Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se děje po smrti?

Od: kkozelik* odpovědí: 106 změna:

jaký je váš názor na to, co se děje po smrti?

106 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Po smrti člověka bývá buď pohřeb do země nebo kremace. - pt

ria*
hodnocení

0x

Jako dítě jsem si představovala lidské důše něco jako koloběh vody - po smrti se duše vypustí, někde se nahromadí a pak časem opět "skapou" zpět do živých tvorů... - Hlavně mě o tom přesvědčil chlapeček, o kterém jsem četla, že poznával lidi z jiného života - nějakého pána, i dům.. Ale už je to dávno... :).. Trochu jsem vyrostla ;)

doplněno 06.11.13 22:16:

Rnk -to o tom, že lidská duše se "rádoby reankirnuje" jsem si myslela mnohem dřív, než jsem se o jakémkoliv náboženství cokoliv dozvěděla.. Přišlo mi to jako dítěti naprosto rozumný a logický - rodiče jsou ateisti - tomhle jsme si opravdu nic nepovídali ;)...až mnohem pozdjěji se školou..

doplněno 06.11.13 22:18:

reinkarnuje :) pardon

hodnocení

0x

Zivot jde dal.

Ovsem ne uz toho neboztika.

ivobenes*
hodnocení

0x

Proč myslíte, že vám na to někdo z živých objektivně odpoví? *nevi*

kosatka*
hodnocení

0x
Ten,kdo nas vytvoril,rika: "Jednou kazdy zemreme,a potom prichazi soud."(muzes cist v bibli).
A to ten ze bude souzen kazdy nas cin a kazde nami vyrknute slovo, a to podle parametrů ne clovecich,ale Bozich, tedy dle Zakona,Desatera. A odplatou za (kazdy,byt i jeden jediny) hrich je SMRT. Tedy duchovni smrt,oddeleni od Boha navzdy,tedy konec- v pekle.
Ale protoze Bohu bylo jasne,ze nikdo z lidi neni a nebude sto tento Zakon,Desatero, do puntiku naplnit(pozn.kdo z nas nikdy aspon malinko nezalhal,kdo nikdy se nehneval na nekoho,..nezapomen..odplatou kazdeho íhrichu je smrt).Buh vedel,ze nikdo z nas by to nedal.Proto udelal On ,neco, pro nas- poslal na tU SMRT nekoho namisto nas, sveho Syna Jezise Krista.Nebot nas tolik miloval a miluje:"Nebot tak Buh miloval Svet ,ze dal sveho jedineho Syna za nas,abychom nezemreli,ale meli ZIVOT VECNY."
A dava cloveku na vyber: uveris tomu,ze Jezis trpel tu smrt za Tebe,(na krizi) a ty uz nemusis! Anebo ho odmitnes a neprijmes ten Dar ZADARMO od Boha, a pujdes kvuli svym hrichum do zatraceni naveky?
Zda se to jednoduche,ale tak to proste je! MILOSTI JSTE SPASENI!Z VIRY,ZADAMRO,ABY SE NIKDO NECHLUBIL
Prijmes Jeho POZVANI,JEHO LÁSKU,kterou Te On tak moc miluje?ci jeho DAR LASKYODMITNES,odmitnes Jeho sameho a zreknes se zit uz navzdy s Nim?,v nebi.

Nasledovat rady nekoho, kdo klidne poslal sveho jedineho syna na smrt je vive nez posetile.

O Kristovi se jinde nez v Bibli nepise, prestoze v dobe jeho udajneho zivota existovalo mnoho ucencu, kteri zaznamenavali kazdou jen trochu vyznamnejsi udalost, (kterou zmrtvyvstani bezpochyby je) takze zaverem lze nez rici, ze Bible lze, nebo primejmensim prekrucuje pravdu...Tak a ted pekne do mne.;)

Jinak k tazateli, po smrti uz nejsi...

hodnocení

0x

Tělo se změní v prach a duše čeká mezi životy na vtělení do dalšího těla.

tesyk*

A kolik je těch duší skladem, když se stále zvyšuje počet těl?

Některé po cestách životy a řádným chováním dosáhnou nirvány a skončí v "ráji".

tesyk*

Koukám, že se vyznáte. A jak je to s ostatními živými oganismy? Co třeba zvířata? Taky mají duši a dosahnou nirvány?

rnk*
hodnocení

0x

Pozoruhodné jak moc je rozšířena budhistická víra o koloběhu duší.

A to jsme byli kdysi křesťanskou zemí, zemí Husa a Komenského. Jak hluboko ještě klesneme?

doplněno 06.11.13 22:32:

No, zní to na prvné pohled logicky, ale ve skutečnosti by to znamenalo nekonečný koloběh bez jakéhokoliv smyslu. Navíc by to mohl být koloběh urpení.

Křesťanství nabízí o mnoho logičtější vysvětlení. Život na Zemi je přijímací zkouška k tomu životu pravému, věčnému. navíc s exkluzivní nabídkou milosti díky Ježíši Kristu.

doplněno 06.11.13 22:44:

To bude naprosto jiný život, nesrovnatelný s tímto. Bez jakéhokoliv pocitu nedostatku či bolesti. jen čistá radost.

Možnost poznávat nekonečný vesmír, svoboda na věky, zodpovězení všech otázekj...

doplněno 06.11.13 22:48:

Před Křesťanstvím tu sice byly různé pohanské kulty, ale Křestansví je pokračováním Starozákonní víry v jediného Boha stvořitele, která tu je už od Adama. Už jen to, že Mojžíšovy knihy přetrvaly přes všechny věky je důkazem vyjímečnosti.

doplněno 06.11.13 23:31:

Bůh nás nestvořil proto, abysme mu něco přinášeli. Co mu chcete přinést? To je jako by červíček plazící se po zemi chtěl něco přinést vám.

Bůh samozřejmě spolu se Zemí stvořil celý vesmnír, který známe. Jeho zánik není zánik Boha ani těch, kdo jsou s ním. Bůh je v jiné dimenzi a stvoří si tolik vesmírů kolik bude chtít.

Víte, že vědci spočítali, že 90% hmotnosti vesmíru tvoří zcela neznámá a neviditelná hmota a energie? A to pořád víme houby...

