Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik utratite za jidlo mesicne?

Od: milan4* odpovědí: 32 změna:

Dobrý den, nevím zda se to hodí přímo jsem ale doufám že mi poradíte nebo se semnou spíše podělíte o Vaše zkušenosti. Je mi 20 let, jsem zaměstnaný jako řidič z povolání a bydlím ještě u rodičů. A to je to co právě teď chci změnit a odstěhovat se do bytu i když mi naší říkají proč a co mi doma chybí ale to už je věc jiná. Ta hlavní otázka kterou Vám chci položit je kolik měsíčně utratíte ve vaší domácnosti za jídlo? Nemám o tom vůbec představu a než se vrhnu do podepsání smlouvy ohledně nájmu bytu atd. rád bych si spočítal jestli to vůbec sám vše utáhnu. Moje výplata je průměrná (20 - 25 000 Kč) když jsem odečetl nájem s poplatky, paušál za telefon, benzín a něco ,,bokem" na ostatní výdaje na zábavu tak by mi zbylo 3000 - 4000 Kč právě na jídlo. Je reálné s touto sumou vystačit na celý měsíc ještě jednou opakuji že v bytě budu bydlet sám tudíž výdaje budou pro jednu osobu. Děkuji za odpovědi Milan

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím chlapa s krásným jménem.

Milánku za jídlo 4-5 tisíc, to Vám musí stačit. Pokud ale berete 20-25 tisíc, tak "něco ,,bokem" na ostatní výdaje na zábavu" si velice vyhazujete z kopýtka. Ale to je Vaše věc.

Jsou na tom lidi zdaleka hůře.

Můj synek tvrdí, "dokud máma funí, máme být u ní" a ušetříme tisíce...:)

doplněno 02.02.11 18:50:

Mílo, to je jen na Vás, kolik utratíte za jídlo. Jsoi tací, co nemají tolik kolik vy. a musí vyžít

domnívám se, že stejně jednou opustíte domov, a vy si musíte rozhodnout kdy. Dnes, nebo zítra...

Plat 20-25 je dobrý a musíte vyjít. Nic jiného Vám stejně nezbyde.

milan4*
hodnocení

Dobře tak jinak, ten můj rozpocet na jidlo jsem počítal z 20 000Kc protoze 25000 neni pravidelne spis jen kdyz se zadari a je dobry mesic ale pod tech 20 000 neklesnu a kdyz odectete 8500,- za najem vc energii; 1000,- na telefon; 2000 za benzín(jen do práce); pojisteni 500, tak mi zustane 8 000 kc které mám na stravu, zábavu a nečekané náklady je to reálné? (Samozrejme nikdy nemam presne 20 000 spise vice ale je prijemnejsi potom kdyz vidim ze mam napriklad o 1500 vice nez mene na ten dany mesic ne? :) )

pt®

Když pohledáte zde na poradně a počtete si, zjistíte, že 25.000,- kolikrát nemá ani rodina s dětmi a taky dají minimálně 8.000,- za bydlení, kde je ošacení pro děti, prášek na praní a drogerie /ne parfumerie/, dopravné do školy, do zaměstnání a jiné a jiné. Myslím si, že ještě můžete měsíčně klidně 5.000,- ušetřit. Do práce si dělejte svačiny a nekupujte rychlovky u Benzínek, uvařte si polévky, upečte nějakou buchtu, ať zbytečně neutrácíte přes den. Dejte nám za 3 měsíce vědět, jak jste na tom. - stařenka

03.02.11 21:00

stařenka *palec**hej**palec*

jeje pro jednoho dost a žádný drahý koníčky

madmaya

To je teda rada... whow...

představte si, že nájem bytu se pohybuje i s polatky třeba cca 12 000... to už toho moc nezbývá.. jestli je mu 20, nemá moc bonusů, takže povinné ručení tak 8000 ročně tj 650 měsíčně... 1000 Kč za telefon a internet..

benzín/nafta taky něco stojí - řekněme 2000 měsíčně.

1 koncert nebo jiná kulturní akce měsíčně cca za 1000 Kč.. K tomu 500 Kč týdně jako kapesné...

to je 18650... třeba neplatí splátky za auto, půjčky na spotřebiče nebo nábytek...k tomu jídlo, občas léky nebo jiné výdaje za auto... i tak toho moc nezbyde...

Bydlet sám a nežít o párku a chlebu ve sklepním plesnivém bytě, je HODNĚ drahá záležitost.. Kdyby byli dva, fixní náklady se dělí 2 a je to pak jiné kafe...

Z vašeho příspěvku mám pocit, že možná ani teď 20 - 25 000 nevyděláváte... a možná vás trochu štve, že ve 20 má takový příjem a "neví co s tím" ...

to se mi moc nelíbí... prožít nuzný život a pořád si něco upýrat není zrovna pozitivní vyhlídka a já osobně se s ní odmítám ztotožňovat...

