Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Logická úloha

Od: pravdomluvny* odpovědí: 99 změna:

Dávám něco pro odreagování:

pandora.sk/...

Pokud dojdete na konec, pošlete mi do vnitřní pošty nápis, který je na poslední straně a čas za který jste úlohu vyřešili. Po týdnu zveřejním TOP10 úspěšných řešitelů.

Hodně zdaru!

doplněno 28.01.11 21:24:

Přátelé, nechtějte po mně nápovědu. Já jsem na konec došel a je to docela fuška. Některé body jsou fakt prefíkané. A pamatujte, že googl je mocný!

99 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To abch se jeste kvuli tomu naucil slovensky. Ty cislovky davaji zabrat...

hodnocení

0x

s jazykem nemám problém, s uránem ano... kdo došel tak daleko, ví, o čem píšu... zase tak daleko to není, ale když nevíš, kde je konec, nevíš ani, kde momentálně jsi...kdo umí, může chytrému napovědět, hloupého trknout...vnitřní poštou... díky

ladinpraha*

Došel jsem stejně daleko a tam mě to přepisování přestalo bavit.

Hlavně neznám slovenské názvy mariášových karát :(

doplněno 28.01.11 21:48:

už viem *hi*

pt®

zítra to ještě zkusím, mám jen - iryts - stařenka

Pavlo, jděte na vnitřní poštu

Stejny problem, kdybych byl slovak mozna by cloveku na urán v hlave neco vyskocilo.

hejkale, vnitřní pošta bliká...

ar*

co je za ním? to určitě víš.

hodnocení

0x

No ja jsem zatim zaseklej u sedmnacky. Kdo se k ni dostal, tak vi proc. Uz sem vyzkousel snad vsechno myslitelny.*zed*

Do te doby byla ta karta po desitce asi nejtezssi. Teda pro Cecha urcite...:) Jinak to zatim jde.

Ale kvuli te sedmnatce mi to pomalu prestava bavit...*bum*

Ale bez slovniku a chemickych tabulek by se to nedalo...

pravdomluvny*
hodnocení

Jóó, sedmnáctka, to je mňamka! Jinak samozřejmě - slovník, google, tabulky - všechno jsem také využil.

17 mi problém neudělala, to spíš ta tma potom...

pravdomluvny*
hodnocení

No tu tmu jsem měl na mysli..tak tedy tma je osmnáctka? :)

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

pravdomluvny*
hodnocení

Spidere, to jsem právě nechtěl. Můžeš to smazat?

doplněno 28.01.11 21:36:

Díky spidere

asdf*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

pravdomluvny*
hodnocení

Nepodceňuj ostatní, oni také mají internet... Pokud to někdo vyluští s nápovědou, nemá už ten výsledek takovou hodnotu, že...

tak 15 mám za sebou, ale dál nevím, no ještě to pořeším. Jinak - bezvadné, baví mě to.

pravdomluvny*
hodnocení

Tak zatím jenom spider? Ještě nikdo jiný nevyluštil do konce?

Kousla jsem se na té 15... 16 se mi zdá jasná, ale není to ono, tak se na to asi vyspím. Možná už nevidím na písmenka *ee*

pravdomluvny*
hodnocení

Šestnáctka je docela v pohodě, jsem zvědavý, co řekneš na sedmnáctku :)

spiiike*
hodnocení

0x

poradte mi prosím někdo z tim uranem 92 nejde, sem asi uplne blbej!

doplněno 28.01.11 23:10:

tak jsem na to přišel, bral jsem uran jako prvek ale nic není tak zřejmý jak se na první pohled zdá :))

pravdomluvny*
hodnocení

Nejsi blbej, jen přemýšlíš špatným směrem :)

spiiike*

už sem na to přišel

spiiike*

Muzu se este na neco zeptat? Sem u desitky , co tam mam napsat je mi jasne jenze cesky mohl bys mi to napsat do zpráv jak se to přeloží do slovenštiny, nerad bych napovídal ;)

pravdomluvny*
hodnocení

Použij google, ani já jsem neudělal nic jiného.

hodnocení

0x

Tak sem zaseklej na 18.*kafe*

Ale uz se mi to prestava libit, pac podle zadani bych cekal stale Logicke ulohy, coz bylo splneno az do 16, ale na 17 nic logickeho nebylo - ta byla ciste o nahode a ted i ta 18 na to zacina vypadat.*bum*

Ale mozna se na to potrebuju jenom vyspat. Uz mi to moc nemysli.*ee*

Jak to mohl Spider dat tak rychle, to mi hlava nebere*dril*

Kdybych alespon vedel, jestli uz sem alespon za pulkou...*nevi*

spiiike*

Na to jsem přišel díky své učitelce je na "jeden předmět" šíleně upjatá.. zkust spíše přemýšlet KOHO OZNAČUJE ONO SLOVO ;)

Sakra Ty si se rozjel. Pred chvili u desitky a ted uz ses predemnou...