Věřte tedy v Bohem stvořenou přírodu a zákony které jí stanovil. My věříme nikoliv ve stvoření, ale ve Stvořitele.

ria*
Ale kolik už tady bylo náboženství x tisíce let před křesťanstvím - proč by zrovna křesťanctví mělo být to správné? A ten věčný, pravý život? není to opět vrácení se do života - jen jinam? :)doplněno 06.11.13 22:55: Upřímně si více vážím kultur před Kristem, to co poté náboženství přinášelo, raději nemluvit, bohužel ani nevím, kde vidítě smysl ve Vaší odpovědi:Bez jakéhokoliv pocitu nedostatku či bolesti. jen čistá radost.Možnost poznávat nekonečný vesmír, svoboda na věky, zodpovězení všech otázek"TTo mi příjde jako pohádka pro děti, jaký to má poté smysl, když se člověk nerozmnožuje, nepřináší nic nikomu?.. (čímž se Vás rozhodně nechci dotknout) - ale zajímalo by mne to..Ještě jedna otázka, když Vás tu mám, věří křesťané na konec života jako takového? - Na to, že vesmír jednou definitivně vyhasne a už žádný jscoucna, ani bytí nebudou? ani v nebi, ani jinde?Moc děkuji,přeji pěkný večer.doplněno 07.11.13 02:46: Bůh nás nestvořil proto, abysme mu něco přinášeli. Co mu chcete přinést? To je jako by červíček plazícíse po zemi chtěl něco přinést vám.A nebylo by potom celé bytí k ničemu? Nebo proč tedy jsme?děkuji?
ivobenes*

Milá Rio, když prostudujete křesťanství, budhismus, hindusimus a možná některá další náboženství třeba i židovské, taky trochu šamanismu, najdete styčné body. Něco mají všichni společné. Bohužel nábožnství je jen způsob - snaha zachovat nějaké poselství pro další generace i přes to, že tomu přenašeči neporozumí. To poselství se ale ztrácí v balastu nepochopení, mylných interpretací a taky záměrného překrucování. Asi nikde nenajdete pravdu celou. Nevím jestli to tak má každý, ale já jsem toho hodně prostudoval a prohledal, abych našel alespoň částečně odpověď na to na co se ptáte. Hledejte, snažte se, bude vás to stát hodně úsilí a proto je taky pravda jen pro ty, kteří opravdu hledají a chtějí najít. Jiné kritérium než touha a bezmezné snažení není. "Kdo hledá, nalézá. Kdo klepe, bývá mu otevřeno."- to je nejen křesťanské :)
Klidně se ptejte lidí, ale odpověď vám asi nikdo jednou větou nevpálí.
Přečtěte si třeba knihy od Moodyho, vyslechl tisíce lidí s jediným cílem - odpovědět na vaši otázku. Jeho dílo je unikátní, přesto dá taky jen částečnou odpověď, ale aspoň něco. Každý kousek puzzle dobrý.
databazeknih.cz/...

ria*

Děkuji za odpověď, já se opravdu asi rok snažila uvěřit, ale jakoby mi v tom logika bránila... omlouvám se, možná se k tomu ještě dostanu hlouběji.. ale zatím budu věřit v přírodu a v její zákony.. :)

doplněno 06.11.13 23:14:

Ráda se podobnými knihami a informacemi pročítám, ráda o tom přemýšlím, děkuji ještě jednou za typ;)

ria*

Nenene :) Příroda, na kteoru já věřím není stvořená žádným bohem, je tvořená jen přírodními procesy, které se nevyhnutelně dějí bez jakéhokoliv božího přičinění :)

nameless*

Nedávno jsem viděl jeden dokument. V něm byl názor, že neexistuje žádné stvoření, protože vše prostě existuje a vesmír funguje v cyklech, které trvají stovky biliónů let, přičemž prvních pár biliónů let jsou tzn. "zlatá éra". Postupem času všechnu hmotu a energii (a i ostatní černé díry) pohltí jedna supermasivní černá díra a až už nebude (či téměř) nic, tato černá díra vybouchne a vznikne Velký třesk. Možná je to hloupost, možná s tím někdo nesouhlasí, ale teorie je to odvážná a má i něco do sebe :)

rnk*

A jaký je podle vás rozdíl mezi velkým třeskem a stvořením? Dovedete si představit tu NEpravděpodobnost, že samovolně nevznikne chaotická hmota, ale dokonale zorganizovaný vesmír, Země a příroda i s člověkem? Opravdu obdivuji víru těch lidí co věří něčemu tak nepravděpodobnému. Ateista má vlastně silnější víru než křesťan. Jen věří v nesmysl.

ria*

Jenže on to na začátku byl jen chaoz, vše se "uhladilo" v organizovaný vesmír až za miliardy a miliardy let.. Já nedokážu pochopit, jak takové pohádce, že nad tím někdo stojí můžete věřit :).. pardon...

nameless*

Stvoření - že z ničeho se vytvoří něco (atom, látky..)

Velký třesk - v tomto smyslu, že všechny látky s energií, které byly "uvězněné" té černé díře, se uvolní. Podle fyziků byla při velkém třesků všechna hmota soustředěna v cm krychlovém. Uvážíte-li fakt, že hustota jednoho cm(či metru?) krychlovém v jádru Slunce je prý 200 tun, tak uvolnění látek v té teorii muselo uvolnit neuvěřitelnou energii.

Asi jste nečetl, co jsem psal, ale já jsem pouze převyprávěl názor lidí v jednom dokumentu, že všechny látky neměly žádný začátek (nebyly stvořeny), ale že tu jsou odpradávna. Myslím, že názor, který považují za zajímavý (nikoli, že v něj věřím) je mnohem pravděpodobnější, než zděděný názor či víra po našich předcích, kteří si existencí boha, božstev, bůžků a různých mytologických stvoření dokazovali věci, na které neznali odpověď. Přiznejme si fakt, že kdyby lidstvo začalo minimálně s technologiemi, které máme dnes, tak dodnes neextistuje prakticky žádná víra s nějakými nadpozemskými představiteli.

rnk*

"z ničeho" vytvořit součásti atomu (protony, neutrony atd.) umí již vytvořit i naši fyzici v urychlovači. Přečtěte si něco o kvantové fyzice.

nameless*

Kvantové fyzice sice nerozumím, ale pokud už umíme vytvořit něco z ničeho, tak to dokážeme s pomocí nečeho již vytvořeného - tedy pomocí urychlovače. Pokud Bůh je svým první urychlovač (který vše vytvořil), tak i ten musel z něčeho vzniknout. Problém je v tom, že než tento Bůh zastoupený urychlovačem vznikl, nebylo nic, co by ho dokázalo vytvořit (žádný urychlovač).

rnk*

Vážně si myslíte, že ten kdo dokáže stvořit hmotu myšlenkou potřebuje urychlovač? :)

Vědci dokážou sice vytvořit více hmoty než do urychlovače vložili ale vůbec nechápou jak a proč se tak děje. Vědí jen to, že je to díky obrovské energii, kterou proti sobě posílají částice.

