Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím změkčit džínovou látku

Od: slunickopavla® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o radu.Mám džínovou látku, vysráženou, ale moc nezměkla, mám z ní už ušitou sukni.Ráda bych, aby byla tak měkoučká, jako jsou například v obchodech již ušíté džínové sukně a kalhoty.Nevím, zda se to dá doma vůbec změkčit, nemáte někdo zkušennost?

Děkuji za rady a nápady, přeji hezký den!

doplněno 16.10.13 15:30:

Vážení rádci, mnohokrát děkuji za rady, sukni jsem včera po prvním nošení vyprala(prášek a aviváž), dnes po nošení to samé.Asi to chce prát, prát, prát...

Hezký den všem!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

To je jiný druh džínoviny ty měkké , pokud už ji máte i pranou nezměkne víc . Měkké jsou hlavně s elastanem

hodnocení

Byla namočená do horké vody, aby se srazila, nebyla praná v pračce s pracím práškem.

iz*
hodnocení

0x

Pavlo, zkuste do vany napustit teplou vodu (ne horkou) a přidejte do ní cca dvojnásobek množství aviváže, než doporučuje výrobce. Džínovinu vložte do teplé vody a nechte ve vaně alespoň přes noc (klidně 24 hodin).

Nepomůže-li aviváž, nepomůže asi nic.

doplněno 15.10.13 21:12:

Napsala jsem, že má použít teplou vodu, ne horkou.

Ron, asi záleží na konkrétním složení, já mám s aviváží zkušenost dobrou.

ron*
hodnocení

0x

Já bych ji nezměkčovala. Na horkou vodu i aviváž si raději dejte pozor. Po aviváži má džínovina tendenci povolit a vytáhnout se.Sukně může ztratit svůj tvar.

hodnocení

0x

Kdysi, v devadesátých letech, jsem si koupila džinovou sukni. Přes boky byla vypasovaná a dole široká, z mnoha dílů, do půli lýtek, s kapsami a byla úžasná. Jen byla tvrdá, vypadala jsem v ni skoro jako přerostlá Maková panenka. Po každém nošení jsem ji šoupla do pračky. Netroufnu si už dnes říci, po jaké době změkla a vyšisovala. Měla jsem ji po mnoho let a milovala jsem ji. ;) Džíny z Tuzexu jsme také velmi často prali, dokud nezměkly a nevyšisovaly. Páááni, to je sranda! První džíny, Superrifle jsem měla v roce 1967!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]