To pro dnesek, ne-li na trvalo, vzdavam. To slovo v 18tce muze byt sposusta veci. Je s velkym pismenem, tak treba i neci jmeno nebo nazev neceho, nebo nejaky slangovy slovensky vyraz pro neco, co ja vim.

Ale aby melo zaroven neco spolecneho s cislem 18? a navazujici (zrejme opet slovo) s cislem 19?, aby mi to nejak trklo, ani prd...na to fakt asi nemam.

Treba mi do rana neco osviti, ale pochybuju.

jirbar*
hodnocení

0x

pravdomluvny*
hodnocení

Tak zatím vyřešili:

spider

jirbar

spiiike s pomocí bratra

moji maličkost ze skromnosti neuvádím :)

ar*

Tak sem zamrznul na černé obr. *zed*

doplněno 29.01.11 00:49:

Uf ,to mi dalo

jabraka*

na černé stačí zobrazit vše a řekne ti to,že nejsou žádné další poznámky.Tak jsem napsal 18 Ale dál mě to už nebaví.

pravdomluvny*
hodnocení

jabraka! Ty máš mluvící počítač? Tak tak daleko já ještě nejsem :)

Jinak díky, že jsi ostatním pomohl. To jsem právě nechtěl, aby si tu řešitelé napovídali. Aby měli všichni stejné podmínky, i Ti, co přijdou řešit později...

karkulezrzava

a tobě nikdo nepomáhal? *hi*

pravdomluvny*
hodnocení

éééé..ale jenom trošku a proti mé vůli!*hi**bum*

hm*
hodnocení

0x

Tedy došel jsem na konec asi za 20 minut. Nepoužil jsem žádný návod zde z odpovědí, jen z původní otázky (včetně doplňku). Použil jsem malý ... ehm ... trik. :)

Nejsem registrován, nemohu proto poslat mailem.

pravdomluvny*
hodnocení

Můžeš mi napsat na mail:

pravdomluvny@centrum.cz

A napiš i ten použitý trik.

pt®

Tak jsem u - octa - a jdu vařit, pak zkusím dál. - stařenka

pravdomluvny*
hodnocení

Jojo, ocet se může při vaření hodit :) Vidím, že se s tím poctivě pereš. Hodně zdaru! pmy

pt®

Už jsem na desáté, odskakuji od plotny. - stařenka

doplněno 29.01.11 12:45:

Tak mám - tucet - a jdeme jíst.

doplněno 29.01.11 14:01:

Teď mně zlobí 15, ale už mně opravdu bolí oči. Jdu si udělat kafe.

roboot*

*smich*Jediný možný trik je najít řešení na netu, ale to není umění.

pravdomluvny*
hodnocení

Jo, jsou tady tací, kteří se sníží k podlému podvodu :) To je ovšem nečestné a nesportovní. Takoví budou diskvalifikováni a potupně pranýřováni :)*bum*:D

hm*

Jistěže se řešení hledá na internetu. Ty snad víš o někom, kdo se dostal na konec bez hledání na internetu?

pravdomluvny*
hodnocení

Oznamuji, že dalším úspěšným řešitelem je ar !

A jirbar se přiznal, že pouze našel znění zextu poslední stránky na google, což pochopitelně nemůžeme za vyluštění úlohy považovat :) Ale přiznání je polehčující okolnost, tak na pranýř zatím nepůjde :)

hodnocení

0x

Mám to, ale nejsem na sebe pyšná - tu poslední šifru jsem nerozluštila :( ale mně to bude vrtat v hlavě a třeba až nebudu mít za hrbem hladovou rodinu, čekající, až si maminka pohraje, na to přijdu.

doplněno 29.01.11 14:44:

Mám to! Mám to, rozsvítilo se mi! Tak už mám radost.

pravdomluvny*
hodnocení

Takže máme první ženu, která vyluštila celou úlohu!

Dosavadní úspěšní luštitelé:

spider, ar, inzenyrka

doplněno 29.01.11 19:32:

Oprava: První žena byla lesi2311!

spider, ar, lesi2311, inzenyrka

jako to první ženu? já vyřešenou úlohu posílala vnitřní poštou už kolem jedné v noci a z odezvy jsem pochopila, že se nejedná chyták a i já došla až nakonec... *plac*

pravdomluvny*
hodnocení

Promiň lesi2311, moc se omlouvám! Úplně mi to vypadlo. Večer už jsem byl grogy..

radus*
hodnocení

0x

Našla jsem podobné v Češtině -> rajsmichu.cz/... .. a u této jsem se sekla u octa a dál to už nejspíš nepůjde :)

Tahle je mnohem lehci. Teda alespon pro mne. Na konci je tancici babka a blahopranil... 25minut.