ria*

Takže jsou to bohové?

nameless*
Naučte se už číst text! My dokážeme vytvořit něco z ničeho pomocí něčeho už existujícího (ono to něco spíš vytvoří ten urychlovač). Takže teoreticky vzato je Bůh První urychlovač. (z ničeho dokáže vytvořit něco) Problém je to, že naše urychlovače jsme vytvořili my pomocí nějaké hmoty či látek. A kdo vytvořil Boha neboli První urychlovač a z čeho ho vytvořil, když před Bohem neexistovalo nic - žádná hmota?doplněno 07.11.13 21:26: My dokážeme vytvořit něco z ničeho pomocí něčeho už existujícího - tedy z urychlovače(ono to něco spíš vytvoří ten urychlovač)
rnk*

S vámi se bavit je naprosto marné. Asi netušíte ani co je to urychlovač... žijte si ve svém bludu.

ria*
Možná jsem viděla stejný dokument, říkali tam, že se vesmír bude miliardy let rozpínat, až pak v místě velkého třesku v centru vesmíru vznikne ohromný tlak (tah) a třesk se bude opakovat : ) a tak pořád dokola.. koukala jsem na to přes youtube, je tam spousta skvělých dokumentů..doplněno 07.11.13 20:56: Ano - je to už úplně mimo mísu..ale vesmír je skvělé téma pro diskuzi :) .. *hi*
nameless*

Spíše ne. Já to viděl na Prima ZOOM cca před rokem. V tom dokumentu říkali, že vesmír vychladne, tedy že v něm nebude existovat žádná energie, které spolu s látkami pohltí černé díry. Takže, pokud jsem vás pochopil správně, "Váš"Velký třesk vznikne rozpínáním vesmíru (stále větší přestože nekonečný prostor) a můj Velký třesk vznikne díky explozi černé díry, která pohltila naprosto vše. Těžko říct, jak to vlastně je, každopádně musíte uznat, že se už bavíme od tématu :)

zabu

rnk: mě spíš udivuje míra Vaší intolerance k jiným náboženstvím u Vás, pravděpodobně věřícího. viz: "Jak hluboko ještě klesneme?", v jednom vašem příspěvku. Tato intolerance je normální u křesťanů? Nebo je jen Vaše, osobní.

nameless*

Pozoruhodné jak moc je rozšířena budhistická víra o koloběhu duší.

A to jsme byli kdysi křesťanskou zemí, zemí Husa a Komenského. Jak hluboko ještě klesneme?

-

Proč "klesneme"? Nejsem buddhista, věřím, že každý v něco věří, ať už je to víra v nějakého boha či božstvo, v osud, horoskopy atd., ale k buddhismu mám mnohem blíž, než ke křesťanství, samozřejmě ale nesouhlasím se vším. Navíc křesťanství je podle mne víra založená na strachu a nepřirozenosti. Další věc je ta, že podle křesťanství, nebo alespoň podle katolíků, jako nekřesťan budu navždy mučen v pekle i za předpokladu, že budu žít příkladným životem, pomáhat chudým a nemocným a dělat vše proto, aby svět byl lepší. S tím také souhlasíte? Nejsem žádný regilionalista a každého je věc to, v co věří, ale myslím si, že když už shazujete nějakou víru, tak byste měl nejdřív napsat nějaké argumenty a ještě předtím si uvědomit, jestli tu víru vůbec shazovat, protože křesťanství má také mnoho výtek a často bych řekl, že i mnohem více. Proto mi prosím odpovězte, proč zrovna buddhismem klesneme? (nehledě na to, že stejně všichni skončíme jako muslimové dřív či později :))

Lepsi je verit v silu prirody a v dobre lidi, protoze na oboje si lze aspon sahnout, nebo podivat...ale neco co nikdo nikdy nevidel a nezopakoval(myslim zmrtvychvstani) je trochu mimo...

buss
hodnocení

0x

A to komu, s čím? Někteří jsou rádi, že se tvora zbavili, někteří smutní, některým je to fuk. Někdo hnije, z někoho je prach a možná rozprášen, někdo rozpuštěn ...

pavian*
hodnocení

0x

Už tady byl jeden link, ale přesto: kladl jsem si podobnou otázku už před mnoha lety, když ještě u nás byl "posmrtný život" a pod. naprosto tabu. Knihy (tenkrát jen dvě) Raymonda Moodyho jsem sehnal ze zahraničí, a byť jsem s něčím naprosto nesouhlasil, udivilo mne, kolik lidí vypovědělo po "návratu" z klinické smrti naprosto shodné pocity a zážitky. Myslím, že je to asi nejlepší literatura, co se dá sehnat - ostatní bývá poplatná různým vírám a přesvědčením, tudíž neobjektivní.

Bylo mi 15 let, když mi máma poprvé vážně vyprávěla o duši, o astrálnu, o nehmotném bytí ... A třebaže je máma již dvacet let na onom světě, nikdy na ten rozhovor nezapomenu.

Pamatuji se i na případ, který se stal, jestli si dobře vzpomínám, v Indii. Ještě předškolní dítě najednou začalo mluvit o lidech, které nikdo neznal, o věcech, které nikdo neviděl, a o místech, kde nikdo z rodiny nebyl. Po čase se toho chopil jakýsi úředník nebo učitel, dětské "vzpomínky" si nahrál a skutečně vypátral město i s domem, o němž dítě mluvilo. Teprve jeden ze starých obyvatel domu si vzpomněl na rodinu, která tam kdysi bydlela a které zemřelo dítě v předškolním věku - tedy ve věku, kdy začaly "vzpomínky" na minulý život. Také potvrdil, že v domě a bytě oné rodiny vypadalo všechno tak, jak to dítě popisovalo. Myslím, že je to klasický případ, ovšem nedostatečně průkazný a ověřitelný - bohužel ...

rnk*

Hmm, a proč si to nepamatuje každý?

křesťan má samozřejmě odpověď i na toto. Duše je unikátní a na zemi jen jednou. Jsou však bytosti, andělé a démoni, kteří neumírají a jejich existence trvá od počátku.

