Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víc, než hodně peněz

Od: babkazov® odpovědí: 23 změna:

Představte si, že se Osud na vás zahledí a praví: "Vyhraješ." Vsadíte, najdete tiket, dostanete tiket, spadne z nebe. A vy vyhrajete. Vyhrajete víc, než hodně peněz. Řekněme půl miliardy. To je asi opravdu moc peněz. :D Co byste s těmi penězi dělali. Určitě něco padne na zlepšení bydlení, pomoc a poděkování nejbližším. ;) A pak si uvědomíte, že byste je měli vložit do něčeho, z čeho by si rodina a snad ještě generace po vás, mohly slušně žít. Co by to bylo? Co byste udělali? Jak dlouho byste neměli klidné spaní?

P.S. Je to taková sranda diskuze, tak to, prosím, takhle vezměte.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

syfrig*
hodnocení

0x

Diskuze,ale o ničem nebo o něčem co neni :) sny strata času...

kangaroo*
hodnocení

0x

Taková částka člověku nezlepší život a v ČR už vůbec ne. Takový člověk by se musel odstěhovat na nějaké exotické místo na společenské úrovní bez jakéhokoliv omezování a tam pokračovat v novém rodinném životě a do ČR létat na tajnou dovolenou :)

hodnocení

Teda, chlapi, vy máte ale náladu! Při pátečku! :D

sanyo*

Já jsem jasnej - koupil bych si zdejší 2 trička , pak novej traktor a s mamkou bychom si jeli na krásnou delší dovolenou, kde by jsme přemýšleli co jak dál...

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Poridim nejaky baracek (pro rodinu, deti)... takze ne jeden. Dam vypoved, zaplatim socialni a zdravotni a budu cestovat.

hodnocení

0x

Koupil bych si umělou ledvinu a zbytek bych prochlastal *pivo* *haha*

To byste, Magdone, ale musel preventivně nakoupit i umělá játra. A určitě ne jedny. Ono prochlastávat 400 miliónů, to by se nějaká ta játra spotřebovala. *smich* Jaga.

au1
hodnocení

0x

já jsem skromnej, stačily by mi 2 milióny, abych zaplatil bydlení a nemusel ho splácet do konce života :D
Při takové velké sumě o které píšete, určitě bych zařídil bydlení všem členům rodiny a kamarádům. No a pak, bych si dělal radost tím,že bych plnil přání ostatních :)

svinak
hodnocení

0x

Já jsem strašná svině /s prominutím/. takže bych si najal pár opravdu dobrejch profíků a nechal zlikvidovat lidi na vysokých postech co nám tady už leta dělají ze života peklo. Ale musel bych ten seznam hodně prošktávat abych na to měl.

noviny*
hodnocení

0x

Založil bych farmaceutickou firmu a vyráběl bych léky, které by lidem opravdu pomáhaly a netahaly z nich pouze peníze. Dále bych založil nějakou společnost, která by vymýšlela a prodávala ekologické paliva, čímž bych zajistil levnější energii a skleníkový efekt a smog by se staly minulostí. Pokud by šlo vše jak po másle, tak bych zase vydělával spoustu peněz a začal bych pomáhat nejchůdším lidem na světě.

Samozdřejmě bych si taky užíval, takže bych si nakoupil luksusní auta, nějakou motorku, luxusní vilu a hodně bych cestoval. A samozdřejmě jedl bych pouze dobré jídlo.

A ve vile bych si zařídil obrovský nádherný a pohodlný pokoj, ve kterém by byly všechny stěny popsané nápisem:"Nestaň se sobcem." Protože jak známo, prachy kazí charakter.

pfpetr*

nechal bych vyrobit nálepky poradte pro všechny , těšil jsem se na ní výc jak na tričko a nejsou. Když vyhraju tak rozhodně nepojedu do práce a pouze za mě vyšlu taxi s pozdravem

matthewcrazy*

Na toto bych rád reagoval. Nemyslím si, že existují předražené léky nebo dokonce léky, které nikomu nepomáhají. Z výzkumu je již zcela zřejmé, že psychyka člověka žijícího v stereotypním prostředí, má vliv na zdravotní stav. Je zcela pochopitelné že i s půl miliardou by člověk "omezený" tolika volbami nevěděl co s penězi, ale podle mě by jste za půl miliardy maximálně založila farmaceutickou firmu o velikosti krabičky sirek a dokázala jí financovat dva roky.

