Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demokracie? V čem to žijeme?Kdo nam to vladne

Od: cupakabra* odpovědí: 58 změna:

Dobrý den.

K napsání otázky mě inspirovalo několik dotazu zde již položených.Jen namátkou dotaz ohledně povinné revize komínu a povinné výměny autolékarniček.Zajímá mě co nám stát nařídí povinně dalšího?A my jako ovce budeme muset platit to,co si nějaký trouba vymyslí.Třeba někoho za chvíli napadne,že jedna lékarnička je při nehodě málo a uzákoní se,že počet lékarniček určí počet sedadel ve voze.U osobáku tedy 5.A povinná výměna každý rok.A my budeme platit další tisíce (potažmo miliony a miliardy),které pujdou do kapes firmám s tímto zbožím obchodujícím a politikum za to lobujícím.

A ty komíny:Třeba nějakého moulu napadne,že součásti revize bude muset být i povinný kamerový průzkum komínu se záznamem vypáleným na DVD a uchovaný pro případ kontroly a revizní zpráva vypracována na tři stránky A4 s kulatým razítkem.A cena od 5000 ,-kč za rok.

Další můžou přijít na řadu povinná čidla na detekci kouře a CO 2 do každé místnosti -včetně WC,hasící přístroje a jejich roční povinné prohlídky.A já zase platím a někdo zase kurewsky vydělává.A takových věcí muže být ještě X Y Z.

Musím napsat,že nijak nechci zlehčovat bezpečnost v domácnostech a na cestách-naopak si myslím,že každý by těmto věcem měl předcházet za pomocí všeho dostupného.Ale sám od sebe! A ne ,že to bude stát člověku povinně nařizovat.To už tu snad jednou bylo a kvuli toho jste snad zvonili těmi klíči.

Jaký na to máte nazor Vy? A co jste ještě ochotni naším součastným politikum tolerovat,než půjdete znovu do ulic a vyjádřite své jasné Néééé.Takhle už prostě nééé!

58 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

cupakabra,

Zbytečná debata, která skončí osočováním jedněch proti druhým.

Demokracie to je jiná debata, ale už to že to sem můžete takto napsat je demokracie.

asi nevíte kdo přišel s požadavkem na úzákonění a s vyhláškou o komínech. To nebyli politici, ale hasiči.! Pokud ale dobře přečtete zákon, vyhlášku a k tomu nařízení vlády, zjistíte, že Vám nic nehrozí. Pokud se ovšem o dům staráte. Pokud je někdo laidák, ohrožuje sousedy, společnost atd, musí stát zakročit aby chránil Vás a ostatní slušné lidi. Na každý argument je proti argument. Vzpoměňte na autosedačky, svícení, bodový systém, helma pro spolujezce...

Máte možnost se tázat poslanců proč tak činí, volit jinou stranu, jít sám do parlamentu.

(počet sedadel je dávno určen a bez politiků...)

MÁTE PRÁVO NA SVŮJ NÁZOR, MÁTE PRÁVO HO KLIDNĚ I VYKŘIČET.

patronka*

Díky Milane za názor, se kterým konečně mohu souhlasit. Je zřejmě takový náš národní zvyk na všechno nadávat a pokud možno vše špatné připisovat na vrub vládě. Je úplně jedno, která vláda to je. Řekla bych že pláčete pěkně, ale na špatném hrobě. Zákonodárci sem na poradte.cz zřejmě nenahlédnou, bylo by proto vhodné poohlédnout se pro své stížnosti po jiné platformě. Možná by ale stačilo naučit se radovat z maličkostí, když ty "velké problémy" stejně nemohu vyřešit.

patronko, i já s Vámi souhlasím. Nelíbí se mi, že jsou taci, kteří nadávají na všechno. Dokonce mám i velký příklad v rodině.

Ale jsem velice rád, za to že nadávají a nikdo je za to netrestá, neubližuje jim ani jejich rodinám.