Takto může démon, který člověku propůjčí své schopnosti popsat život minulého hostitele. Logicky to odpovídá skutečnosti. Stejně tak může jít hlouběji do minulosti. Smyslem je zanést zmatek mezi lidi a odvrátit je od víry v jediného Boha.

rnk*

démon je původně taky anděl. Padlý anděl, který vypověděl poslušnost Bohu. Na konci existence Země (a vesmíru) bude spolu se svým vůdcem Satanem svržen do ohnivého jezera. Předtím (nyní) však je jim dána možnost pokoušet lidi a snaží se tedy aby lidí v tom jezeře spolu s nimi skončilo co nejvíce.

hodnocení

0x

Po smrti je něco co si nikdo živý nedokáže představit, ale že by tu kolem nás lítaly dušičky a pozorovaly nás, tak to né.

hodnocení

0x

Jsem si zcela jistý tím, co bývá po smrti. A každý z nás to i "zažil". Není to nic jiného, než co bylo před narozením. Takže kromě "umírací fáze", kdy člověk může blouznit apod, bude po smrti to stejné, co před životem.

Přesně, jak to píše Ernie. Nebylo pro nás nic před naším narozením, nebude pro nás nic ani po naší smrti. Nebude nikdy další život, v nic se nepřevtělíme, jen pokud budeme za života dobří, zbydou po nás na pár let dobré vzpomínky. Pokud budeme lumpové, lidé řeknou: Už ho čert vzal! *cert* A dobře udělal.

Člověk je na světě pouhý host,

dny sečteny má v žití svém.

A smrt je z břehu na břeh most,

po kterém všichni odejdem. *plac*

hodnocení

0x

Některé kultury dávájí svým zesnulým mince na víčka nebo do úst. Je to plat pro převozníka, který má převezt duši na druhý břeh, na onen svět. A to proto, protože rubáš nemá kapsy.

doplněno 07.11.13 08:29:

Magdon, nevím, jestli jsou převozníkovi k něčemu peníze, ale pozůstalí si to tak mysleli a mincemi jakékoliv měny a jakékoliv hodnoty, ho korumpovali. Asi korumpovali, protože jeho prací i bez platu mincemi, bylo převážet duše. ;)

Jaké mince? Koruny, eura, dolary, rubly, zloté... A k čemu převozníkovi mince budou? Zaplatí s nimi nájem, půjde na pivo, či si koupí housku? On přece není člověk, je něco víc, patří k nesmrtelným. On nepotřebuje žádné peníze.

doplněno 07.11.13 08:23:

Po životě nebude nic. Stejně jako nebylo před ním. A nikdo mě nepřesvědčí o opaku.

doplněno 07.11.13 08:33:

Babkazov - no jo, korupce je holt na rozdíl od života věčná :( . Jen její rozměry rostou do oblidné výše.

emilka12*

Nic se po smrti neděje.Mrtvola ja budˇspálena nebo uložena do země.Energie z člověka vyprchne do vzduchu a jen se na pozustalého vzpomíná v dobrém či zlém. *anděl*

pt®

Jednu přidám:

figurek*
hodnocení

0x

teď sem napíšu jednu pěknou větu, se kterou sice nemusíte souhlasit, ale něco na ní je.

Jste hlupáci vy, kteří tváří v tvář vlastní smrtelnosti sami před sebou popíráte východisko.

Nepopírám východisko. Já jsem jen smířený s tím, že prostě přijde konec, šmitec, bastafidli. Nelíbí se mi to, ale nic s tím nenadělám a ani o tom zbytečně nepřemýšlím. Jestli někdo žije v bláhové naději, že po životě přijde něco lepšího, já mu to neberu, ale ať mi svůj názor, podložený prapodivnými teoriemi a mýty nevnucuje. Já tomu prostě nevěřím.

mech
hodnocení

0x

Po smrti přijde stav tzv. REINKARNACE a převtělení duše do jiného živočicha který je volný od vzdušnělý a je oku a duši vhodný = M

Vy jste to osobně zažil, nebo Vám to oznámil někdo, komu se to stalo? Počet živochů (počítaje například i hmyz) na světě roste geometrickou řadou, kde se pro ně berou "volné" duše?

doplněno 07.11.13 10:41:

rnk - přečtěte si ještě jednou mtenhle můj příspěvek. Ptáte se mě přesně na to samé, na co jsem žádal odpověď.

rnk*

Když počet živočichů roste, kde se podle vás berou ty nové duše? Kdyby se recyklovaly, musel by počet živočichů zůstávat konstantní.

doplněno 07.11.13 10:52:

magdone, dal jsem to pod Vás, ale myslel jsem to na ty reinkarnacisty (budhisty).

Bůh prostě ustanovil mechnismus, jakým vznikne duše. A to početím. Z ničeho navíc nevyplývá , žeby živočichové mimo člověka měli mít duši.

doplněno 07.11.13 11:00:

Vlastně se vám to splní. Nevěřící zaniknou v pekle.

ria*

Já - jak jsem psala - jsem si to jako dítě představovala tak, že "všechny duše dohromady" je nějaká nezvětšující se množina - něco jako voda - objem se nikdy nemění, jen koloběží :)... takže dříve tady bylo mnohem více zvířat (rosltin), které lidi vyhubili, zabijí a tím se můžou jejich duše zase použít dál, také třeba mravenec nepotřebuje tak velkou duši, jako opičák - každý by měl takovou duši, která se do jeho mozku vejde... Ale jak také píši, už jsem z tohoto názoru vyrostla :D..

Můj dnešní názor - tenhle svět, vesmír a my s ním jednou definitivně zaniknem :).

ivobenes*

Jako dítě jste vzala tu představu o duších jako o vodě kde? Nepřemýšlela jste nad tím?
Jedna stará indická mantra říká, že každá kapka, která spadne z nebe se jednou vrátí zpět.
Můžete si ji poslechnout na začátku a na konci filmu SARVAMANGALAM.

ria*

Pěkné, zvlášní propojení křesťanství s hinduismem..:) Jinak úžasné, moudré výroky, doporučuji všem...

Když se vrátím k mému "dětskému" názoru, tak ani nevím, kde jsem k němu přišla, ani nevím odkolika - jako bych s tím názorem vyrostla... jsem ze severu čech, rodiče jsou ateisti, s těmi jsem o tom určitě nemluvila - upřímně jsem prvně osobně věřícího potkala až na vejšce, kde se děcka sjíždí z různých koutů.. :)

radil*
hodnocení

0x

Jsem neznaboh, atheista, zapřísáhlý odpůrce sekt a náboženských skupin - jakýchkoli. Jelikož se většinou rozčílím, kdykoli slyším mluvit nějakého sektaře (ať už křesťana, muslima nebo jehovistu), takže ani do podobných příspěvků neodpovídám. Ale tady se mi líbí odpověď ernieho:

je to stejné jako před narozením.

To je jediné, čemu bych věřil. Ostatní příspěvky ohledně toho, kde je co psáno, nebo kdo kde co četl jsou pouhé výmysly a fantazie. Může snad někdo korektně říct - umřel jsem a vím, co je po smrti - tady mám důkaz.