Tu slovenskou sem vzdal uz vcera. To Grant sem proste nedaval...

ar*

On ten Grant není tak těžký, jen si člověk musí spojit Granta s tím že má něco společného s tou 18 a strejda Google už napoví, pak už jen postoupit o "číslo" dál. Já nemít Google Wikipedia a slovníky tak bych to nedal ani omylem.

pt®

Radus, při hledání na Google jsem narazila na postup a od osmičky jsem opsala a došla k tančící babce. - stařenka

rajsmichu.cz/...

radus*

Pt,děkuju jste hodná , ale pokusím se na to přijít sama :) Takhle kdybych koukla bych z toho neměla nic :)

jo, není to špatné... ale ta slovenská mi přijde zábavnější... a náročnější ;)

pt®

U slovenské jsem u kremíku a nejde mi to dál ani značkou, ani názvem, tak musím dumat. - stařenka

karina*
hodnocení

0x

Už to mám až do konce! *tanec**smich*. Karina

pt®

Teda, Karino, vy jste tak šikovné holky. Klobouk dolů. - stařenka

karina*

pt, až to budete mít, tak zjistíte, že je to jednodušší, než se Vám zdálo. Ale na jedné otázce jsem se zasekla hooodně dlouho. Nesmíte v tom hledat vědu ale většinou jen logiku. Karina

pt®

Karin, už koukám na černou obrazovku, ach jo. - stařenka

karina*

pt,tak to už se pomalu blížíte do finále *palec*. K.

pt®

Karin, lámu si hlavu, co s tím, co v té tmě vidím, už jsem to opsala a nic. Asi jsem už fakt stará. - stařenka

karina*

pt, čtěte , už to tady jednou padlo *smich*.Já to nemůžu říct, pravdomluvny by byl smutný a Vy byste nakonec ze sebe neměla radost.*smich*.K.

pt®

Karin, čtu a tma v hlavě je větší než číslo17. Tak asi zase až zítra. - stařenka

pravdomluvny*
hodnocení

Ano, ano, byl bych moc smutný. pt to dokáže sama, já jí věřím! :)

karina*

dokáže, to také vím , je to chytrá holka. Myslím, že byste byl víc než smutný ...*smich*Karina

pt®

Takže jsem na 20, koukám na 4181, ale už fakt až v pondělí, už nemůžu. - stařenka

karina*

super, to už lehce najdete na googlíku, tedy pokud to nedáte lehce z paměti *smich*.Dobrou! Karina

pt®

Tak jsem umyla nádobí, nazdobila dort a mám 21, koukám na to slovo a nevím, co hledat dál a už jdu opravdu spát. - stařenka

pravdomluvny*
hodnocení

Takže máme tyto úspěšné:

spider, ar, lesi2311, inzenyrka, karina

doplněno 29.01.11 20:11:

Ta česká je taky dobrá a po té vyřešené slovenské jsem měl velká ramena. Ovšem ztrozkotal jsem na posledním rébusu. :(

karina*

Pro dnešek mám fakt dost. Už nic neřeším *smich*.Kar.

jo, tak ten poslední jsem taky přebírala horem dolem a nic... tak jsem tipla, co mě jako první napadlo, i když jsem si říkala, to není možné, to je blbost... a ono ne, ono to bylo správně *smich* ale tedy logicky si tu volbu zdůvodnit neumím *nevi*

hodnocení

0x

Tak vcelku bez větších problémů jsem se dostal k 12 a tam mě asi opustila naprosto veškerá inteligence, hodinu do toho čučím, zkouším ledasco a nějak mě nic kloudnýho nenapadá...no nic...zítra je taky den *smich**smich*

doplněno 30.01.11 14:58:

Tedy přátelé, mohl by mě někdo nakopnout u dvanáctky? Tam jsem se prostě zaseknul, vyzkoušel vše co mě napadlo a pořád nic.

doplněno 30.01.11 15:25:

ejhle...dostavil se nápad...a už jsem dál

doplněno 01.02.11 21:05:

"Na pokraji smrti hladem, na pokraji smrti mrazem, na pokraji smrti vysílením, ale stálo to za to. Jsem plný dojmů, ale něco malého by se do mne určitě vešlo...