"Možná by ale stačilo naučit se radovat z maličkostí," to je moje řeč, páč když se ráno probudím a zjistím že žiju, určitě bude hezký den. pracně vstanu s bolestí, ale hned si uvědomím, že na tom jsou lidé hůře a radostí vyskočím, a jdu se na to ...(na WC)

Přeji všem lidem (opravdu všem) hezký víkend.

04.02.11 16:58

Milane!*srdce**srdce**srdce*

rybana1

No ty komíny možná je správný hlídat, ale jinak mám taky pocit, že nám stát potažmo ta mafie tam nahoře, pořád něco přikazuje.

Pořád nové zákony,nová rozhodnutí člověk to nestačí ani vstřebávat. Opencard, lékarničky, nové řidičáky, placení u lékařů, zdražování toho a tamtoho...každý nemůže být v parlamentu milane cukrare.

pt®
04.02.11 16:08

*ua**ua**ua**haha**haha**haha**ua**ua**ua*

sisol

"MÁTE PRÁVO NA SVŮJ NÁZOR, MÁTE PRÁVO HO KLIDNĚ I VYKŘIČET."

No moc tomu nevěřím, žijeme v policejním státě...*zed*

Kolik vám je? Příál bych vám (vlastně nepřál) poznat, co to je policejní stát.

sisol

Ano možná jsme se nepochopily, ale nevěřím tomu, že když vyřvu svůj názor, že mi to bez problému projde...

ctenar*
hodnocení

2x

K tématu autolékarniček jsem četl zajímavý článek. Nevím jestli jste jej viděli tak ho sem dám:

Protože záchranáře přímo učím, něco bych vám všem rád sdělil. V Česku je cca 4,3 milionů registrovaných
automobilů. Takže při ceně řekněme kolem 250 Kč za jednu autolékárnu jde o obchod zhruba za miliardu.
Takže evidentně musel mít někdo mohu...tný zájem. Nicméně si asi sbor zákonodárců jaksi nevšiml,
že od loňského roku platí v EU zcela nová závazná pravidla pro neodkladnou resuscitaci. V nich
se výslovně nedoporučuje dýchání z úst do úst. Většinou totiž jen zdržuje a má nebezpečné vedlejší efekty.
Především většina vdechovaného vzduchu jde do žaludku a chudák postižený se potom dosti často pozvrací
s rizikem vdechnutí zvratků. Je totiž takzvaně "předýchán". Neškolený záchrance totiž do postiženého
povětšinou funí jako do nafukovací matrace. To někdy vede až k velmi nebezpečnému otoku mozku
postiženého . Proto se umělé dýchání v té či oné formě doporučuje pouze školeným týmům záchranářů.
Primární je masáž srdce. Tečka. Minimálně první čtyři minuty je vždy nejdůležitější masáž - na dýchání
raději zapomeňte. Pokud si totiž vezmete resuscitační roušku s ventilem z lékárny, nasadíte si jí moc těsně
a zkusíte dýchat, pocítíte minimálně i jako zcela zdraví lidé silný diskomfort. Pokud máte nějaké dechové
obtíže, začnete se sám dusit. Přesto je tato hloupost u nás povinná. Nové autolékárny a přiložené návody
jdou tedy zcela proti posledním předpisům Evropské resuscitační> rady a nejsou momentálně ničím jiným,
než jen zdrojem velmi dobrého kšeftu a buzerace občanů! Co tedy všechny automobilisty stejně a logicky v
dohledné době čeká znovu? Další nové autolékárničky s jiným návodem a obsahem! Což bude samosebou
dalším skvělým kšeftem pro příslušné podnikatelské kruhy většinou velmi blízkých některým vlivným
zákonodárcům a politikům. A ty občane blbečku jen drž hubu a znovu a znovu plať! Pošlete proto všem a
dál i svým zastupitelům.
P.S. Tyto nové předpisy v češtině je možné prosím kdykoliv zhlédnout
např. na web stránkách
Pražské záchranné služby.
Miloslav Lněnička

cupakabra*
hodnocení

a to jste ctenári ještě nezmínil brutálně předražené armádní lékarničky ze téměř stejným obsahem za ceny cca 1200,za kus.