Víte co řekl Polívka v Dědictví manželce Donutila? Tak asi tak!

Ano, jenže existence toho, o čem mluvil Polívka se dá na rozdíl od reinkarnace a podobných bludů celkem snadno dokázat (i když on "ju neviděl").

radil*

Kdyby nevěřil jako já, tak si mohl sáhnout :)

Presne tak...jakakoliv teorie je pouze teorie. Pouze to co lze kdykoliv zopakovat se stejnym vysledkem se da povazovat za pravdu a skutecnost..

alusska*
hodnocení

0x

Toto je k tématu, ale trošku mimo ... jednou jsem v televizi viděla nějaký cizí film, kde byl muž, který se ocitl v místě, kde jsou zemřelé duše. Zlé duše lidí, které spáchaly sebevraždu, nebo naopak někoho zabili, tam byly ztvárněny jako hlavy, které byly zapuštěné do země - koukaly od krku nahoru a ty hodné duše po nich chodily a užívaly si volnosti a krásy.

Netušíte prosím někdo, jak se ten film jmenoval?

naoko

vím co myslíš, nebyla to Pouť?

alusska*

Koukla jsem na csfd.cz a žádný film s jménem Pouť na to nesedí ... zkusil-a by ses na to prodím podívat?

naoko

Může to být taky pod názvem Cesta. Ale nikde není podporované video.

alusska*

Dík za tip. Zkusím to vypátrat ..

alusska*

Je to film Jak přicházejí sny.

naoko

Ano, to je ono. Teď jsem tady psala obsah příběhu . Už to není nutné..jsi šikovná..

alusska*

Zadala jsem dotaz na csfd.cz a během pár minut jsem měla odpověď. Hold musí se "plakat na správném hrobě" :).

narf
hodnocení

0x

S hmotou která zemře život končí a nezůstane nic. Dříve tedy kostra pro archeology, ale pro nedostatek místa se kremuje, což u lidského těla trvá 3 dny... Možná občas někdo daruje orgán, takže v kousíčku svého těla ještě tak 10-20 let chodí po světě. S "duší" to je nadýl. Mrtvý zůstane ještě hodnou chvíli "živý", a to ve vzpomínkách svých bližních a v případném díle, které po sobě zanechává. Tomuto věnuje jedinec za života dost snažení, třeba faraoni - pyramidy, nebo 900 dětí u Džingischána... U člověka - průměru to je pár generací. veškeré další pozůstávání zemřelého je mýtus, související většinou s nějakým náboženstvím. Jo ale zůstávají geny, to je zajímavá kapitolka.

rnk*

Kremace, že trvá 3 dny? to snad jen v Indii na hranici dřeva ne?

culdabulda1*
hodnocení

0x

Ahoj-

- pokud se týká umírání - mám z toho strach tak, jako každej jinej - !

Ale - pokud to budu "mít za sebou" - už bych se dost nerada probudila v nějakém jiném životě - abych musela řešit zase nějaké jiné problémy (- anebo, kdybych se nedejbůh narodila jako zvíře-!) - takže DOUFÁM - že po smrti už nic není . Marcela

"kdybych se nedejbůh narodila jako zvíře..."

Kdybych se probudil jako moje bývalá kočka, určitě bych si nestěžoval :D .

culdabulda1*

pro "magdon"

- no ale kdybyste se narodil jako jatečná kráva -?

Hmmm... jako jateční kráva... to by se mi asi nelíbilo .-( , ale zase jako kráva bych si to asi neuvědomoval, takže by mi to nepřišlo *frajer*.

ria*

Kráva a hlavně prase je chytřejší než pes ;).. jen nejsou tak pěkní..

culdabulda1*

pro "magdon"

- no, až by Vás vedli na jatka, tak byste si to sakra uvědomil - !

lidus*

Marcelko strach z umírání má každý i ten co věří v reinkarnaci, nebojím se, že uřu,bojím se toho jak a proto já zvedám obě ruce pro euthanazii. Jistě i toto jako vše jde zneužít. S oblibou říkám, že až umřu, zakope mě manžel na zahraně pod hrušku kde je hřbitov zvířat, nebude to mít na hřbitov daleko a ještě ze mě budou hrušky.

No zrovna hrušky... :(

pt®

Smrti se nebojím, smrt není zlá, smrt je jen kus života těžkého,
co strašné je, co zlé je, to umírání je,
kdy smysly střelené v letu padají se všeho, se všeho,
a v rezavém potrubí těla čas hnije jak pomyje,
by rozložil ruce, oči, nervy a každý sval,
kterým svět v náruč jsi chytal a miloval,
smrti se nebojím, smrt není zlá, ve smrti nejsem sám,
umírání se bojím, kde každý je opuštěn, - a já umírám. Až umřu, na světě nic se nestane a nezmění,
jenom já ztratím svou bídu a změním se ze všeho,
snad stanu se stromem, snad děckem, snad hromadou kamení,
smrti se nebojím, smrt není zlá, smrt je jen kus života těžkého. - Jiří Wolker - Umírající

rnk*

Ti co nevěříte. Nebojte se ani smrti, ani umírání, ale soudu po smrti.

culdabulda1*

pro "rnk"

jsem svojí náturou ateista - ale i kdybych nebyla - nemyslím, že se bych se měla Božího soudu po smrti bát. Nikomu jsem nic neudělala - a myslím, že takových lidí je mezi námi většina - za co by nás měl Bůh asi tak trestat? ! - jenom se snažíme žít život, který nám on sám "dal" !? - nikdo z nás se o život neprosil.

A proč Bůh, pokud vím, pořád jenom trestá a nikomu nijak zvlášť nepomáhá, naopak ! (viz války , zabíjení atd..) At si to ten psychopat laskavě vyřeší sám se sebou, aby v tom měl konečně jasno.

rnk*

žádné války a zabíjení by nebyly, kdyby se člověk řídil tím co Bůh po nás chce. Děje se to jen proto, že nám Bůh dal svobodu.

nameless*

Bůh na nás seslal potopu, protože jsme ho neposlouchali poté, co nám dal svobodu.

Pokud na světě zemře za den 165.000 osob, znamená to, že Boží soud trvá u jedné osoby přibližně 0.52 sekundy. Vzhledem k tomu, že u stvoření světa si dal i Bůh jeden den pauzu, znamenalo by to, že čas Soudu bude ještě o sedminu nižší.

