Nejste přihlášen/a.
Často rozebíráme v různých stránkách a forech používání plastů v souvislosti se zdravím, nabádáme lidi, aby recyklovali plastový odpad sběrem a ukládáním v kontejnerech. Člověk půjde např. v parku a odhodí plastový kelímek, hrozí mu postih. Dobrá , podívejme se na jeden příklad z dnešní doby, kdy téměř každá domácnost či podnikatel mají elektrické či motorové strunové sekačky a křovinořezy, přičemž veškerý odpad z opotřebení plastové struny ( téměř 100 % ) se skoro beze zbytku ztrácí v půdě, kterou takto lidstvo zamořilo, jedná se určitě minimálně o miliony a miliony tun plastu. Světová ministerstva životního prostředí mlčí, ignorují a neřeší to? Vlády a parlamenty mlčí a ignorují to! Tak tedy - jak to a proč to tak je? PROČ?
doplněno 14.09.13 19:57:Ano o znečištění moře a přírody obecně víme, jenže já píšu o konkrétnímu případu, kdy člověk vyrábí a prodává věc, kteří je přímo určena k znečištění půdy. Znečištění moře a pod. je lajdáckost lidí, ale toto je zcela učebnicový případ, možná úmysl nepřímý, rád bych znal odpověď odborníka - úředníka.
doplněno 14.09.13 20:42:Vůbec mi není jasné, jak jsem tam vložil to, co jsem vložil, jak se to tam asi tak vzalo?, NĚJAKÝ SLOŽKY ČI CO ...
doplněno 14.09.13 22:16:Jabrako, nic ve zlém, ale Váš názor je velmi krátkozraký a založen asi na domněnce . Rád bych se mýlil, bohužel si myslím, že nikoliv..
např. : domaci.eurozpravy.cz/...
Vadí, ale neumí to řešit. Podívejte na znečištění oceánů plasty, vytvořil se někde, možná je jich více, velikánský plovoucí ostrov odpadků, pláže jsou zaneřáděné, obyvatelé mořské říše umírají díky plastovým sáčkům a taškám, mají je v žaludcích, kolem křídel atd. Já stále tvrdím, že největším nepřítelem zeměkoule je člověk a chemický průmysl. Ale nikdo se už nevrátí k životu na úrovni prvobytně pospolné společnosti. Jde alespoň o to, škodit co nejméně.
Vadí mí když lidi odhodí kde co, zavezou drze do lesa pytle s odpadky, vadí mi, že se někdo nabalil na dovážení odpadků z Německa a když už to nemá kde skladovat tak se skládka zapálí. Křovinořez a strunovka je úžasný pomocník, do nedávna kosil manžel na chalupě klasickou kosou, kolemjdoucí vesničané žasli, že to vůbec ještě takto někdo dělá, trvalo to podstatně déle a byl nadřený jak kůň. Vadí mi toho víc ale zrovna motorová kosa to zcela jistě není.
V podstatě nejsou plasty v půdě nějak zvlášť nebezpečné pro životní prostředí.V přírodě zůstávají nezměněné stovky let.Takže spíše zabírají určité místo,mění strukturu půdy.Proto se přistoupilo ke třídění odpadů,aby se plasty soustředily a lidé dostali úkol tyto plaqsty recyklovat.Pak zbude jen malé množství,které by se do půdy,nebo vod dostalo.
JABRAKA
Vzpomínám že bylo nařízení, že na prodejně musí být i nápoje ve skle. Nevím že by se to dodržovalo. Vše si zavinili spotřebitelé. Prý se nebudou zpět tahat s flaškami. Uvažovalo se i o vratných plastových lahvích.
A když se najdou neznabozi ba doslova pr... kteří pijou pivo z plastu, tak to tak výrobce plní a má odbyt.Pivo v plastu a dokonce 1,5 litru to je snad pro santusáky bezdomovce. Já 3 piva najednou nevypiji a pít teplé a zvětralé pivo, děkuji nechci. Zrovna tak v plechu. Z nouze maximálně na dovolenou. Jsou rodiny asi dost peněz kde ho kupují v plechu k domácí spotřebě. Ušetří si tahání a vracení lahví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.