PS: armada to by byla kapitola sama o sobě.Gripeny-korupce,Pandury-korupce,Tatrovky-korupce,děla-korupce no ja se z toho snad pos..u! Zavřít je všechny ha.zly - až by zčernali!

rybana1

souhlas, souhlas, hrabou, kradau, smějou se a jsou tam pořád, každýmu to projde!

opět s tou léjkarnou a ziskem? Již uvedený článek je jednostraný, páč lékarna se od výrobců prodává 120Kč a zbytek jde pro překupníky. To si myslíte že tento předpis zařídili překupníci? (obchodní domy, obchodák z armády)

ale klidně se může napsat, ...každý co chce

hodnocení

1x

Všechno řídí Protokoly sionských mudrců.

pu®

To Kartaginec, zdravím kolego - a protože Vás trochu znám z oboru "škola", doufám, velmi doufám, že to myslíte ironicky...
K tématu - souhlasím s p. milancukrar. Tato debata nepovede k ničemu než k osočování. Volte jinak, vstupte do strany, kterou podporujete, jděte výš a snažte se něco změnit shora. Vždy byla a vždy budou státem nastavovaná pravidla, která se někdy více někdy méně lidem nebudou líbit. Nebýt ale pravidel, žili bychom v anarchii. A pokud jsem tak hrubě nespokojen, sbalím svých pár švestek a stěhuji se za hranice. Neumím jazyk? Naučím se. Malá kvalifikace? Doučím se. Nechci? Tak se snažím něco změnit "uvnitř". Nedělám to? Pak mi nezbývá, než nadávat - ale aspoň svobodně můžu, že?

Předpokládáte správně. Zvažoval jsem přidání vhodného vysvětlujícího smajlíku, ale nechtěl jsem urážet inteligenci čtenářů.

pu®

*uf**palec* No jo, no, já zase už několikrát myslela, jak někdo něco myslí z legrace, a pak se dozvěděla, že to je úplně jinak... *smich* Tak už si raději dávám pozor... Ale jinak *placni* A samozřejmě máte pravdu... na koho jiného přece ukázat, že? Čekám, kdy to tu taky vypukne... :(

doplněno 05.02.11 14:24:

A trvalo to přesně 4 minuty... *plac* (viz příspěvek 14.22). Radši se jdu zahrabat, za chvíli by mě obvinili z travení studen. Znechuceně se loučím a přeji krásný den.

No máte taky pravdu, v tom pochopení/nepochopení ironie; jaksi jsem pozapoměl, že stále existují takoví, kteří berou Protokly výžně. No ale u těch by mi stejně nepomohl žádný smajlík.

Mimochodem, teď trochu (ale ne zas tak dosela) odbočím.Kdysi Věčerní Praha uveřejnila, jako objev investigativní žurnalistiky, že (tenkráty rozestavěbý) vysílač na Žižkově je vlastně balistická střela, připravená k odpálení. Myslíte, že všichni pochopili, oč kráčí? Prostě jakoukoli blbost sui vymyslíte, v dostateně velkém vzorku se vždy najde aspoň jeden človék, který tmu uvěří.

marenka*

Milá Pu a milý Kartaginče. Opět děkuji za nečekané rozšíření znalostí, protože jen co toto dopíšu, jdu hledat kdo nebo co jsou ti mudrci. *hi*

Napíši jako příklad toho, o čemž se zmiňujete - nadávání, možnost změny apod. Dnes, kolem 14 hod. přišli ke mě do kanceláře, která slouží zároveň jako místo pro chvíle na kávu pro ostatní spolupracovníky, dva kolegové. U nás v práci to je všelijaké, výplaty na etapy, někdy je práce málo, někdy fůra, po regulacích v rámci krize je nás minimum na stejný objem potřebných úkonů. Jsme spíš kamarádi, v drtivé většině příbuzní. K věci. Otevřeli se dveře, zapla konvice na kávu, usadili se. Začalo se debatit. Asi takhle:

"To jsem zvědavý, jestli dneska budou nějaký prachy. To je všechno na nic." "Já ti to neřeknu, to se musíš zeptat pana XY, jsem na tom stejně jako vy." "Já se na to můžu vy... abych za ním lítal, už mě kr.. pěkně s.., já se na to vys... a jdu domů, atd atd." Můžu vám upřímně říct, že jsem zoufale posouvala očima vteřinovou ručičku hodin. Od tohoto i když oprávněného lamentování, ovšem bez chuti to řešit s kompetentním člověkem, se začalo nadávat na stav aut a množství práce, a počasí a a a... A já ve 3 hodiny skoro vypadla z té mé kanceláře, zhluboka jsem vdechla chladný vzduch a opravdu velmi pomalinku jsem se ubírala k domovu. Byla jsem naprosto zničená. Ačkoli se jindy dokážu ubránit, dneska mě to naprosto "sežralo". A nezničila mě prázdná kapsa, ale právě to nadávání, ten vzduch... Chápete, co tím chci říct? *modla*

Jdu hledat mudrce. *bezim*

pt®

Mařenko, zmínila jste atmosféru u vás v kanceláři, jak každý nadává, ten na to, ten na ono, možná mají starost, co do hrnce, ale je to zase lepší, než aby se pomlouvali za zády. Mně to připomělo taky atmosféru v práci, jenže to zase nadávali zákazníci, než jsem vystavila fakturu, než vypili kafíčko, vyslechla jsem si toho také dost. Proto jsem se opravdu těšila až zůstanu z práce doma. Ta dennodenní atmosféra se kolikrát musela opravdu vydýchat na čerstvém vzduchu. Také jsem slyšela naříkání na peníze, ale to se řešily dovolené, né do kterého státu, ale na který kontinent. Takže se najdou nespokojení lidé všude. Věřím, když budu žít poctivě a nebudu nikomu dělat zle, že se mi to vrátí. Raduju se teď z vnoučátek, těším se na jaro, hlavně abysme byli relativně zdraví. - stařenka

marenka*

Víte, oni mají starost co do hrnce, z čeho zaplatit nájem, el. apod. Stejně jako já, stejně jako všichni. Mě na tom ničí to, proč to řeší se mnou a ne s člověkem, který je platí? *modla* A to je o celém tématu na poradně. Nadávejme na toho, kdož je viníkem.

jirbar*

No já byl dnes v levných knihách. Koupil pěknou knihu jak digitalizovat staré negativy a VHS kazety.Stála mi za koupi.

A taky jsem tan viděl Furierovy řady. Ale to si již asi opakovat nebudu. Vždyť zdejší tazatelé nezvládnou ani pravidelný lichoběžník, když znají všechny strany.

No a přenádherná Encyklopedie nábytku. Silná kniha, křídový papír. Za pouhých 100 Kč. Tu by učitě uvítal trossau.

A k té politice. Byť se nejspíš nic nezmění, tak nejhorší je stáhnout ocas mezi nohy.

hodnocení

0x

Je ještě jste zapomněl na chystané povinné placení na důchod na které si vzpoměli po 22 letech v tu nejnemožnější dobu , když ekonomika je na huntě ,svět v krizi , nezaměstnanost na vysoké úrovni tak vymýšlejí reformy které se do této situace nehodí .Jenže každý tvrdí je demokracie tak ať se stará každý jak umí jenže naše generace nejsou vychovány k samostatnosti a odpovědnému jednání ,nezřídka slyším zlatí komunisti ti po nás nikdá nic nechtěli a to je zakořeněno po několik generací a jen tak to nevymizí . Proto nemůžete chtít aby se národ stavěl vůči nařízení vládnoucí elity a jen tupě platí a plní příkazy . Jediná revoluce a to ještě inscenovaná k profitu jednotlivců a do ní vtažena veřejnost jako herci a jeden hlavní režisér , který se teď už k tomu ani nehlásí se jistě opakovat nebude i když je to možná škoda ,ale jaký by byl posun v naši společnosti k jakým hodnotám . *cteni*

