Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodiče zakazují facebook

Od: kikii odpovědí: 13 změna:

Ahoj , bude mi 15 a rodiče mi nechcou dovolit facebook .Poradte co mám dělat, jak je mám přesvědčit. Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Prostě si ho založ. Rodiče nemusí vědět o všem a v 15 letech kdo nemá FB, tak jako by nebyl, řekněme si upřímně. A v 15 už, předpokládám, nejsi tak hloupý/á, abys nedovedl/a posoudit následky některého jednání na FB.:)

FB je v rozumné míře fajn místo pro setkávání se starými přáteli, probírání věcí do školy bez toho, abys spolužáky obvolával/a apod.

pinkulinka*

Nesouhlasím s druhou větou. Není nutnost mít facebook. Taky jsem ho donedávna neměl a abych pravdu řekl: "není to žádný zázrak." Byl jsem i bez něho.

Ale na druhou stranu tahle věta může pomoct k přesvědčení rodičů. :)

hodnocení

0x

Je snadnější žádat o odpuštění než o dovolení.

pinkulinka*
hodnocení

0x

Pokud je chceš přesvědčit z nějakého rozumného důvodu, tak jim ten důvod řekni. Pokud je to jen proto že ho mají ostatní, tak ti řeknu: "Ten facebook není žádný zázrak." Taky jim můžeš říct, že už je ti skoro patnáct. To působilo na moje rodiče ;).

Zdravíčko

hodnocení

0x

Založit (dle uvážení pod skutečným jménem nebo vymyšleným), neptat se, neříkat o tom. Co oči nevidí, to sdce nebolí...

break*
hodnocení

0x

A proč jim o tom v 15 říkáš? :D Jiné holky přijdou v 15 o panictví a rodičům se to neobtěžují říci. Prostě si ho založ a je to. A jestli tě načapou, jak chatuješ, jednoduše jim vysvětli, že fb je jen sociální síť, kde si píšeš s kamarády a nezapomeň je uvědomit, že cizí lidi si nepřidáváš (což fakt nedělej - já mám seznam přátel viditelný jen pro sebe, takže se s nikým nemusím předhánět.. je mi 14, fb skoro dva roky, 60 přátel..) a aspoň tolik neutratíš za textovky :) ;) Případně doporučuju anonym. režim - jsili na chromu ;)

zvidavajanca*

Když zmiňuješ aninymní režim, tak ho umí i jiné prohlížeče ;) Opera a Firefox ho bude umět určitě taky :)

k2

Teda jak muze holka prijit o panictvi mi jasne neni, ale to je stejne OT.

naihonn*

To nevíš, že tak dvě třetiny holek na internetu jsou kluci? Nebo v horším případě nějací perverzní postarší chlápkové? Myslím si, že se tento jev očividně vyskytuje dokonce i na této poradně.

*klik*

doplněno 08.09.13 22:24:

Pinkulinka budiž toho důkazem.

iz*
hodnocení

0x

Z předchozích rad souhlasím jenom s Pinkulinkou (škoda, že jí zde nemůžu dát bod).

Měla bys rodičům vysvětlit, k čemu a jak chceš Facebook využívat, co chceš na FB případně sdílet, ...

Uvidí-li rodiče, že se k internetu i k Facebooku stavíš rozumně, nebudou mít důvod ti jej zakazovat.

___ PS: Oceňuji, že hledáš radu, a že jsi zákaz neobešla např. profilem pod vymyšleným jménem (už to svědčí ve tvůj prospěch).

doplněno 08.09.13 14:08:

Martino, mám FB několik let, ale už jej moc nepoužívám.

Ovšem otázka, zda mám nebo nemám FB, nijak nesouvisí s obcházením zákazu rodičů. Můžete si myslet, že na tom nic není, že "mít FB je dnes nutnost", ale to je podle mne omyl. Podle mne jsou důležitější vztahy mezi lidmi a dodržování pravidel (nejen) v rodině.

doplněno 09.09.13 00:06:

Dotaz však nezněl, zda mít či nemít FB, ale jak přesvědčit rodiče o zbytečnosti zákazu. Já se domnívám, že odpovědným přístupem.

Kdyby tazatelka zákaz obešla a rodiče jí na to přišli, jenom by potvrdila jejich domněnky či obavy.

martinaa*

Ivzez, že jsem tak smělá, Vy máte či jste někdy měla fb? Tuším, že jste ze starší generace, pro kterou je totiž fb něco zbytečného, málem sprosté slovo, a přitom o něm nevědí takřka nic, jen informace jedna paní povídala.

doplněno 08.09.13 16:39:

Netvrdím nikde, že je to nutnost, ale je to v dnešní době stejné, jako s telefonem.

Kdo jej nemá, je "zaostalý" a leckdy i terčem posměchu, obzvláště na vyšším stupni ZŠ a střední. Děti umí být hodně zlé, když se někdo liší. Ano, je to jistá manipulace, ale tak je to dneska se vším, bohužel. Já na FB velmi oceňuji, že si mohu popovídat s kamarády z jiného města, s lidmi, kteří jsou v zahraničí - toto se osobním setkáním řeší poměrně blbě.

doplněno 09.09.13 11:22:

Ano, o zodpovědném přístupu píši hned v prvním příspěvku;).

Ale z vlastních zkušeností svých i snad skoro každého - jednou přijde den, kdy dítě či dospívající zákaz rodičů stejně poruší (tím nenabádám, jen konstatuji). Pokud si má nabít čumák, aby zjitil, že rodiče měli pravdu, tak je to nezbytná součást výchovy.

narf
hodnocení

0x

Na síti se pohybuje kde kdo, třeba se rodiče bojí. Face book dá podle mne k dispozici osobní údaje, což tedy pro každého nutností není.

k2

Face book dá podle mne k dispozici osobní údaje

No to je zase lidovy moudro. FB zobrazi jen ty udaje, ktere tam zadate a zobrazi je pouze tem, kterym to povolite.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]