Přátelé...čtyři dny, každou volnou chvilku...ale severní pól je dobyt...

hm*
hodnocení

0x

Teda, zkusil jsem si tu českou verzi, jak sem někdo dal odkaz. Snažil jsem se bez triků, ale stejně jsem si asi 4 úlohy nakonec našel (neměl jsem zas takovou ctižádost to celé vyřešit samostatně). A můžu napsat, že třeba poslední hádanku bych zaručeně neudělal. :-|

pravdomluvny*
hodnocení

Tak to jsem rád, že jsem nepohořel na té poslední sám :)

pravdomluvny*
hodnocení

Zatím vím o těchto úspěšných luštitelích:

spider, ar, lesi2311, inzenyrka, karina

a pt se blíží do finále!

karina*
hodnocení

0x

pt, DO TOHO! Ty poslední jsou paradoxně nejlehčí! Karina

knihomolka*
hodnocení

0x

Teda, zasekla jsem se na irtysu a vůbec nevím co s tím

pravdomluvny*
hodnocení

irtys? No to se neboj, bude ještě daleko hůř! :)

knihomolka*

mě napadlo, že je to obráceně, ale pak už mě nic nenapadá.

doplněno 30.01.11 13:19:

tak jsem překonala iryts a jsem u octa

pravdomluvny*
hodnocení

Nápad je základ, pak je třeba udělat další krok.. Nechtěj poradu, jsi teprve na začátku, to zvládneš. Když Ti někdo poradí, nebudeš mít radost, že jsi to dokázala sama.

knihomolka*

Tak jsem u srdcové desítky

a navíc - nezapomeň, že celá hádanka je ve slovenštině, což tomu dodává nečekaný půvab.

knihomolka*
hodnocení

0x

Tak jsem tovyřešila, s pomocí Googla a PSP

pt®

Už to mám, s pomocí tetiček a strýčků Google. - stařenka

pravdomluvny*
hodnocení

spider, ar, lesi2311, inzenyrka, karina, pt :)

knihomolka*
31.01.11 17:36

já taky

pravdomluvny*
hodnocení

Kdo vyluštil:

spider, ar, lesi2311, inzenyrka, karina, pt, knihomolka

Zkoušíte to ještě někdo, nebo jste také byli úspěšní?

barcaaa*

Já to zkoušim. Nejdřív v pohodě, ale zasekla sem se u octa a dál to prostě nejde :D brzo se z toho zbláznim

radus*

Tak to jsme na tom stejně ;) :P

ar*

Používejte slovníky, víc nenapovím

pravdomluvny*
hodnocení

spider, ar, lesi2311, inzenyrka, karina, pt, knihomolka, jenyk

vanilka81*
hodnocení

0x

Musím přiznat, že jsem se dost potrápila při hledání výrazu k číslu 9. Narazila jsem totiž na spoustu různých výrazů daného slova a až po půl hodině teprve na ten správný. Holt ne všechny on-line slovníky správně překládají.

Nyní se snažím přijít na správný výraz ke číslu 11, indícii mám, ale nevím, jak ji správně pojmenovat.

Jinak se mi hádanka líbí a možná se s kamarádem pustím do tvorby obdobné české verze.

Hodně štěstí všem...

jirbar*

Musíte to udělat jinak, aby to nešlo takhle.

google.cz/...

pt®

Jirbar, Vy tedy umíte Googlit. Já Googlila také, ale s některými čísly jsem se mořila, prostě takto pohromadě jsem to nenašla. - stařenka

karina*

jirbar, tak z tohohle nebude mít pravdomluvný radost. Nabořil jste mu statistiku, teď už to vyřeší každý *smich*.Ale jste dobrý googlil, Já se tím také musela prokousávat *uspech*. Karina

jirbar*

To už jsem přece nabořil dávno a uvedl KONEC. A taky jsem byl vyjmut z "podvodníků", neboť jsem se přiznal.

pravdomluvny*
hodnocení

Mě už je to celkem jedno. Ať si každý googluje jak umí :) Například takový "hm" (neregistrovaný), mi mailem prozradil svůj originální postup nalezení odpovědí. A to jsem teprve čučel! Jinak najít nějaké fórum, kde se diskutuje o této hádance a jsou tam i některé odpovědi není problém. Ale mě prostě bavilo si nad tím trochu potrápit mozkové závity a sám si odvodit, co má být v odpovědi.

barcaaa*

Ááááá proklínám google překladač, poněvadž je úplně k ničemu...tak sem u devítky (to není moc chválihodné) mám hroznou radost :D Zítra se vrhnu dál...myslim si že vyhledání výsledků nikomu nic nepřinese, proč to vůbec ty lidi dělaj, když to stejnak nejsou schopní dokončit s pomocí vlastního myšlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]