V Boha věříte celý život, ale na jeho konci si na vás neudělá ani na sekundu čas. Co na něm vidíte?

ivobenes*

To se mi moc líbí.

lidus*

"pt" to si pamatujete? Já tak první půlku, nedávno jsem si vzpomněla Král Karel z Buškem z Vilhartic...a Maryčka Magdonová, dnes už to opět celé nedám.

pt®

"liduš", ještě bych snad zvládla "Vodníka" z Kytice, ale to je všechno :D. - pt

Tak to já Maryčku znám celou :-P

hodnocení

0x

Po smrti se pozůstalí pohádají o majetek.

pt®
hodnocení

0x

Americký neurochirurg Dr. Eben Alexander: "Posmrtný život existuje"- blisty.cz/...

doplněno 08.11.13 00:40:

zivotplnynadeje.cz/...

ria*

Jenže -byť ochromen, byl stále při životě.. Toto jsou jen poslední výkřiky mozku, že se děje něco špatně, a mozek se možná i snaží tu konečnou cestu takto ulehčit, že promítne z posledních sil to, co chceme vidět...

ivobenes*
hodnocení

0x
Milí věřící v cokoliv, nevěření přece není žáden zlý skutek hoden odsouzení. Mně se zdá, že nejvíc odsouzení a nevraživosti vychází právě od věřících,... jak je to možné? Není snad jediným zákonem láska?!? A nebo "nesuďte, aby jste nebyli souzeni". Kolik lidí jen v této diskuzi bylo odsouzeno do pekel právě těmi, kteří "věří"! - to je zralé k hlubokému zamyšlení, milí věřící *nevi*
nameless*

Základem víry těchto věřících je strach. Já chci žít beze strachu.

kosatka*
hodnocení

0x
www.tv7.cz.
VIDEA UZIVATELU, mrknete na Dikumenty
Buh nam zanechal svuj dopis,a v nem se napr.pise,ze generace,ktera zazije vznik statu naroda Izraele(doslo k nemu v r.1948), bude tou,ktera zazije konec a zazije prichod Jezise.
Navic je v tom dopise,psanem pred tisici let-bible,psano i o prichazejici svetovlade,rozdeleni sveta na 10 uzemi s,jednom svet.vladci,1 nabozemstv, kratkei,vlade Antikrista ,udileni cipu na ruku ci celo...a blizkem soudu Bozim.
Jsou tam proroctvi o Kristu,jez se vyplnils...a jina,Jen JE TREBA BEZ PREDSUDKU CIST A HLEDAT.
Neveris,ze budes stat jednou sam pred Bohem? K cemu ti bude to tve nehledani PRAVDY ci zapirani si to sam sobe?
I svetsky zakon rika:" Neznalost zakona meomlouva ...a prichazi pokuta,trest,prichazi vezeni.Natoz spravedlivy Buh. NENI DALEKO,JEM VYRKNOUT SLOVO ...
Neveris v peklo,kde skoncis jinak?
Mrkni na ,23 minut v pekle".

hodnocení

0x

Koukám celkem naivně jsem doufal ve relativní zmizení "patloňů" věřících v boha a reinkarnaci a na rubáš bez kapes...

Ale možná těmto jedincům jejich jednodušší smýšlení lze závidět, nevidí nikde nic složitého a pokud někdo umře, vyhraje, onemocní tak za vše může pán a pán to tak chtěl...

Naprosto dokonalý nástroj pro ovládání tupých mas lidí... ono stačí sledovat pachtění se církve s vládou v Rusku... úžasná moc...

Vždy nad tímto žasnu, zvláštní kolik věřících znám včetně rodiny, povětšinou ti co nejvíc věřili se nabáli někoho zmláti/ukrást neb pán to za úplatek odpustí...

A pán nám dal také polovodič, kvantovou fyziku, teorii strun...

To už mi víc pravděpodobné přijde ponaučení z dokumentů na zoomu. (vetřelci dávnověku)

Celkem dobře to osvětluje ona náboženství a další věci...

A co se smrti týče, až umřu, pokud to klapne tak pošlu zprávu jaké to bylo...

culdabulda1*

Ahoj "hangar"

- moc a moc bodíků - fakt je, že Bůh trestá jenom nevinné a poslušné (viz kniha Job) - a už vůbec nechápu, co po nás tzv. Bůh chce a proč nám vůbec život "dal" - ! - snad aby mohl někoho ovládat a nad někým se jen tak z rozmaru vytahovat?

Podle bible i podle mého názoru je to sadista a zločinec, srovnatelný s Hitlerem - a "věřící" pořád jenom dští oheň a síru. Vůbec nechápu, jak je možné, že se tento "nesmysl" udržel - a stále ještě v dnešní době udržuje při životě.

pt®

A tak si každý může sám pro sebe vyhodnotit, jak je na tom on sám, a kamže se to vlastně po té své smrti dostane. Můžeš si věřit čemu chceš, ale nejpozději po své smrti v tom budeš mít úplně jasno. Ale to už je příliš pozdě! To, že ty neznáš Boha, neznamená, že On nezná tebe. - zorka.blog.cz/... - To jsem četla na internetu

:)

A pak tu máme další nebe...

Přeji všem příjemný den-...

10.11.13 08:49

Dávám bod *palec* *palec* *palec*

Já si myslím, že ne. *haha*

tak a je to venku...

Kdyby nejaky buh byl, tak by byl urcite rad,ze se tu takhle pekne bavime a netropime alotria...

theleon
hodnocení

0x

Vem si v potaz vyprávění těch kteří na chvíli umřeli. Kdy popisují jak viděli jak se je snaží doktoři křísit, nebo jak jim jejich příbuzní pomáhají, než je znovu nahodili, nebo že viděli různé věci, atd...

to by mělo býti vodítko pro všechny lidi na téhle planetě, že po smrti je druhý život. Teď je otázka z pohledu které kultury či náboženství se na to budeš dívat. Třeba křesťané se neobávají smrti pozemské ale smrti duchovní. Tedy poslední soud kdy bude proveden soud nad lidstvem, každým člověkem a buďto bude žít, nebo bude navěky zatracen.

ivobenes*
hodnocení

0x

Zajímavý článek - náhodou k tématu:

velkaepocha.sk/...

culdabulda1*
hodnocení

0x

Nemohu si ještě odpustit otázku pro "věřící"

- dejme tomu, že si každý člověk podle Vašeho názoru "boží trest" zaslouží ! - ale za co jsou trestány nevinné děti, které se narodí postižené, anebo s těžkou nemocí - anebo v útlém věku onemocní rakovinou, anebo jinou nemocí, jako ten chlapec s olbřímýma nohama, aniž by lékaři přišli na příčinu nemoci (TV NOVA)

- možná mi odpovíte, že Bůh ví, že by z těchto dětí vyrostli zločinci - ale, co kdyby z nich vyrostli Einsteinové, nebo matky Terezy - víte to tak určitě-?