Ohledně společnosti "co by výmýšlela, prodávala" a zřejmě jste zapoměla dodat, distribuovala, protože si nedokážu představit jeden nákupní obchod o velikosti fotbalového hřiště, který navštěvuje celá republika nebo síť "mini,micro" prodejen rozmístěných po státě. Když už by jste získala povolení k distribuci značky v zahraničí, evropská unie by Vás stáhla o zbytek co máte a už nemáte nic. Omlouvám se za výraz, ale zřejmě Vám to moc kecá a málo píšete domů.

Dnešní náhled na společnost, která oplývá penězi mě velmi mrzí. Neinformovanost ale bohudíky neomlouvá "blbce" co by se chtěli s*át do práce lidem, která je baví. Pokud ovšem pracujete v práci která Vás nebaví, nechápu proč se chcete starat o svět, pouze v následku Vašeho zapříčinění. Společnost nezměníte, změňte sami sebe a bude to efektivnější.

Závěrem snad jen, jsem velmi rád, že autor příspěvku dopsal slova P.S., jinak bych využil návrhu již zde zmíněného - zbavit se protivníků. A pokud je pro Vás protivník člověk, který vynakládá fyzycké úsilí, aby se Váš zadek měl fajn, v podstatě Váš vlastní druh, pak jste pro mě nepřítelem vy.

kometak*
hodnocení

0x

V naší zemi by první věc co by člověk mohl udělat bylo sbalit svých pět švestek, přestěhovat se na dva roky někam do Miami Beach a pak se vrátit a říkat: To víš já byl teďkon v júesej a trochu sem si tam vydělal...

Každopádně já bych si z části postavil dům, část dal na auto, část na každodenní potřebu, nějaký obnos na horší časy a cca 51% bych dal na různé charity :)

kami95
hodnocení

0x

Vypočítala bych si to tak, aby mi to vyšlo dokonce života na spokojený život někde mimo republiku, soukromý ostrov nebo nějaké hezké místo a zbytek bych investovala pro nemocné..a pro zvířátka..útulky, veteriny, pro vědce..

hodnocení

0x

Prispel bych Kalouskovi na splaceni statniho dluhu. :-P

jezevecstedry
hodnocení

0x

Koupil bych si domeček v Bavorsku, všem hajzlům, který znám, bych poslal SMS že jsem vyhrál 500 mega, pak bych zamknul, zhasnul a odjel. Jo a Zemanovi bych poslal psí hov.no v dárkovém balení...

gita65
hodnocení

0x

Tak já bych si vyhlídla nějakou firmu a nechala si udělat na zakázku, supr invalidní elektrický vozíček. Takový, který by měl veškeré vymoženosti. Třeba páčku, abych si mohla sama sedlo zdvýhnout a dosáhla třeba na vyšší poličky. Ale i v obchodě, abych nemusela otravovat ostatní nakupující, aby mi něco podali. Aby to mělo i stahovací stříšku proti dešti. Pohodlné polstrování. Třeba i vyhřívací průhlednou kabinku na zimu, která by se dala v létě oddělat. Pak bych si najala nějakého slušného, hodného pána, který by semnou měsíc cestoval po Francii. Pak bych mu za službu dobře zaplatila a poslala zase pryč.