Madmaya, všimla jste si, že tato otáza a odpovědi jsou již 3 roky staré? Asi by dnes ceny byly kapku jinde.

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Jsem na tom podobně jako ty a měsíčně s klidem odložím 5 -7 000. A jsem navíc kuřák - 3 000 měsíčně. Počítej s cca. 4 000 na obživu a to se nemusíš žinírovat, každý den přece nejsou hody. ;)

stafan*
hodnocení

1x

Na Vaší otázku nelze dát jednoznačnou odpověď. Záleží jaký jste jedlík, někomu stačí jeden rohlík a druhému pět, umíte vařit nebo se budete stravovat po hospodách, stačí Vám jedno pivo nebo deset, atd. Vypravte se do obchodu, prozkoumejte ceny a udělete si kalkulaci.

hodnocení

0x

budeš krásně šlang počítej 250-300 deně,my jsme čtyři a měsíčně 14000,- a jsme všichni štíhlí

durancea*
hodnocení

0x

S těmi 4000 Kč vyjdete, tedy taky nemyslím na lukulské hody. Kdysi jsem počítala, že jako čtyřčlenná rodina dáme za jídlo tak 6000 Kč měsíčně, jsem na MD a vařím denně, ale pozor - nepočítala jsem v tom stravné manžela v práci. Ale dle mého vyjdete, tedy přiměřené, ale jo.

tesyk*

Můžu Vám jen závidět, moje čtyřčlená a jednopsí rodina prožere kolem 23000 měsíčně...

repe
hodnocení

0x

Nenechte se strašit, se 3.000,-až 4.000,-Kč na osobu vystačíte.

karina*
hodnocení

0x

milan 4, spočítejte si to na den. Při 4000tis Vám to vychází na 133 /den na jídlo. A to nepočítám že o víkendech se přece nakupuje trochu více Mě přijde, že je to málo. Obvzlášť pro svobodného kluka. Také muítE mít rezervu pro nenadálé příhody. Blíží se návštěva tak šup pro něco do večerky, protože pro sebe jste plánoval jen chleba se sýrem...

Vy asi nebudet denně vařit jako hospodyňka ( to se pak dost ušetří) . Singl má totiž vždycky větší výdaje než rodina. Projděte si v hlavě jaký máte jídelníček. Nezapoměňte, že si musíte také domácnosdt vybavit různými potravinami, abyste vůbec mohl začít hospodařit a nebyl stále o chlebu . Mít zásobu oleje, mléka, másla, cukru, koření , mouky, kávy , prostě všechno, co měla Vaše maminka doma a Vy jste to ani nevnímal *smich*.Ale věřím, že s tímhle Vám ráda pomůže a předzásobí Vás.

Osobně to vidím tak na 6000,.tis/měs jen za jídlo. Uvidíte, jak ty peníze letí... Karina

pb®

6000 za jidlo pro jednoho? V krame bezne necham 3-4tis pro dvouclenou domacnost, k tomu tak 1000 mesicne kazdy za obedy v praci. Holt me maminka naucita varit a kupovat hlavne zakladni potraviny a zadne pochutiny typu, mineralky, balena voda, dzusy, bramburky, keksy, susenky, cokoladicky atd. Teplou veceri mame prakticky kazdy den, hodne ovoce a zeleniny a s uzeninami a uz vubec ne levnymi u me nikdo neuspeje, stejne tak mi instatni jidla a polotovary nesmi pres prah.

polinek*

Karino,nestrašte ho ,pochopitelně si musí udělat tu zásobu ,,ale to zvládne levou zadní..Má to jen na jídlo

krkovicka*
Se dá taky ušetřit když bude chodit k mamince na nedělní oběd.maminky ještě rádi přidaj neco na cestu.podle mě pán nebude mít čas si vařit,maximalně hodit maso na pánev s bramborem,do druhyho dne nezbyde.furt na cestách.jednohubky do huby,tím se mu navýší rozpočet.

buss
hodnocení

0x

Radím, pořídit si přítelkyni co navaří a kompenzovat to kvalitním sexem.

krkovicka*
A máte ji?
marenka*

Krkovičko, asi ne, jinak by věděl, že taková přítelkyně přijde mnohem dráž než jen potraviny na měsíc. *smich*

nikol*
hodnocení

0x

nas je 4 dve maly deti a dva dospeli a mame na mesic bez hypoteky a vsech poplatku tak 3500 kc na mesic takze pokud jste sam tak to vyjit musite jedna dve

polinek*
hodnocení

0x

,,jistěže vyjdete ,,,a Ok ,,to máte 1000kč na týden!

roboot*
hodnocení

0x

Když se snaží dá se uvařit i za 100 na den pro 3 lidi. S omezením to stačí, když se snažit nechce jako mě :D Je to tak průměrně 6 - 10 za měsíc pro 2 - 3 lidi :D

doplněno 03.02.11 19:05:

