Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak být ve správný čas na správném místě?

Od: gp* odpovědí: 14 změna:

Jak být ve správný čas na správném místě?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

elbarto*
hodnocení

0x

To se nedá ovlivnit, jde o štěstí

(je tomu věnovaná celá epizoda seriálu Jak jsem poznal vaši matku, jmenuje se Ve správný čas na správném místě a je to tam docela hezky vysvětlené...)

magdon*
hodnocení

0x

Nevím, mně se to ještě nepovedlo :(.

patronka*
hodnocení

0x

Podle mne je horší být ve správný čas na nesprávném místě. Tam už může jít o život. Příklad : padající kámen - pokud budu ve správný čas na správném místě, nic se mi nestane, ale v ten samý čas na nesprávném místě (místo dopadu kamene) kámen mne může zabít. Variat může být ještě mnoho, zřejmě je to opravdu o štěstí...

buss

otázkou ovšem je, z čího pohledu

lui*
hodnocení

0x

Povedlo, nepovedlo, - jiné přísloví říká: "štěstí přeje připraveným". :).

pomocnikzednika
hodnocení

0x

Ja to mam vyřešený. Mam hodinky narichtovany o sedm minut napřed a ještě jsem na správné místo nepřišel nikdy pozdě!

gp*

Já jen o pět, takže mi celou dobu schází dvě minuty:D

hop®
hodnocení

0x

Jak být ve správný čas na správném místě, to je trošku otázka ideální konstelace hvězd, mně se to asi zatím nikdy nepodařilo, a asi se mi to také nikdy nepovede. Zatím rozumně přežívám s tím, že naštěstí nebývám v nesprávný čas na nesprávném místě...

pt®

Tak, já mám teda štěstí, zatím jsem vždy v pravý čas na pravém místě, jinak odcházím. :) - stařenka

technikjirik*
hodnocení

0x

Když se na to podívám tak, že život je časová linie probíhající událostmi poskládanými chronologicky v přirozeném a neměnném sledu, pak jsme vždy ve správnou chvíli na správném místě, protože kdybychom byli jinde, znamenalo by to, že jsme mimo časovou osu a tedy mimo dění. Ovlivnit sled událostí mimo boží, vesmírný, řád, nelze, ale lze ovlivnit kterými událostmi projdeme a které si necháme prozíravě ujít. Vše záleží na jednoduché věci a tou je "POZNÁNÍ". Nemusí to být nutně vzdělání, což je mechanické ukládání do paměti. Ale teprve využití vzdělání k poznání nám dává otevřené možnosti poznat, které události následují a jak se jim vyhnout nebo naopak se do nich vrhnout. I když se setkáme s událostí, která nám nepřináší okamžitý zisk ale naopak velkou ztrátu, neznamená to, že jsme byli v nesprávný čas na nesprávném místě. Prostě jen procházíme nevyhnutelnou událstí, která nám dává směr jako uzlový bod k jiným událostem... Kdo se má utopit toho nezastřelí at dělá co dělá. A když se násilně budeme snažit vyhnout se nějaké události a náhodou se nám to podaří, pak se můžeme dočkat události jiné která přinese přesně takový výsledek který měl nastat při události které jsme se prve vyhli, ale bude to víc bolet...

gp*

Za předpokladu, že věříte na osud či neměnou časovou linii. Pokud bychom ale připustili cestování v čase, celé se to trochu komlikuje :D

technikjirik*

cestování v čase je možné, ale nic nekomplikuje. Do budoucnosti se podíváme jen za předpokladu že najdeme "červí díru" a bude jí umět přejít na správnou časovou linii naší dimenze a to na co se podíváme nebude budoucnost časocestovatele, ale budoucnost těch co zůstali tam odkud časocestovatel vyrazil. Vlastně předběhne obraz vytvořený v čase a místě a podívá se na něj o několik roků dál, protože mluvíme o časoprostoru a odrazu světla. Jenže budoucnost by to byla, kdyby se časocestovatel dokázal vrátit časokontinuálně do stejného místa v proudu času, což je hodně diskutabilní. Naproti tomu budoucnost lze zahlédnout, pokud vystartujeme dostatečně rychle abychom předstihli světlo odražené z místa pozorované události. Pak stačí nastavit zrcadlo a jímat obraz... Jen z tou rychlostí by mohl být trošku problém. Tam si nejsem jistý jestli se to vědcům podaří vyřešit ještě do konce tohoto kvartálu...

Pokud tedy budeme schopni vycestovat v čase, pak jsme jen využili vědomostí a poznání k nasměrování a to co nás má potkat to nás stejně nemine. Bud do toho vlítnem sami postupem času, nebo čas narazí do nás.

gp*

Z toho plyne, že vše je nevyhnutelné a nemá cenu se tedy zabývat otázkou "jak být ve správný čas na správném místě" :) Děkuji

paaja*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]