Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaše štěstí - už jste ho zažili?

Od: carrie* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

moc by mě zajímalo, jeslti už jste byli (jste) doopravdy šťastní, jestli už jste měli pocit, že Vám nic nechybí, všechno šlape jak má a cítili jste se bezstarostně...? Pokud ano, jak dlouho to trvalo (trvá) a při jaké příležitosti to bylo..?

Já mám dojem, že jen málo lidí může zažít pocit absolutního štěstí. Nebo ne? Může být šťastný každý? Navíc se mi pořád častěji ověřuje, že jak se začne dařit jedna věc, něco jiného se po... .

Děkuji za Vaše odpovědi!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hella*
hodnocení

0x

Myslím, že i když mám moc prima život (úžasnýho chlapa, zdravé a docela chytré děti, slušnou práci, bezproblémové bydlení atp.) a vlastně mi nic nechybí, úplně stoprocentně šťastná jsem možná ještě nebyla. A jediným důvodem je moje obava z toho, že jakmile si pomyslím, že je to všechno naprostá paráda, tak mě nějaký naschválníček tam nahoře (nebo bůhvíkde jinde) uslyší a bác ho - najust mi to osladí a je po štěstí. Ale vlastně si vůbec nestěžuju...:D.

marenka*
hodnocení

0x

Carrie, byla jsem doopravdy šťastná, když se mi narodil syn. Za 4 roky jsem o něj přišla. Teď budu šťastná za necelý rok, protože bude dospělý a chce za mnou přijít a zůstat. Ten den, až zazvoní u dveří... Otevřu, bude stát přede mnou a mě štěstím asi praskne srdce. *houpy*A takové mé malé štěstí, kterému se manžel směje, je vždycky o silvestrovské půlnoci. Jakmile začnou odbíjet poslední vteřiny roku, cítím jak mi vlhnou oči a bouchnutí šampusu spustí pláč. *smich* Snažím se to už 8 let překonat, ale nejde to. To je mé šťasné uzavření roku. Stojím se sklenkou šampusu v teple, nejsem sama, jsem zdravá a lidi co jsou se mnou taky...jsem šťastná a dojatá zároveň. *hi*

Víte, jeden psychiatr mi řekl. Co to je štěstí? Jak vypadá, víš to? Tak po čem tedy toužíš, když to nevíš? Dokud budeš toužit po iluzi, štěstí nenajdeš, protože je iluzí. Štěstí je v tom, co máš, protože to máš. Je to stejné, jako pro les nevidět stromy.

Jinak souhlasím s tím, že kdykoli mám pocit, že se daří, opravdu se vzápětí něco pokazí.

hodnocení

0x

Stastny je pro mne kazdy den, kdy se mam lepe nez ten nejvetsi nestastnik na celem svete.

Prikladam basnicku:

Adolf Hejduk

Štěstí

Štěstí! Co je štěstí?
Muška jenom zlatá,
která za večera
kol tvé hlavy chvátá;
oblétá ti skráně,
v kadeři se kryje,
v dlaně hlavu skládáš,
ruka utlačí je.
Štěstí jako rosa
na květech se skvěje,
ale bludná noha
náhle zašlápne je;
zašlápnuto vzdechne,
v oblacích se tratí,
snad se jinovatkou
na tvou kadeř vrátí...

technikjirik*
hodnocení

0x

Jsem šťastný, protože všechny pohromy, které se na mě neustále hrnou, jsem zatím schopný odrážet a řešit a přitom se ppřibližovat svým cílům a naplňovat je. Jsem rád a šťastný, že jsem schopný se učit nové věci, že se mi daří udržet životní standart, že i když syn je nemocný tak se stále usmívá a hraje si... I když zažívám pohromu a deprese mě žere jak sup mršinu, jsem rád že mám sílu to překonat... Prostě si ten život žiju a směruju k cílům a když je naplním jdu k dalším...

mil®
hodnocení

0x

Opravdu šťastnej sem byl, když se nám po delší době narodil syn a za rok další. Další štěstí bylo, že vloni a letos dostudovali i když nic studovat nechtěli, přišli na to sami. Jsem šťastnej, že mám takovou rodinu co mám. Něšťastnej, že mě zdraví velmi rychle opouští, ale to je život.

pt®
hodnocení

0x

Myslím, že o sobě mohu říci, že jsem šťastná. V životě jsem měla štěstí na dobré lidi, kteří mně vždy posunuli dál. Pocit štěstí mám, když jsem na zahradě a dívám se do korun stromů a slyším zpívat ptáky, pocit štěstí mám, když jsou kolem mně všichni zdraví a spokojeni. Takže jsem měla dva druhy štěstí. První bylo štěstí na dobré lidi a druhé, byl vnitřní pocit štěstí. Na netu jsem našla pro mně něco pěkného: - stařenka

Definice štěstí

Jaroslav Čajka

Štěstí je zvednout telefon a slyšat, že na druhé straně je ten, komu na nás ještě záleží.

