Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lidstvu nevadí zamoření půdy plasty?

Od: sanyo* odpovědí: 6 změna:

Často rozebíráme v různých stránkách a forech používání plastů v souvislosti se zdravím, nabádáme lidi, aby recyklovali plastový odpad sběrem a ukládáním v kontejnerech. Člověk půjde např. v parku a odhodí plastový kelímek, hrozí mu postih. Dobrá , podívejme se na jeden příklad z dnešní doby, kdy téměř každá domácnost či podnikatel mají elektrické či motorové strunové sekačky a křovinořezy, přičemž veškerý odpad z opotřebení plastové struny ( téměř 100 % ) se skoro beze zbytku ztrácí v půdě, kterou takto lidstvo zamořilo, jedná se určitě minimálně o miliony a miliony tun plastu. Světová ministerstva životního prostředí mlčí, ignorují a neřeší to? Vlády a parlamenty mlčí a ignorují to! Tak tedy - jak to a proč to tak je? PROČ?

doplněno 14.09.13 19:57:

Ano o znečištění moře a přírody obecně víme, jenže já píšu o konkrétnímu případu, kdy člověk vyrábí a prodává věc, kteří je přímo určena k znečištění půdy. Znečištění moře a pod. je lajdáckost lidí, ale toto je zcela učebnicový případ, možná úmysl nepřímý, rád bych znal odpověď odborníka - úředníka.

doplněno 14.09.13 20:42:

Vůbec mi není jasné, jak jsem tam vložil to, co jsem vložil, jak se to tam asi tak vzalo?, NĚJAKÝ SLOŽKY ČI CO ...

doplněno 14.09.13 22:16:

Jabrako, nic ve zlém, ale Váš názor je velmi krátkozraký a založen asi na domněnce . Rád bych se mýlil, bohužel si myslím, že nikoliv..

např. : domaci.eurozpravy.cz/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

imbecilobijec
hodnocení

0x

Vlády neřeší mnohem závažnější a urgentnější problémy. Proto!

pohanka*
hodnocení

0x

Vadí, ale neumí to řešit. Podívejte na znečištění oceánů plasty, vytvořil se někde, možná je jich více, velikánský plovoucí ostrov odpadků, pláže jsou zaneřáděné, obyvatelé mořské říše umírají díky plastovým sáčkům a taškám, mají je v žaludcích, kolem křídel atd. Já stále tvrdím, že největším nepřítelem zeměkoule je člověk a chemický průmysl. Ale nikdo se už nevrátí k životu na úrovni prvobytně pospolné společnosti. Jde alespoň o to, škodit co nejméně.

lidus*
hodnocení

0x

Vadí mí když lidi odhodí kde co, zavezou drze do lesa pytle s odpadky, vadí mi, že se někdo nabalil na dovážení odpadků z Německa a když už to nemá kde skladovat tak se skládka zapálí. Křovinořez a strunovka je úžasný pomocník, do nedávna kosil manžel na chalupě klasickou kosou, kolemjdoucí vesničané žasli, že to vůbec ještě takto někdo dělá, trvalo to podstatně déle a byl nadřený jak kůň. Vadí mi toho víc ale zrovna motorová kosa to zcela jistě není.

jabraka*
hodnocení

0x

V podstatě nejsou plasty v půdě nějak zvlášť nebezpečné pro životní prostředí.V přírodě zůstávají nezměněné stovky let.Takže spíše zabírají určité místo,mění strukturu půdy.Proto se přistoupilo ke třídění odpadů,aby se plasty soustředily a lidé dostali úkol tyto plaqsty recyklovat.Pak zbude jen malé množství,které by se do půdy,nebo vod dostalo.

JABRAKA

jirbar*
hodnocení

0x

Vzpomínám že bylo nařízení, že na prodejně musí být i nápoje ve skle. Nevím že by se to dodržovalo. Vše si zavinili spotřebitelé. Prý se nebudou zpět tahat s flaškami. Uvažovalo se i o vratných plastových lahvích.

A když se najdou neznabozi ba doslova pr... kteří pijou pivo z plastu, tak to tak výrobce plní a má odbyt.Pivo v plastu a dokonce 1,5 litru to je snad pro santusáky bezdomovce. Já 3 piva najednou nevypiji a pít teplé a zvětralé pivo, děkuji nechci. Zrovna tak v plechu. Z nouze maximálně na dovolenou. Jsou rodiny asi dost peněz kde ho kupují v plechu k domácí spotřebě. Ušetří si tahání a vracení lahví.

rv*
hodnocení

0x
Někomu to vadí a někomu ne. Jedovaté je to zajisté méně než třeba nikotin či jiné látky, které se v přírodě běžně vyskytují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]