Nejste přihlášen/a.
Letošní rok se u mne vyznačoval tím, že jsem zasadil začátkem května, v těch povodních pak mi minimálně půlka ve vodě vyhnila, tak jsem asi 15 července dosazoval doma na zahradě další bednu a půl brambor , sklízel jsem před týdnem, na tu bídu, co jsem předpokládal, tak jsem dopadl ještě dobře. Ty dosázené brambory v červenci byly pěkně velké, je ale vidět , že nebyly ještě dozrálé - loupají se, ale zbytečně jsem neriskoval s počasím, a asi jsem udělal dobře. Celkem jsem sklidil asi pětinásobek sadby. Některým známým brambory sežrali jeleni, nepomohl ani el.ohradník. Byli jste na tom obdobně? Máte nějaké postřehy. Jo, zapomněl jsem ještě dodat, že v červené odrůdě (Radka), jsem našel drátovce, pravděpodobně již byl v sadbě, kterou jsem koupil přímo v šlecht. stanici , moje druhá sadba žlutých brambor byla naprosto čistá. Takže počítám, že jsem s "Radkou" skončil...
doplněno 14.10.13 22:04:bimbamko - ale ty broky pečené v troubě...?. a nahoru vždycky pokrájím na plátky dobrý špek, to je bašta !
Na rozdíl od let bývalých, kdy jsme měli pole brambor, jsme letos měli tak do 20 m2. Tam, kde jsme si mysleli, že budou, nebylo skoro nic. Tam, kde jsme si mysleli, že nebudou, byly pěkné, velké a dost. Celkem máme asi 3 lísky, což pro 3 lidi na nějakou chvíli postačí. Pak si přikoupíme, známá rodina prodává za 8 korun kilo.
Pro Sanyo - co s těmi malými. Maličké brambůrky odmočím v kbelíku s vodou, vydrhnu dobře kartáčkem a vykrájím očka. Rozpůlím a dám na olejem vymaštěný plech řezem dolů péct do trouby. Když jsou upečené, shrnu je do misky, osolím, přidám kus másla, které se v tom rozpustí a hodně česneku. Nešetřím. Promíchané se to jí, zapíjí mlékem a manžel dokáže hravě zkonzumovat jakékoliv množství. Říká tomu PEČÍNKY, než jsem si ho vzala, vůbec jsem toto jídlo neznala. A říkala jsem si - fuj, co je to za rodinu, oni jedí brambory i se slupkou. No a dneska je jím taky. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.