Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pijete whisky nebo bourbon?

Od: kartaginec® odpovědí: 19 změna:

Jen tak pro zajímavost bych rád znal Váš názor na tyto dva nápoje. Jsou tací, kteří upřednostňují bourbon, jiní zase bourbon nepokládají za whisky (mimochodem já bych s nimi souhlasil), ale to ještěnic neříká o jejich vztahu k němu.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x
Nepiju ani jedno a taky žiju...

lidus*
hodnocení

0x

Docela mi chutná Tulamur a Balantines (jak se to píše netuším), ještě jsem ochotna pít Metaxu aspoň 5* a za nejkvalitnější považuji domácí slivovici. To jste ale nejspíš vědět nechtěl, že?

hodnocení

Ale i to mne zajímá. Vidím, že bourbon nepijete, whisku ano. A po pravdě slivovici taky rád, spektrum její kvality je samozřřejmě široké. Metaxu moc nepiju, ale ne proto, že by mi nechutnala, prostě se k ní moc nedostanu, aktivně ji nevyhledávám.

dedkoid*
hodnocení

0x

Bourbon, přijde mi sladší.

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

K chuti whisky se clovek musi propit. Obvzlast k vyraznym skotskym.

Me se to zatim nepodarilo, takze me whisky nijak extra nejede a nevyhledavam ji.

Na bourbonech mi chutna, kdyz pomine prvni silna koralkova chut, jak zustane dlouho na jazyku prijemna jemna chut bourbonu. Vpodstate si bourbon vychutnam az nejakou minutu po samotnem napiti.

Kazde piti chce ale svou prilezitost, kdy ho pit. V nekterych situacich by treba pusobilo i nepatricne a ani by tolik nechutnalo, jako jindy.

Krome slivovice. Ta se da vzdycky :)

dedkoid*
hodnocení

0x

Kupte si Godet Pearadise - nejlepší líhovina co jsem pil, myšleno kvalitou / chutí lihu.

amadeus*
hodnocení

0x

Já preferuji jemnější single malt irskou whiskey. Doma si obvykle kupuji šestnáctiletou Bushmills, která se dá snadno sehnat, a kolega mi z Anglie vozí Tyrconnel, která je také výtečná a stojí opravdu málo. Ke skotské jsem se ještě nepropil a bourbon mi opravdu nechutná.

borax*
hodnocení

0x

Já piji obojí :)

juvla*
hodnocení

0x

Když už musím, tak slivovici nebo světe div se rum.

hodnocení

0x

Piju cokoliv,kromě asfaltu,ten teče pomalu a necek *smich*

Dobrý je jak se píše v 1.příspěvku Balantinka a Tulamorka i ta Metaxa a z rumu jen hradecký s palchetničkou (pkd se povede viz obrázek) nebo švestky prohnané destilační kolonou!

doplněno 18.09.13 19:17:

PS dnes je již za 85,-kč

Pijete whisky nebo bourbon?

hodnocení

0x

Jednoznačne whiskey (Tullamore Dew a Jack daniels). Občas si dám i Jamesona, ale tomu jsem nepřišel na chuť..

qqqqqqqqq

hodnocení

0x

Ani jedno, respektive velmi vzácně. Whisky mi nechutnala, bourbon - ani nevím.

Ale vstupuji do diskuse, protože si vzpomínám, že mi kdysi chutnal koňak. A mám pocit, že se nějak vytrácí, málo nabízí (podbízí jako whisky). Čím to může být? Whisky lépe chutná? Cenou? Módou?

martin1965*
hodnocení

0x

Oba nápoje jsou velice dobré, za mlada jsem je často konzumoval, bohužel játra mám jen jedny, tak jsem přešel na pivo a víno. Nakonec je to otázka chuti, módy a financí. Takže nevím, jestli Žito nebo Kukuřici.

hop®
hodnocení

0x

Rum nebo fernet, pokud se bavíme o kořalce. Vámi zmíněné pití je pro mne házení perel sviním, nedocením to. Ale preferuji pivo...

hodnocení

0x

Bourbon. "Mýdlová" chuť skotské mi jaksi nesedí.

Při lepšich přilezitostech preferuji hennesy ale bežně klopíme domáci kalvados 50 % a jak dobre to je a neboli po tom hlava:)

naoko
hodnocení

0x

Grantska. Jedině ale ta černá. Zkuste a uvidíte.

hodnocení

Tak jsem si s chutí početl. Tady samozřejmě neexistuje správná nebo špatná odpověď, vše je záležirtost individuální chuti. Já za sebe mohu jen dodat, že bourbon nemusím, zejména slavný Jim Bean mně trochu vadí. Nepil jsem ještě staré tenisky (old tennessee), který o sobě tvrdí, že není Bourbon, ač prý je taky z kukuřice. Jinak taky piju celkem cokoliv, s oblibou třeba (krom klasické slivovice samozřejmě, a té žádná) borovičku (spišskou, průtahovou) nebo třeba i domácí likér z áronie od švagrové. záleži na příležitosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]