eulalie*
hodnocení

0x

Promiňte, vy chcete nějakou další revoluci? Však tu jakási před 21 lety byla a co jako se změnilo? Stejně se těch horních deset tisíc má jako prasátka ve rži. A co by jako přinesla další revoluce a zvonění klíčů? Nic, za chvíli tytéž prasátka, ale v jiných slušivějších kabátcích budou zase chrochtat u plných korýtek, zatímco zbytek národa si bude utahovat opasky a dřít na novodobou šlechtu. Takový je prostě život, nebo si myslíte, že ve středověku nebo v době pobělohorské to bylo jiné? Lidé jsou stále stejní, jen doba a poměry se mění, ale ty základní principy zůstávají stejné.

cupakabra*
hodnocení

eulalie,nenazval bych to revolucí,ale jsem hrubě nespokojený ze současnou politikou ,politikmi a jejich chováním.Chci prostě změnu! Mi a tisícum dalších lidí v této republice se to rovněž nelíbí a bohužel se ukazuje,že ani volby to nezmění.A s tímto se nesmířím.

PS:Další co sem předchvíli postřehl v TV je schvílení povinného užívání zimních pneumatik.Další zásah do kapes obyčejných lidí.Já osobně zimní pneu mám a je to dobrá věc.Ale mám je z vlastní vůle,protože na krku mám hlavu a v ní mozek co (sem -tam :) ) přemýšlí a ne,že mi to bude někdo přikazovat.

cupakabra, právě na těch pneuškách to vidíte. Sám jechválíte jak je to dobré, okolo nás je to taky nařízeno, a pokud je někdo bezohledný, nepoznal výhodu zimních gum, musíme mu dát šanci. Buď si pořídíš zimní pneu, nebo řetězy. Nebo jak bude přesně znít předpis.

(teď stačí i řetězy)

anonym2*

Jasně, raději si nechat sr**t na hlavnu a stěžovat si...

pt®
hodnocení

0x

I to je možné, že se toho všeho dočkáme. Tady je zvláštní druh demokracie, jen pro některé. Možná budeme mít jednou čipy, jako zvířátka. Co chcete dělat? Jedině se odstěhovat jinam, za hranice všedních dnů, kde je řád a pořádek pro všechny stejný. - stařenka

doplněno 04.02.11 12:37:

Přece nežijeme ve středověku? Z hlediska techniky a vymožeností jistě ne. Ale jinak má asi "eualie" pravdu.

lm®
to : @eulalie : vážně?ale kam? Ona existuje nějaká taková země,kde jsou si ldé rovni?A co se závazky?jazyková bariéra?PS: Taky mně někdy napadá :Vidle na ně!Na dobytek! Ale půjdu sama? Kdo se přidá? Máme šanci?Nechci nikam nahoru!Chci žít svůj obyčejný ,ba prachobyčejný život,ale aby v něm platilapravidla stejná pro všechny!Žádné nadlidi (politici,lékaři..).žádní údajně diskrimińovaní (cikáni),žádné Žádné lobby...KDYŽ TO TAK ČTU PO SOBĚ... VŽDYŤ TO JE POHÁDKA...*plac*

rovnostářství? závist?

každý má někde nějakou protekci, a když za mnou přijdou lidi z tohoto webu, hned dostanou lepší cenu nežli cizí...

zasloužím si odsoudit!

pt®

p. Milane, co ta skrytá reklama? Jo, a děláte i pergoly? Mně stačí malá /3m x 5m/, krytá průhlednými deskami, jednou stranou k domu. Vy bydlíte daleko, ale kolik mám tak počítat? - stařenka

pt, několikrát jsem si musel přečíst Váš text, a stále jsem nepochopil kde je ta reklama. Asi došlo k omylu, já nedělám pergoly, nestavím služebně nic. Jen pro svoji potřebu opravuji domeček...

Nebo jsem v pátek již tak unaven, že mě to neochází.

Nepodnikám, jsem jen zaměstnanec.

pt®

p. Milane a co ty obrázky na "papričce", to vám maloval Josef Lada, nebo Mikoláš Aleš? *smich*

milancukrar.papricka.cz/...

