkovat".

Měl jsem spolužáka, který místo "Moravský Písek" psal zásadně "Moravský štěrk" a také to došlo (zřejmě je klíčové PSČ) :)

hodnocení

0x

Vadí to, ale myslím že se nic nestane a bude doručeno. Max. nebude orazítkována, neb to dělají většinou stroje.

buss
hodnocení

0x

No chtěl jsem odkázat na poštu, tam jsou relevantní info: ceskaposta.cz/...

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Nevím, jestli u 30 kč známky je výjimka, ale u obyčejného i doporučeného psaní jsou minimální rozměny 14 x 9 cm. (Zdroj: ceskaposta.cz/...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Vždycky se běžně lepilo větší množství známek a nikdy s tím žádné problémy nebyly.

doplněno 18.09.13 21:25:

Zvláště do ciziny bývalo zvykem se pochlubit českými známkami a tak se jich lepilo co nejvíc.

Lepení poštovní známky na jinou stranu

raski*
hodnocení

Já ten dopis posílám do USA takže proto je 30ti korunová. Tak snad to vadit nebude :)

zvidavajanca*

Bude: ceskaposta.cz/...

Minimální rozměry jsou stejné (14x9 cm)

sargo*
hodnocení

0x

Myslím, že tazatel psal rozměry známky, ne dopisu - ach to porozumění psanému textu... ;)

Jinak z vlastní zkušenosti, kdy si běžně s kamarádkami posíláme velmi "umělecky" pojaté obálky, mohu říci, že došlo vždycky všechno - a to byly i na horší skopičiny než posunutá známka na druhou stranu. :)

hodnocení

0x

Vsechno je pouze doporucene, nikoliv nezbytne nutne. Usnadnuje to praci, cemuz se pri velkem mnozstvi dopisu nelze divit.

Dopis zpracuji tak jako tak (nechci psat, ze dojde, pac to u posty neni nikdy jiste).

Pokud mate ale obavy, dojdete si primo na postu a zaplatte u okenka. Nic pak nikam nemusite lepit.

hodnocení

0x

Napište normálně adresu, dopis dejte do okénka na poštu ať ji ofrankují a pošlou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]