A zač jsou trestáni staří lidé, kteří žili celý život spravedlivě, starali se pečlivě a s láskou o děti, které jim "Bůh" dal v řádném manželském loži, nikdy nikomu neublížili (jenom těm zvířatům, které pro Vás znamenají jenom věci) - a konec života strávili umírající v dlouhých mukách - jako moje maminka, která do posledního okamžiku na církev (pokladničky v kostele) přispívala? ! Proč jí Bůh nedopřál milosrdnou a okamžitou smrt, jak si vždy přála -?!

doplněno 09.11.13 16:01:

ještě - k čemu nám jsou dnes užitečné církve a věřící - kromě neustálého vyhrožování "božím trestem" ruší dětské ozdravovny a domovy důchodců - namísto, aby právě tyto instituce v dnešní politické situaci houfně zakládaly a financovaly ve jménu "lásky k bližnímu" (jaká je tedy dnes jejich úloha-?) . "Pokud se mýlím, prosím o názory. Děkuju. Marcela.

doplněno 09.11.13 16:05:

ještě - k čemu nám jsou dnes užitečné církve a věřící - kromě neustálého vyhrožování "božím trestem" ruší dětské ozdravovny a domovy důchodců - namísto, aby právě tyto instituce v dnešní politické situaci houfně zakládaly a financovaly ve jménu "lásky k bližnímu" (jaká je tedy dnes jejich úloha-?) . "Pokud se mýlím, prosím o názory. Děkuju. Marcela.

doplněno 09.11.13 16:16:

- jo - a také - církev by se měla starat trochu víc o lidi v LDN-kách - jejichž otřesné podmínky se zde už také probíraly. Kdo jiný by se měl starat, nežli milosrdná církev (pokud by jí nešlo jen o koryta - !)

- omlouvám se - chyba- příspěvek byl opět vložen dvakrát, aniž by mne Admin upozornil.

doplněno 09.11.13 16:18:

- jo - a také - církev by se měla starat trochu víc o lidi v LDN-kách - jejichž otřesné podmínky se zde už také probíraly. Kdo jiný by se měl starat, nežli milosrdná církev (pokud by jí nešlo jen o koryta - !)

- omlouvám se - chyba- příspěvek byl opět vložen dvakrát, aniž by mne Admin upozornil.

pt®

"culdíku", nevím do jaké míry tě zajímá odpověď a do jaké míry se bavíš. Zatím nevím, zda sem chodí někdo, někdo fundovaný v těchto otázkách. Ale, když jsem si zadala do google tvoji otázku, tak mi vyjela spousta webových stránek, tak tam koukni. - pt google.cz/...

culdabulda1*

pro "pt"

- Pavlínko - děkuju za příspěvek - odpověď mne samozřejmě zajímá - a už dlouho - a rozhodně se NEBAVÍM - ale vidím, že je to marné - na doporučené stránky se samozřejmě kouknu - ale teď zrovna ne, nemám na nějaké další "kecy" zrovna teď náladu. Je zajímavé, že každý žvaní o něčem jiném, nežli o tom, nač jsem se ptala.

pt®

Odpovím citátem:

Co se děje po smrti?
ria*

odpovídám otázkou - dovoluje nám náboženství žít před tím, než zemřeme?

pt®

citáty z internetu

Co se děje po smrti? #2
Co se děje po smrti? #3
Co se děje po smrti? #4
theleon

Jeden muž jednou řekl že by nechtěl umřít v noci náhle ve spánku. Přál si aby o své smrti věděl že už přichází. A zemřel ve dne. Ono se říká že umírající dostane několik znamení že se blíží jeho hodina.

Jeden pán když umíral (byl těžce nemocný) říkal, že za ním přišel jeho otec a řekl mu že je čas. čtyři dny nato umřel.

Co se týče vaší maminky, možná že to utrpení brala vnitřně jinak? Kdo ví. Pokud byla věřící, jistě i si byla vědoma toho že to utrpení může využít ke svému prospěchu, nebo k prospěchu vás a nebo blízkých. Kdo ví proč trpěla. Možná že to utrpení obětovala za někoho z vaší rodiny, nebo za sebe...? Kdo ví.?

Co se týče postižených dětí. Znali jsme jednoho pána, který v mladém věku kradl co by ministrant peníze z košíku, taky lámal ruce, nohy posvěceným figurkám, až už na "krucifixu" nebo svatým. Když se oženil, tak všechny jeho děti byly postižené. Teď je otázka, kdo za to nese vinu.? Bůh? Ne, neseji ten člověk, který vědomě kradl a vědomě ničil posvátné věci.

Ale to neznamená, že když má někdo postižené dítě že je to neřád! NE! Naopak znám lidi, kteří mají postižené děti a přijali je a nejsou věřící! Přesto se o něj starají a dávají jim svou lásku. Když s nimi mluvíte, mají v sobě více vnitřní síly než kdokoli z nás, více než ti co jen chodí a reptají jak je ten život nespravedlivý jak oni se maji zle, protože nemají auto, byt, že nemají větší plat...a vidíte ty lidi a najednou zjistíte jak se jen usmějí a řeknou život není peříčko a jdou dál. Bohužel, malé osmileté dítě, které má rakovinu plic bohužel doplatilo na nás, na to, jak se chováme k přírodě. Záměrně ji huntujeme a čím více vyděláváme a jsme výše postavení, tím více chceme ještě více. Potom to taky tak vypadá, v přírodě jsou odpadky, po lesích se prohánějí motorky a čtyřkolky, vyvážíme odpad... ale to vše se vratí jako bumerang. Jen se podívejme na to, že kdysi se hnojilo hnojem, hnojuvkou. A dnes? Traktor se dvěma barely postříkává zem. Přitom tyto postřiky naopak zacelují zeminu, nedělají ji kyprou a jsou větší sucha, spodní voda která dává život, tak tato voda ubývá...a co se děje? Lidem to nevadí, naše chování ovlivňuje nejen přírodu ale i naše potomky. Když mladá žena kouří a pije a s pitím ustane ale stále kouří, tak co se stane s tím dítětem? Když společnosti, místo toho aby používaly filtry, a né že je v noci vypnou vypouštějí veškeré svinstvo do vzduchu, nám ho znečišťují. Ten samý vzduch poté dýchá mladá maminka která čeká potomka. Nemůže se odstěhovat, dbá o svou stravu, vyhýbá se prostředí kde by mohla své dítě ohrozit...a přesto je to dítě otráveno vzduchem který jeho matka vdechuje...čí je to vina? Boha? NE! Bůh nám dal svobodnou vůli, řekl. Máš svobodnou vůli, dodržuj přikázání, buď dobrým člověkem, protože až tě na konci věků budu soudit, ať převládají tvé dobré skutky nad těmi špatnými. Kdysi staří lidé vnímali bolest jako dar toho, že mohou už trpět zde na zemi a smazat své hříchy.

