Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na situaci na Ostravsku - smog

Od: opix odpovědí: 6 změna:

Zajímal by mě váš názor na smogovou situaci na Ostravsku. Celkem mě tato situace s***e, když vidím v čem tady musíme žít, přece jen tady bylím už dlouho a mám toto město tak nějak v srci... (to zní trochu blbě *smich*)

Zajímá mě, jestli s tím fakt nic nejde dělat, nebo něco by i šlo dělat ale nikoho to nezajímá (přece jen není to Praha a hlavně jde vždy o peníze.). MHD zdarma je sice pěkný výmysl, ale je nainvní si asi myslet že to nějak pomůže, že člověk zvyklý jezdit autem pojede MHD...

Co si o tom myslíte? Taky by mě zajímal i pohled někoho kdo v Ostravě žije a trochu to vidí...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, je to šílené! *cert*Kapku mi to příjde jako sci-fi nebo kulisa do hororu. Jen v tom žijeme. Bydlím na jihu Ostravy. V zimě smog a v létě smrad strašlivý z papíren Celpak nebo jak se jmenují, u Paskova. Ty jsou vyčurané, pouštějí tu rychnu v noci. Opravdu to nikoho nezajímá. *plac*Už když jsem pracovala, museli jsme každý den volat, jak dlouho mohou být děti venku. Většinou půl hoďky, to je doba, kdy dojdou do a ze školky.*plac*A do toho smradu pan cigoš topí vším, co najde. Tedy nejen plasty, ale gumou a lakovanou dřevotřískou z nábytku. Je to mazec! Zoufalství!*jasne*Předvčerem nebylo vidět na protější baráky a mladí byli vzdušnou čarou cca 15km na lyžích, ve sluníčku s modrou oblohou na Vaňkově kopci, kousek za Porubou! Neuvěřitelné! Je to strašidelné! A naprostá bezmoc! Fix!*zed*

zina*
hodnocení

0x

V tom, že to nikoho jiného nezajímá, máš bohužel pravdu! V ostravské aglomeraci s přilehlými městy (Orlová, Karviná ->ČŤ) žije na půl milionu lidí! Připočteme-li k tomu podobně postiženou oblast Slezska na polské straně, jsme někde u počtu 1 miliónu obyvatel, co jsou nuceni dýchat jedy.

Divím se, že se tím ještě nikdo pořádně systematicky nezabýval (V EU taky nic - a kolikrát byly propírány rozvojové státy - přitom na tom tady nejsme o moc líp, co se týče vzduchu). Možná jsme moc pasivní... nekonají se žádné demonstrace, stávky, protesty. Jeden studentský protest (tuším teď v lednu) s pár stovkami lidí co jen stojí a čumí nikterak nepomůže. Myslím, že nic jiného, než si to "vybojovat" Ostravě nezbyde. Bohužel naše mentalita tomu brání. Nebo to způsobily politické změny? "Máš práci, tak buď rád a drž hubu".

Podniky jen tak ze srandy nedají miliardy na ekologičtější provoz; a vládnoucí pražáci "tam někam na východ" peníze taky dobrovolně nenastrkají.

MHD-zadarmo je projekt předem odsouzený k neúspěchu. Tak se akorát do busů v zimě stahují bezďáci, které jinak bez jízdenky vyhazují revizoři. Pokud se např. z Poruby na Slezkou dostanete autem za 15-20 min. a busem/tramvají/trolejbusem za hodinu, někdy i víc, tak kdybych si to mohla dovolit, jezdila bych autem taky.

hodnocení

0x

ono ani v Praze není o co stát, odstěhovali jsme se 20km dál a najednou je astma pryč... každý, kdo žije v Ostravě, v Praze atd je sebevrah, ale může si za to sám... má se odstěhovat a ne brblat. Že to není lehké ví každý, ale někomu to za to stojí! ;)

clayman, to se vám podařil těžký blábol. *jasne* Opravdu si myslíte, že by bylo pro všechny dobře opustit Ostravu? I pro Ostavaky i pro zbytek státu? Fakt?!

když ubyde dost lidí, tak se vláda zamyslí... takhle je to o tom, že oni o tom sice mluví, ale vlastně to až tak nehrotí... tak ať v tom jsou, je to levnější

aaaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

0x

já tedy moc nepomohu, ale když se jednou za měsíc do oblasti FM, OVA dostanu, tak se snažím co nejdřívě zapadnout do budovy a ještě ryhcleji vše vyřídit a ujíždět zase stovky km pryč. Zvláště za inverzního počasí, to bych tam nebyl ani kdyby mi platili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]