Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
když jsem jednou takle brouzdal na internetu, narazil jsem na internetu na stranku,kde se snažil autor rozvest diskuzi na tema : Za určitých okolností by vláda měla lhát svým občanům. co si o tom myslíte vy? ...prosim jen o seriozni, a vecne prispevky... dekuji
Pokud znáte nějakou vládu co lidem říká pravdu, prosím napište mi jí. Lhát by neměly ale lžou bez vyjímek všichni a všude na světe. Ale k vaší otázce mě ještě napadla jiná věc, vysoce postavení se dozví, že za dva dny je konec světa a v tomto případě bych lidem lhala neb si dovedu představit jak by to tu ty dva dny co zbývají vypadalo.
"stejně toto nikdo moc neovlivní"
BINGO! Právě na tom je založeno vládnutí, že většina lidu mlčí! I za bývalého režimu platí i teď: Kdybych mohl, já bych vám ukázal. A ...NIC. Tak drž hubu a krok národe.
Jinak piš vládě, parlamentu, senátu. Stačí prosté: Co pro nás děláte za naše peníze abychom se měli dobře?
Je třeba si počíst Borovského, Masaryka, co o tomto národě píší, co kdy o nás psali Němci, co jsme zač.
Odkazuji na žalm z 1919: Já národ český příliš brzy vystřízlivěl jsem z krásného snu o kvetoucí zahradě ... ale jen slova byla zaseta a nikoliv zrní ... nevím čí jsem, jen steré zřím ruce domácí i cizí jež by mne rády roztrhali ...
Prostě lid je ovlivnitelné stádo, jdoucí za býkem. Je tady nějaký nový BÝK který by vedl ke světlým zítřkům?
Z frflání si vláda dělá ... I Masaryk řekl, že mu ulice nebude diktovat.
Sem tam nějaký ústupek, nějaká kost tomu lidu a jedem dál ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.