Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, letos jsem se rozhodla pustit se do vlastní výroby věněčků nebo jiné výzdoby na dušičky. Nemám s tím absolutně žádné zkušenosti, takže budu ráda za jakékoli tipy, co třeba vyrábíte vy, co se vám líbí atd. Děkuji
Já doma dělám věnce s chvojí, tavnou pistolí na přilepuji ořechy, makovice, slaměnky, šišky apod.
Pěkné (a snadné) jsou vypichované misky. Do misky, nebo třeba do květináče, umístíte kus florexu (je lehce k sehnání) a do něho zapichuje různé chvojí a sušené květy. Je to hotové raz dva a vypadá to dobře.
doplněno 17.10.13 12:14:z chvojí
Není to zas až tak velký problém. Kdo nemá ruce úplně levé a má trochu fantazie,tak to jistě zvládne sám. Nejsem odborník, jen samouk a tvořím si věnečky a ostatní dekorace k různým příležitostem už několik let sama. Na internetu je moře návodů, dokonce i na YouTube, například
V květinářstvích se dostanou koupit polystyrenová kolečka a kola, vlastně skelety věnců, různých velikostí. Pak už je snadné omotat je něčím zeleným, buxus, chvojka, upevnit je zeleným drátkem, který tam také koupíte. Třeba špendlíky, když nemáte tavnou pistolku, připevnit přírodniny, květy a všelijaké přízdoby.
Moji rodiče byli na dušičkovou výzdobu velice šikovní. Každoročně vyrobili veliký chvojový věnec, koš a do nohou ještě květináč. Vše bylo přírodní, z chvojí, doplněné jenom voskovými chryzantémami v jednotné barvě, mamka měla nejraději takové ty slabě nazelenalé. A tak se na jeden večer kuchyně přeměnila v zahradnictví.
Nejprve jsem okukovala, pak jsem to zkoušela taky. Už jako 8 - 10 leté holce se mi povedly pěkné věnečky. Protože ale pro náš hrob měla mamka opravdu pečlivý řád, musela jsem svým věncem poctít hrob tří zesnulých rudoarmějců v rohu hřbitova. Málokdo jim tam co dal a tak se tam můj věneček opravdu vyjímal.
Postupně jsem začala dělat i malé. Z napíchaných květů slaměnek různých barev, nebo z rozdělaných voskových květin. Mělo to nevýhodu. Krásné slaměnky se na hřbitově v chladu zatáhly, zmenšily a byl pod nimi vidět ten kruh. Voskovaná květina dneska stojí okolo 15 korun /dřív za 2 Kčs/ a spotřebuje se jich poměrně dost.
Proto dělám věnečky přírodní - smrk, jedle, túje, apod. Nejlepší je stříbrný smrk, ale zase píchá. A poslední dobou je módní koupit na hrob květináč rostlých listopadek, jsou v různých barvách a nejsou drahé. Pokud neuhodí mrazy, je to lepší, než umělé náhražky.
Jinak, pokud, jak píšete, s tím nemáte žádné zkušenosti, počítejte s tím, že první výrobky nebudou nic moc. Na hrobě se pozná, kdo umí a kdo ne a dá tam kdeco. Ale uvidíte, časem se určitě vypracujete, za pár let už budete dělat pěkné věnečky. Jaga.
celé roky si podzimní výzdobu na chatě do truhlíků a doma na terásce dělám sama. taky na výročí úmrtí maminky a na dušičky. Je to jednoduché , pokud máte možnost k rostlinám k tomu určeným.Prodávají slaměný , nebo umělý věneček, kupte si v železářství slabý drátek ,ponejvíc zelený , kleště na stříhání a opatřete si větvičky z tůje, měkých smrkových , šípků, a kytičky listopadky. . Nejdříve přiložte zelené větvičky a obtáhněte tím drátkem , po celém věnečku, potom ty šípky a střídat s těmi květy. ještě rostou na zeleném keři červené kuličky - název neznám. Já mám ještě malé makovičky a vše se obváže tím drátkem a je to hotové. V truhlíkách a mísách mám ještě malá červená jablíčka.a taky na vánoce si to udělejte s malými svícinkami. at se vám to podaří, ušetříte a budete mít radost z vlastní výroby...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.