Dnes? Je to bolest pro tebe, a představa že se o tebe budeme starat? To nám přece neuděláš, máme svůj život, máme práci, máme přátele, máme své koníčky a máme své děti! Tak buď te lásky... Přitom zapomínají, že to byla jejich maminka, která je po devět měsíců střežilo pod svým srdcem, která je společně s otcem vychovávala. Učila je prvních krůčku. Když v noci plakali vzala je do náručí a chodila v noci i dva krát po pokojích aby je uspala. Když byli nemocní léčila je a starala se o to, aby se uzdravily... A tak se jim pak rodičům odvděčíme. Místo toho aby věděli, že v rodině mají svou oporu i byť už nebudou mohli chodit, tak se o ně budou starat. Místo toho jim společnost masíruje, jsi na obtíž, vlastní rodina říká jdi do domova, jdi si dát injekci...

Život tak jak začíná i končí, všimněte si. Žijete devět měsíců v těle vaší maminky, pak přijde porod. Někomu se ven nechce, komu by se chtělo, má tam vše co potřebuje...ale přesto je venku. Bezbraný, neumí chodit. To vše se teprve naučí, naučí ho to oba rodiče, to oni mu dávají základy...začíná chodit do školy, první pohlavky od učitele, první lásky, pak střední škola nebo učiliště, pak vojna nebo vysoká škola, nebo jako dnes přímo nástup do zaměstnání, svatba, a narození potomků. Najednou mladým rodičům dojde to, že jsou rodiči a že to co tolik slýchávali od svých rodičů. Nedívej se tak blízko na tu televizi, o půl sedmé budeš doma, máš zaracha..., najednou zjistí že jsou skoro stejní jako jejich rodiče, pak přichází stáří. Celý život otec pracoval na střídáky, šichty se podepisují na zdraví a najednou přichází sedmdesátka...ví že každý den je zázrak, když vidí své vnuky jak se jim daří, jak se daří i jeho dětem, je pyšný na to, co po sobě zanechal. Že vnuk je zručným pracantem, který dokáže opravit každému auto, že vnučky, jedna studuje medicínu a druhá je pisatelkou, či učitelkou...a najednou přijdou nemoci. Předzvěst konce? Možná že se celý život nemodlil a nyní se modlí aby už to utrpení skončilo a nebo si řekne, obětuji své bolesti za své hříchy...kdo ví? To si všichni necháváme uvnitř...

Přesto se budou o něho starat byť už nebude mohl chodit, bolesti se stupňují a on je mlčky trpí, jen maminka, jeho žena která mu je celou dobu na blízku ví, jak se ozývá to zranění z práce, z války, z operace, nebo ze stáří... a pak přijde konec. Odchází. Jeho tělo zůstává ale jeho duše už je na cestě na onom světě... Zanechal všeho na zemi, své koníčky, oblečení, hodinky které dostal od svého otce, zanechal svou milující ženu která ho neopustila, zanechal rodinu o které ale ví, že ji dobře vychoval a že když bylo potřeba tak mu vždy pomohli. Jde na onen svět.

Jednou pak se všichni setkáme, ti dobří i ti zlí. Malé děti i starci, nenarozené děti a krutě zabití...pak se otevřou knihy a začne soud. Tehdy každý za sebe budeme skládat účty ze svého času který nám byl dán. Jak dopadne ten, který byl bohaty a kradl? Ještě neměl dost, jak dopadne ten, který nepracoval a přesto si žil v blahobytu, mezitím, co sluhové strádali protože jim nedal jídlo, jak dopadne ten, co svůj život daroval při záchraně druhého, co se stane s tím nebohým dítětem kterého vrazi zabili aby umlčeli jeho křik?

Co se týče pak církve a věřících, kdo tolik v kampani brojil že nedá majetek církvi? A když se zranil starali se o jeho zdraví řádové sestry? Zvláštní že? Média říkají jak jsou ti řeholníci zlí, jak kradou a ještě dostanou, přitom kláštery s nemocnicemi a domovy pro seniory vyhledávají i nevěřící. Je to o tom že by se zalekli a chtějí se nějak s bohem smířit? Né, je to proto, protože tam se o ně postrá sestra s láskou. Že ho přebalí, že ho vezme na vozík, zabalí do deky a vyjede s ním do parku a bude naslouchat jeho životním příběhům které slyší pokaždé co vyjedou...přesto ale s obdivem a jako malé dítě naslouchá a vyptává na tu dobu kdy byl mladík.

ria*
hodnocení

0x

Já bych také měla otázečku,

nedávno - no před lety jsem četla článek, kde tatínek od rodiny kácel strom, ze kterého spadnul a těžce si poškodil mozek - zbylo z něho jen tělo na vozíku, nedokázal se o obsloužit, nedokázal si říct, co potřebuje, ale na svou rodinu nějakým způsobem reagoval... Zde by mě zajímalo, jak je to s tou duší - duše se rozdělila a část šla "k nebeskému soudu" a část zůstala uvězněná v těle, nebo se celá odbrala pryč a tělo už bylo bez duše, nebo v něm ta duše byla stále? Nebo prostě neurony odumřely a člověk přestal fungovat, stejně jako když vyjmeme z počítače grafickou kartu...?

děkuji za případnou odpověď..

theleon

Duše zůstává v těle, dokud žije. Tedy i ten muž od rodiny co spadnul a je ochrnutý a je odkázán na pomoc bližních tak má v sobě stále duši.

Až když zemře jde duše na onen svět.

Taky staří lidé často říkali, že veškorou bolest máme příjmat a obětovat ji za špatné skutky které jsme udělali. Když je takto objětujeme, měl by se snižovat trest na věčnosti.

Ono ten muž trpí, ale když jednou obvinili kněze(neporušil zpovědní tajemství a byl obviněn že dotyčný čin spáchal on) a odsoudili k trestu smrti, přijal to a byl připraven zemřít. Pak ale byl trest změněn na doživotí. A byl poslán do kamenolomu k zločincům, kde došlo k obrácení mnoha trestanců a celkově došlo k uklidnění situace. Jak se říkalo a říká, cesty páně jsou nevyspytatelné...

Dneska jsi tady a zítra jsi tam.

iskiii*
hodnocení

0x

tak sem si tady početl a hezky pobavil naschledanou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]