Když si uvědomím, že stejnou částku nechám měsíčně na poště za poštovné, tak je mi blivno *blee*

marenka*
hodnocení

0x

Proč by to nestačilo? I kdybyste nevařil a chodil denně na menu do restaurace, třeba u nás polední menu mají i s polévkou za 65,-Kč. To máte skoro 2000,- za obědy a stejná částka na večeře a snídaně.

hodnocení

0x

Několikrát jsem si v Kaufu nebo jiném velkém obchodě všimla mladých singlů. Každý z nich měl v hlavě srovnáno, co potřebuje. Žádné courání po krámu, žádné zkoumání regálů, přímá cesta k dalšímu potřebnému cíli. V zelenině se zdržují déle, vybírají jednotlivé kusy pečlivě, řezníka přefičí, v pečivu jsou pečliví a v mléčných výrobcích také. Tam zkoumají, co je vzadu na výrobcích napsáno. A jsou většinou bez vozíku. *jasne* Musím vám říct, že je obdivuji a několikrát jsem se snažila napodobit je. Vždycky jsem utratila mnohem méně a přitom mi doma zas až tak dramaticky nic nepochybělo. Chce to systém!

marenka*

Velká pravda. *palec*Babkazov, dokud jsem bydlela sama, neutrácela jsem za jídlo tolik, jako když mám rodinu. Ono člověk přeci jenom musí nakoupit víc, aby ostatní v té lednici měli něco na výběr, když je "honí" mlsná a taky se nedají ošidit kdečím.

Dám příklad. Brambory, uzené, vejce, mléko. 2 kg brambor 40,-Kč, 0,5 kg uzeného 70,- Kč, 10 vajec 20,- Kč, mléko 15,- Kč. Na francouzské brambory spotřebuji trochu toho mléka a polovinu vajec, takže pekáč tohoto jídla mě vyjde na cca 125,- Kč. Je toho dohromady přibližně 2,5 Kg, no a jak dlouho to může člověk sám jíst? 4 dny? To je na den oběd za cca 32 kaček. Takových příkladů je mnoho, u nás třeba mají chlazené, hotové, 4 plněné bramborové knedlíky s uzeným masem za 25,- Kč. Na to osmahnout cibulku a máte za babku parádní oběd.

honey*
hodnocení

0x

3000-4000 tisíce jsou pro jednoho myslím, že akorát a to se ještě budete mít jako pra*e v žitě *smich*.My jsme 3-členná rodina, jsem na MD a průměrně za jídlo dáme tak 3000-5000 tisíc a to vařím každý den a myslím, že si od pusy neodtrháváme.

jita*
hodnocení

0x

jsme tři,já manžel a dcera.Každý den utratím za jídlo asi 300 kč a každý den přemýšlím za co jsem to utratila lednice je furt prázdná a tak zas přemýšlím co dělám špatně průměrně utratím 9000 kč za měsíc za jídlo připadá mi to moc na to že je lednice věčně prázná,

pb®

Je to jednoduche, nejspis nenakupujete zakladni potraviny, z kterych se vari jidlo, ale same drahe pochutiny, ktere se snedi, ale clovek se nenaji. Same salamky, jogurticky, dzusy, mineralky, susenky atd. Taky nechapu, kde berete cas a silu na to nakupovat kazdy den. Pri predstave, ze z prace jdu kazdy den do obchodu a pak domu varit veceri, me jima hruza. V krame jsem ochotna stravit 1hod tydne a nakoupit na cely tyden dopredu. Taky zalezi na tom jak moc je kdo rozezrany. U nas v rodine nikdy neexistovalo, ze by clovek zral treba salam bez peciva nebo si nalozil na pecivo vic platku, nez staci k zakryti povrchu. Takze ja zvladnu snidat 80g kvalitniho tvrdeho salamu nakrajeneho na tenke platky cely tyden. Zaplnte lednicku potravinami z kterych se vari, ale ktere se v syrovem stavu jist nedaji a uvidite, ze tolik neutratite a lednicka nebude prazdna.

krkovicka*
hodnocení

0x
U nas se utratí 5-6tis mesíčně za jídlo.hodně vařím,peču.neobjednávám pizzu,žádny Mcdonald,KFC.Jsme 3 osoby.no 5ti letá dcera má zase jídlo ve školce,tak ta jen doma něco málo sní.jedno teplý jídlo deně,večeře studené,ráno jogurty,ovoce.Záleží taky na co jste zvyklý.někomu stačí chleba se sádlem někdo si dopřáva víc.

jirbar*
hodnocení

0x

Teda já to nepočítal. Ovšem chodit do kantýny v parlamentu tak neutratím skoro nic.

fr
hodnocení

0x

Odstěhovat se do bytu, píšete... TO je to HLAVNI, co vás musí zajímat, největší položka z výplaty je bydlení - je-li nad 30 procent čistého, je možno čerpat (snad to platí) příspěvek na bydlení... 200,- Kč/den snad dává každý za potraviny, čili 6000 Kč počítejte na měsíc za jídlo... možná pět...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]