Štěstí je umřít dřív naž vlastní děti.

Štěstí je mít čisté svědomí.

Štěstí je nepoznat zákopy u Verdunu, koncentrační tábory, nebo Hirošimu.

Štěstí je žít a ne jenom si užívat.

Štěstí je nebýt otrokem svých vášní, slabostí či věcí.

Štěstí je umět odejít včas ze scény, z rozděleného bytu i ze světa.

Štěstí, ale není výhra v loterii, nález peněženky nebo zlaté žíly.

Štěstím není urvat někde něco navíc.

To nás jenom klame jazyk nedokonalý, jak člověk sám.

Protože štěstí a štěstí je rozdíl, stejně jako umění a umění.

A KOMU NENÍ SHÚRY DÁNO V APATICE NEKOUPÍ!

lidus*
hodnocení

0x

Štěstí? No když to vezmu kolem a kolem tak jsem šťastná i se všemi problémy co mám. Mám hodného manžela, hodnou dceru a zetě, krásnou vnučku a naštěstí jsou všichni zdraví. Máme kde bydlet, nechodíme pro sociální dávky, nestojíme na úřadu práce. K dokonalosti chybí jen moje zdraví ale to už bych od života chtěla moc. Proč hledat jakési absolutní štěstí? To neexistuje. Radujte se z maličkostí a bude vám krásně.

hodnocení

0x

Každá žena prožije absolutní štěstí po narození chtěného zdravého miminka...potom jak děti vyrůstaj, radosti i starosti s nimi...já pocítila s manželem hrdost i štěstí při promocích našich dětí, byl to pocit toho, že to děti s naší pomocí dokázaly...A čím je člověk starší, tím více se raduje z maličkostí, kterých si v mládí ani nevšiml...že se začne zelenat vše na jaře, že vidím při procházce srnky, že k nám do vsi každoročně přilétají čápi, které celé léto sledujeme...a tak bych mohla pokračovat. Souhlasím s tím, že když se dlouho něco daří, přijde nějaká rána a pád, ale vždy si řeknu...Není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. A hlavně vidím kolem sebe hodně smutku, zloby a nemohoucnosti, a to si vždy řeknu, že jsem vlastně šťastná, že se mnozí lidé mají mnohem hůř...

technikjirik*
hodnocení

0x

Další forma štěstí které mě potkalo byl včerejší večer. V Teplicích hráli Spirituál Kvintet a a mě se podařilo sehnat lístky do předních řad. Celý koncert byl moc pěkný a starouškům to krásně zpívalo a nikdo z nich se nesesypal ani nezapoměl text. Prostě super hudba. Taky synek mě nazval nejlepším tátou na světě a s důvěrou mi usnul na klíně. Jaké větší vyznamenání a štěstí může chlap dostat? A jsou to prkotinky a maličkosti, které mě nabíjí a dávají energii. Kdybych měl velký barák a Goldcart a drahý auto, nebyl bych tak štastný jako jsem byl včera večer...

limetka*
hodnocení

0x

Štěstí cítím každý den, když se mi děti a manžel zdraví vrátí domů a děkuji šťastně Bohu za každý "všední" den, kdy se tzv. nic neděje, protože pak ani zlého se neděje. Miluji a jsem milována a proto jsem šťastná.*slunce*

hodnocení

0x

Jednou jsem šla za několika děvčaty. Sluníčko svítilo, vítr foukal, vlaštovky čiřikaly, holky měly zmrzlinu a smály se, pošťuchovaly, pozpěvovaly si, vlasy větrem rozcuchané, sukně přilepené k dlouhým stehnům. (vlastně to vypadalo jako dokonalý kýč :D) A já jsem si najednou uvědomila, že mi tečou slzy po tváři. Mladší otěhotněla a musela se vdávat. A já jsem si, při pohledu na ty dívky říkala, že ona se už nikdy, nikdy takhle bezstarostně nebude smát.*houpy*Já jsem byla několikrát v životě dokonale šťastná. A jako zamlada jsem dovedla být šťastná jen tak, tak teď, na stará kolena mi příjde, že mi ke štěstí stačí stejně tak málo jako tenkrát. A to je dobře. Radost člověku může udělat spousta věcí, ale štěstí? Štěstí je stav duše.*srdce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]