Něco dala lidem, které to nejvíce potřebují. Také dětskému domovu. Zabezpečila vlastní děti, vnoučata a něco pro sebe na dožití.

hodnocení

0x

Já bych tolik peněz vyhrát nechtěla, protože bych se o tu radost nemohla podělit ani s nejbližšími, protože by to vykecali. No a přátelé a známí? to by asi nezkousl nikdo a přišla bych o ně. Prostě by mi to paradoxně zkomlikovalo život.

hm*
hodnocení

0x

Mně se to nestane, tak nemusím nic vymýšlet. :)

mike32*
hodnocení

0x

koupil bych co nejvíc akcií facebooku ! :-D

hodnocení

Koukám a vidím, že jsme na tom všichni úúúplně stejně. My bychom asi s těmi penězi nedokázali nic, co by neslo zisky všem členům rodiny ještě po několik generecí. Třeba že bychom koupili nebo založili banku, továrnu, výrobnu, manufakturu, firmu, která by pokračovala v době, kdy už tady nebudem. A vlastně je nám skoro nejblíže odpověď Saletky. ;) Je na nás vidět, proč jsme mezi rádci, kteří odpovídají na otázky typu Jak ušetřit, jak si to opravit sám, jak se dostat z dluhů, kterou banku nejvýhodněji atd atd. A proč v tom čase neležíme někde na Bahamách se skleničkou v ruce, na pláži.:D Naše stařenka říkávala, ze se velké peníze nemají trhat. Myslela to tak, že se balík nemá načínat, že se nemají kupovat drobnosti, volovinky, ale že se má požídit pořádná věc. Známe to všichni, jak neradi měníme velkou bankovku, protože víme, že z ní nezůstane nic, než dojdeme s poloprázdnou taškou domů. *klik* Taky bych asi nechtěla vyhrát tak velikou hromadu. Potřebuji si zpříjemnit život, ale co s ní dál? To bych nevěděla. A klidně bych nespala hodně dlouho. *plac* . . . a bezmocně bych se dívala, jak si banka účtuje poplatky a jak peníze tratí hodnotu.

matthewcrazy*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že půl miliardy, tedy 500 000 000, 500 000 mil. nebo 0,5 mld., vše jsou jen jednoduché počty. Rodina, která hr hr nakoupí věci po rekonstrukci bytu (příklad: dřiíve byl standart sporák, dnes sklokeramická deska, ale člověk skoro důchodového věku, si radči koupí podle mého názoru sporák, co vypadá nově, než aby "obětoval" do dlouhodobého zhodnocení nákupem inovativnější technologie) podle mě moc neušetří. A to ani v případě, že si koupí vše, co je společností brané za materialistické bohatství. Při této situaci bych vše investoval do nízkoenedrgetický nebo celkově pasivních domů/výstavby satelitní obce, veškeré tyto peníze. Je to ve své podstatě nejlépe dofinancovatelná investice, u které je zajištěn rychlý růst návratného období a s těmito penězi by jste byl schopen zafinancovat i atraktivní, nízkonárokovou a finančně dostupnou oblast například pro 800 obyvatel. Výsledek by byl takový že z pasivního příjmu by jste si musel zaplatit maximálně účetní a daňového poradce a zbytek měsíčního příjmu by byl pro Vaše "Nepotřebné potřeby" jak tomuto holdování života nazývám. Rozhodně bych prvně začal s myšlenkou, abych si ten kýžený "luxus" nebo po čem to lidé baží, dopřál až z peněz, které mi vydělali investované peníze.

1. Projekt --> 2. Koupě pozemku 3. Výběr firmy 4. Zadání projektu firmě 5. Výstavba 6. Revitalizace okolí 7. Pronájem bytových prostor 8. Inkasování nájmů, ze kterých bych profitoval nejen má osoba (já), ale i firmy, které by dostali zadáno z mé straný vymáhání pohledávek apod. 9. Péče o již postavený objekt (nejde něco postavit a pak dát ruce pryč, navíc zájem jeden den o člověka co využívá Vaše prostory, z Vás udělá "světáka", ale bohužel s dnešním obrazem podnikání už není standartem co bylo) 10. Osobní prospěch (ferrarri, vily na rivierách, cestování po nepoznaném) osobně bych strávil cestováním celý život. Pokaždé bych založil podnikání v onom státě i s ohledem na tamní zákony a vesele bych poznával jak příroda užívá a dělá vše s minimální námahou. Velmi prosté, jednoduché, ale nač hledat složité za něčím, co ve skutečnosti ani není.

matthwcrazy:

když už půl miliardy v různých formách číselného zápisu, tak pozor na počet nul :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]