A co ta věta: "a když za mnou přijdou lidi z tohoto webu, hned dostanou lepší cenu nežli cizí..."*sok* Tak co nabízíte?

Já už se těšila na pergolu a zatím mi to bude muset zase postavit manžel. Ještě, že je to můj šikula. Myslela jsem, že ho nebudu dřít, ale bude muset zase makat. Ale pro mně to on udělá moc rád.*srdce* - stařenka

pt, právě teď kdybych napsal kde dělám tak by to byla reklama. Jen klidně sdělím stavebniny u Pardubic. Někteří za mnou i jezdí.

obrázky myslíte které?

pt®

p. Milane, já myslela, že máte nějakou stavební firmu, když čtu vaše příspěvky, jak radíte a dokládate obrázky, nabyla jsem toho přesvědčení. A pak ta věta: "a když za mnou přijdou lidi z tohoto webu, hned dostanou lepší cenu nežli cizí..." Tak jsem čekala, že mi povíte, co nabízíte od stavění. - stařenka

chudák zakladetel tématu, to mu to pěkně kazíme.

Jsem zaměstnancem ve stavebninách. Nabízím svoje znalosti a možnosti.

pt®

p. Milane, snad nám to zadavatel otázky promine, tímto se mu omlouvám. - stařenka

pt®

p. Milane Vy se mnou nemluvíte? Myslela jsem, že mi odpovíte.*nevi* - stařenka

velice rád si s Vámi píšu, ale nevšiml jsem si, Vašeho příspěvku. Velice se omlouvám.

více fotek mám (kvůli jednoduchosti) na cukrar.rajce.idnes.cz/...

:)*hi*

rv*
hodnocení

0x

A co by dělali policajti, když by lékárnička byla dobrovolná? To by jich stačila polovina a zbytek by umřel hlady.

Vždy jde o peníze. Jsou-li mezi lidmi volné peníze, najde se vždy skupina, která se je snaží vytáhnout. Protože to nemůže udělat přímo, zapůsobí na politiky, kteří nápad vezmou za svůj, a vy už dobrovolně zaplatíte, nebo dostanete pokutu.

Až mezi lidmi volné peníze nebudou, nebudou ani nesmyslné zákony.

rybana1

Jasně patronko, půjdem do parlamentu domluvit jim aby nekradli a mysleli víc na lidi, oni se polepší a třeba sami odstoupí.

Ryba smrdí od hlavy, ale změny musí příjít ze spodu. Chleba bude pořád o dvou půlkách, ale každý člověk, který vidí a slyší

musí vědět, že v tomhle státě už to začíná být neúnosné, co se děje. Budeme-li národ flegmatiků s názory, že se stejně nic nezmění,

není pak divu, že na vysokých postech jsou tací, kteří tam jsou. Radit, že stačí radovat se z maličkostí? Hm, někomu to možná stačí

i blázni se radují z maličkostí.

pu®

"Ryba smrdí od hlavy, ale změny musí příjít ze spodu." Souhlas. Co přesně a konkrétně děláte pro změnu poměrů vy sama?

rybana1

...a že vy jste nějakej kulich?

pu®

Protože se ptám na něco, co se vám nelíbí? Nebo protože mým inherentním cílem je vlastně ovládnout celý tenhle svět? Jsem malý živnostník, který si fakt nemůže vyskakovat, a hromada věcí se mi nelíbí. Tvrdě jsem dřela, abych se dostala tam, kde dnes jsem - a ani tak nemám nikde nic jisté. Když něco ve svém oboru pokazím, už si neškrtnu. Např. důchodová reforma se mě citelně dotkne, pokud se důchodu při svém pracovním vypětí vůbec dožiju nebo pokud se 1000x nezmění - ale přesto tvrdím, je potřeba, udělejte ji. Pokud se mi něco nelíbí, obracím se na původce nelibosti. To si jako vážně myslíte, že člověk, který si uvědomuje potřebu věcí, s nimiž vy nesouhlasíte, musí být nutně nějaký pohlavár? Někdo, s kým se zacházelo extra? Fakt se proberte, podívejte se do historie. Skutečně nepatřím k těm, kteří by kdekoliv měli nějaké úlitby. Ale sakra makám na sobě, tak proč bych ne... Ale to nemá smysl. Fakt ne. Tak potřetí. Jdu raději chystat to spiknutí, už mě čekaj u kulatýho stolu... *blee*

