Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda nonstop

Od: ivvvveta odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer,mám takový dotaz,mám nemocnou babičku o kterou se starám.Jsem s ní doma(tvz.příspěvek na péči)

našla jsem si brigádu 1,5h denně,ale celý týden,celý měsíc,celý rok,prostě nonstop.takže nemám žádný volný den,jedná se o úklid,práce není fyzicky namáhavá ale já už jsem děsně unavená psychicky,řekla bych že jsem znavená až moc, tuto brigádu táhnu už 2 roky bez jediného volného dne.jsem nervozní,plačtivá,náladová prostě jsem taková nikdy nebyla.Mohlo by se jednat o začínajíci deprese,nebo je to jen málo odpočinku,měl někdo podobný problém?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Máte na babičku příspěvek nejvyšší? Pak jeho část vemte a zaplaťte ošetřovatelku a ne, že ještě jdete pracovat. Péče se vám počítá na důchod. Nevím jak na tom babička je ale pokud vyžaduje celodenní péči tak jste unavená, vyčerpaná a na nejlepší cestě se sama zhroutit. Kdo se nikdy nestaral o nemocného těžko pochopí. Odpočiňte si, je´dte na týden na dovolenou a babičku nechte na starost někomu z rodiny nebo jí na ten čas zajistěte LDM.

pu®
hodnocení

0x

Teď jsem to psala místní kamarádce přes VP. Bala jsem se na 2 noci, tj. 3 dny starat o Babí, která už má nyní také potřebu 24hod. péče. Chvála bohu, že psychicky je na tom na svůj věk skvěle, je pozitivní. Ale tělo už ji tolik neposlouchá a hlavně - vyžaduje neustálou pozornost. Po těch 3 dnech jsem se 2 dny vzpamatovávala. Hloupé 3 dny a já byla vysátá. Takže 1) klobouk před Vámi smekám, ale hlavně 2)Vy potřebujete odpočinek jako sůl. Obdivuhodné je, že jste již vydržela tak dlouho, ale musíte myslet i na sebe. Není to sobecké, je to rozumné - abyste sama byla ještě fit a mohla se o Babi starat dál, musíte někdy vypnout, nabrat síly. Na začátek doporučuji naprosto vypnout, odjet kamkoliv na last minute, vypnout telefon, svěřit babičku na 14 dní ošetřovatelce. Pomůže to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]