Nejste přihlášen/a.
Ahoj .. jmenuji se Denča je mi l15 let.. a řekla bych že jsem takový samouk
.. Když mi byllo 11 rodiče se rozvedli
Bylo to ošklivé a stresující... Rok jsem tátu od rozvodu neviděla.. Bydlely jsme všichni v Suchdole nad Lužnicí
a po rozvodu jsem spadla do opatrovnictví mamce a přestěhovaly jsme se do ČB.. Tam už jsme cca 3 roky .. 2x jsme se stěhovaly po ČB.. až jsme na konec skončily u babičky a dědy v 3 1 , kde žijeme už něco málo přes rok
Každopádně po roce toho rozvodu jsem začla jezdit k tátovy jednou za 14 dní
Vše bylo jak má být.. rodiče si rozuměli a já byla spokojená jako žádná jiná holka co má rozvedený rodiče
.. Jenže to nevydrželo na dlouho :/ V Suchdole jsem měla báječného dědu a babičku . Děda vážně onemocněl a po roce umřel.. byl to celý život něco jako můj táta
Milovala jsem ho a on miloval mě.. Proč byl jako můj táta? .. Protože můj vlastní tatínek je řídič kamionu a já ho vídávala jen jednou za 14 dní nebo jednou za víkend
Takže jsem ho vlastně moc neznala a on mě..např: nevěděl jakou mám ráda barvu,oblíbené jídlo.. nikdy se mnou nešel na zmrzlinu, nešel na žádnou besídku atd.. to vše zastupoval děda
To ví že že mi to bylo líto a kolik nocí jsem proplakala že Karča s tatínkem a s maminkou jedou na výlet nebo Lucka s rodičema na procházku ... naše rodina chodila na procházku jen 24.12. :/ Dodneška na dědu myslím a spomínám denodenně
Ikdyž to teď bude rok co tu se mnou neni :/ ... No každopádně co děda umřel tak se ukázalo , že si mě táta bral jen proto aby byl dobrý v dědovo očích a viděl že o mě má zas zájem.. :/ Od té doby co děda umřel si pro mě táta ani jednou nepřijel
.. Ale já si řekla že tam babičku nenechám samotnou a budu za ní jezdit
... Pokouším se za ní jezdit jen co to de
Jezdím vlakem a mím milovaným psem Bettinkou
.. A to trvá do teď.. No a ráda bych se vrátila k tomu tématu " jak se dostat do opatrovnictví". Mojí mamku mám strašně moc ráda pro to co pro mě udělala
Jenže si už hodně dlouhou dobu s mamku nerozumím a ani ona se mnou :/ Furt se jen hádáme a když se naskytnou nějáké konflikty tak se sebere a jde pryč :/ Pak se vrátí a dělá jako nic.. Když za ní přídu že potřebuju poradit tak řekne že nemá čas atd.. Jednou mi i řekla a to mě hodně zamrzelo že mě NEMILUJE natolik aby mi pomáhala
Ale někdy jí to chytne a mám jí furt u sebe :/ Což mě někdy štve.. najednou se ke mě začne chovat jak k prvňákovy
Např? máš učesaný vlasy,vičištěný zuby, převlekla sis spodní prádlo, máš připravenou tašku do školy ,, a ještě jí zkotrolujue.. a nebo mi musí udělat EXTRA večeři protože mi nevěří že bych se nenajedla
.. A někdy jsou dny kdy si mě vůbec nevšimne :/ A trávím čas s Bety... Mamce jsem říkala že bych s ní asi už bejt nechtěla a ona řekla že budu a hotovo!.. Ale já už asi rok přemýšlím že bych s ní OPRAVDU nechtěla být.. jen na náštěvu .. A proto touhle cestou jsem se chtěla vás zeptat jest-li nevíte jak bych se dostala do opatrovnictví k babičce
K tátovy ne ten má furt tu svojí prácia ani by jí za mě neviměnil :/ A jestli to vůbec de abych byla v opatrovnictví u babičky
S babičkou jsme o tom už hodněkrát mluvily a babička neví jak se to zařizuje tak se ptáme na radu
.. Jestli je to možný?
Kdyby bylo a já bych u ní mohla bydlet.. tak bych do ČB denně dojížděla na střední školu a nebo bych byla v ČB na intru
) Ale už bych se nikdy víckrát nestresovala každou neděli co odjíždím ze Suchdola že musím trávit s mamkou :/ Třeba by to mamce a mě prospělo a našli by jsme k sobě nějakou hezkou cestu
To bych si přála
Děkuji za odpovědi Denča
Kdo to má rafanko číst, máš se vyjádřit stručně a jasně, a těch kmitajících blbečků. Než jsem se dostal k podstatě. Toto má na starosrti Odbor sociálně právní ochrany dětí na obci (nevím kde bydlíš. podívej se na web obce). Doporučuji ti tam zajít a promluvit si jak to řešit. Pro tvoji informaci, řeší to zákon o rodině, zákon č. 359/99 Sb. o sociálně-právní ochraně dětí. Ono to ale nebude tak jednoduché. Co myslíš že na to matka?
To co popisuješ nevidím jako problém, nebo se nemá vůůbec starat? Počkej, až budeš mít 18 let. Možná si pak někdy vzpomeneš...
Ach, fakt je to nečitelný, ale když jsem se prokousala až na konec , tak ti povím svůj názor. Neznám člověka, který by v tvém věku neměl potíže s rodiči. Všichni jsme byli nejchytřejší, rodiče ničemu nerozuměli a nechápali nás. Ale to byl jen náš blbý pohled na věc, kterou jsme nedokázali ještě posoudit.
Takže, taťka tě nemůže za práci vyměnit, to by jsi musela jej živit - to je hloupost, že? Není ti trapné, aby v 15ti letech si tě taťka vyzvedával? K němu trefíš sama, chce to jen lepší komunikaci s otcem.
Jsi hodná holka, že jezdíš za babičkou, ale doma nemáš žádné peklo, máš tam domov, tak tam zůstaň. Držím pěstičky.
Menší problem.. Táta má arogantní povahu a já jsem s ním v něčem společná ... Za celej můj život si mě pomalu nikdy nevšimnul a jelikož jsem se s nim někdy pohádala vždycky jsem musela jít já a usmířit se s nim.. nikdy o mě nejevil zájem ... Proto jsem si přála s ním strávit nějaký čas a chovat se jako dcera s otcem .. proto jsem chtěla aby jevil o mě zájem třeba kdyby pro mě mohl přijet.. mámě se moc nelíbí že cestuju vlakem .. furt si hledá nějáke blbiny co by jinná máma neřešila ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.