patronka*

Tak se mi zdá, že podobně to formulovali už v roce 1948. Vy nemáte jít do parlamentu někomu domlouvat, ale sami se stát poslanci a prosadit ty své správné a hlavně realizovatelné nápady. Milan napsal správně, že dnes se Vám za podobné názory nemůže nic stát, ale to je tak asi všechno. V tomhle státě to bylo "neúnosné" už mnohokrát, ale zase se to nějak uneslo. Já jsem tu byla už v tom roce 1948 ( ovšem v neproduktivním věku) ale pokud chce člověk docela normálně žít, nejspíš bude opravdu trochu blázen, ale spokojený a bez žaludečních vředů. Já na dané téma nehodlám diskutovat, jen se snažím přesvědčit nespokojence, aby tyhle neúnosné problémy řešili někde jinde. Toť vše. Patronka

buss
hodnocení

0x

LZPS Článek 1
Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech (ne nárok!). Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné. ...
(2) Státní moc lze uplatňovat jen v případech a v mezích stanovených zákonem, a to způsobem, který zákon stanoví.
(3) Každý může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.
Článek 4
(1) Povinnosti mohou být ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod. atd
Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.
Spravedlnost a rovnost neexistuje, ono ani v podstatě nemůže. Toto nelze zajistit.
To co se děje, je věcí občanů, co nechají své zástupce, tedy služebníky dovolit. Stádo se neumí domluvit!

Pokud vím, tak do nových domů se čídla instalují, ve firmách, činžácích jsou povinné revize.

A už jsi jim, těm politikům NAPSAL? Zařizuješ petici? Tady to nečtou.

hodnocení

0x

Znovu jít do ulic a vyjádřit ne? Myslím si, že je to pěkná blbost. Prostě svoje NE můžete vyjádřit při volbách. Půjdete do ulic, možná svrhnete vládu a parlament a co dále? Stejně budete muset jít potom k volbám a volit, bez ohledu na tom, jestli jste byl v ulicích či nikoli.

lui*
hodnocení

0x
Tohle jsem poslal nedávno do jiné konference, na téma alkohol. Myslím, že to sedí i na zdejší téma. Takže beze změny i tady.
Alespoň to bude mít velký bratr jednodušší, až mě bude hledat.
Nejsem pro žádná omezení. Prohibice ještě nikdy, nikde na světě nikam nevedla. "Nakapsovala" se na ni vždy jen mafie a organizovaný zločin. A za druhé, je to stejné, jako by mi chtěl někdo zakazovat jíst, protože jsem tlustej. To přeci taky přináší "společnosti" zvýšení náklady. Co bude následovat po alkoholu, cigaretách, přejídání se, povinných lékarníčkách, zimních gumách atd? Copak lidičky nechápete, že se Vám neustále někdo snaží, rádoby odbornými, společensky žádoucími důvody opět "utáhnout o kousek šrouby?" Už jste zapomněli co je to svoboda, co jste chtěli před dvaceti lety? Proč jste zvonili na náměstích, když si teď necháváte postupně brát jednu část svobody za druhou. Lidi buďte zase hrdými lidmi a ne ovcemi, které bez přemýšlení přebírají, cokoliv se jim řekne. Začněte přemýšlet kdo, co a proč Vám to říká.
konec citace vlastního příspěvku.

repe
hodnocení

0x

No, ještě k těm autům, zase se jim zalíbil německý model a budeme si zatím není stanoveno od kdy kupovat nálepky na auta a podle toho , jakou nálepku auta dostanou budou moci jet do města či nikoliv. Jen bohužel neokoukali platy v Německu pro normální lidi.

lui*
hodnocení

0x

Viděli jste dnešní TV NOVA zprávy? Jak funguje velký bratr v německu? Vypláznutí jazyka, je přestupek za velký peníze, poklepání na hlavu je přestupek za velké peníze, pohyb rukou před obličejem, je přestupek za velké peníze. Takže: nesmíte si beztrestně olíznout rty, co když to policista posoudí jako vypláznutí. Nesmíte si prohrábnout vlasy, co když je to neslušné gesto, nesmíte si podrbat ucho, co kduž v té ruce držíte telefon. Jen tak dál. Je třeba do budoucna mít možnost postihnout kohokoliv, kdykoliv. Když to bude potřeba. Těšíte se taky až to tu zavedou? Třeba pod záminkou zvýšení bezpečnosti na silnicích. Stejně jako to prosadili třeba s těmi lékárničkami. Všem nám je jasné, že je to volovina, jen těch 200 poslanců je jinde. Asi.

kjanik112*
hodnocení

0x

Já si také myslím, že poslanci spolupracují s lobisty.Všechno jim odhlasují a ještě nám sdělí, jaké velké dobrodiní nám svými zákony poskytli. Historie se do nekonečna opakuje. Za první republiky byl jeden poslanec potivý. Skončilo mu volební období a on zjistil, že zatímco si kolegové nahrabali, on nic nemá. Postěžoval si šéfovi parlamentu, a on mu to vysvětlil : "Byl jste u koryta,měl jste žrát".

jabraka*
hodnocení

0x

Demokracie?To je vláda lidu!tento systém je vláda monopolistické technokracie převážně americké a židovské bankovní skupiny.Tomu je podřízená snaha o zmocnění se veškeré světové moci.

JABRAKA

antisemitismusjefuj

Za tohle mě klidně ukamenujte, ale už ve víc příspěvcích jsem si všiml něčeho, co by se dalo považovat za antisemitismus. A to se mi vůbec nelíbí.

Já žid nejsem ale plně je respektuju. Co proti nim máte?

pu®

Děkuji a jak jsem psala výše - trvao to 4, přesně 4 minuty od vyjádření mé obavy, kdy se to na této diskusi zvrhne - než se to skutečně zvrhlo. A teď jdu travit ty studny. *blee*

tesyk*

Všímejte si pozorně jaké posty jsou kým obsazovány. Bez jakýchkoliv emocí, jen se zajímejte.

buss
hodnocení

0x

Chcete s tím něco dělat nebo ne? Když ne, tak klid.

anonym2*
hodnocení

0x

Tuto diskuzi jsem moc neprocházel, ale souhlasím s vámi. Taky se mi to nelíbí a nesouhlasím s tím, aby mi stát nařizoval co musím kam instalovat, čím můžu a nemůžu svítit atd. to by mělo být na každém. Je to celé jen jeden velký lobing...
Do ulic? Hmm, tomu nevěřím, většina ovčanů je buď slepá nebo mají strach, bohužel... Raději sedět doma a stěžovat si...
Mám takový pocit, jestli to takto oůjde dále, tak tady máme zpátky z**** socík...

hodnocení

0x

Plný souhlas s p. "jabraka" Snad bych jen doplnil : Kdo to je ten lid? O jehož podíl na vládnutí jde.Jsem to také já , je to i zločinec , nezletilý , jen vzdělaní , nebo také obyčejný člověk atd. Myslím si , že definice pojmu lid v tomto případě je velmi důležitá k tomu , abychom správně hodnotili demokracii pro koho , o jakou demokracii jde.Jistě cítíme . že zcela každý člověk do vládnutí nemže mluvit.miro

doplněno 06.02.11 09:53:

Doplňuji: zcela určitě uznáváme , že ve společnosti více jedinců , musí někdo rozhodovat o věcech veřejných , které se dotýkají a ovlivňují existenci ostatních. Proto nelze souhlasit s tím , že si nemáme nechat od někoho , hovořit do našeho počínání..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]