Nejste přihlášen/a.
dobry den vsem chtel bych znat jen Vas nazor na vjetnamce v CR myslite si ze situace co se tyce techto pristehovalcu je v poradku,vecerka na kazdym rohu a pri tom se kazdy z nich uzivy bydlim na sydlisti kde je sma herna automaty vsude a vecerky jedna vedle druhe 12 vecerek v okruhu 500 metru je to normalni jak se asi kazdy z nich uzivy?!co do budoucna nase deti bude je treba zamestanavat vjetnamec nebo snad na urade na pracaku treba bude sedet vjetnamec a co jeste neni toho snad dost!rozkupujou tu majetek a hlavne Cech jako clovek je blbec teda ze jim to prodava je to hruza citim se ze sem nepatrim ja se tu narodil a jednou me odsud snad vykopnou vjetnamci?!myslim ze by se s tim melo neco delat
Mne akorát vadí že když je někde v supermarketu nějaká akce tak většinou to skoupí Vietnamci a na nás zbyde prázdný regál jinak mi nevadí.Proč?Jsou to obchodníci,vstřícní a pracovití,co vám brání si taky otevřít Večerku?
Přesně tak, jsou pracovití jsou to obchodníci. A pokud bych si měl na někoho stěžovat tak na ty, kteří v jejich večerkách kupují zboží, které mohou jinde koupit podstatně levněji. Každý má právo levně nakoupit a draho prodat, když to někdo koupí. Z mnoha lidí takto mluví závist a vlastní neschopnost.
jezis to snad neni mozny a co jako s cikanama vsak ty nic neumeji jen chodej pro podporu no a co uz na ne ale taky vedej jak na ne porad nejaky novinky na socialkach ale kdo teda okrada vic CR vjetnamci ketry se Vam poklonej a tise si rikaj jak jsou cesi blbi nebo cikani co chodej pro podporu cikani nemaj skoly teda vetsina z nich neumej nic jak takovej clovek muze okradat stat o miliony nebo miliardy to je ten problem vsichni se soustredej na cikany ktery nic neumej ale na vjetnamce nikdo nic to je tak slepej ten ceskej narod sakra co mlady lidi az budou mit deti pujdou se bavit kam do herny hrat automaty?!kde jim jeste nabidnou falesny cigara a mozna i fet?!
tak presne jak jsem cekal jste snad vsichni slepy to jsme asi teda narod kterej se tu necha rozprodat koukam ,mimochodem ja prdel zvedam kazdej den od 6 rano ale to v dotazu nebylo nikdo se Vas neptal co si myslite o me jen tak dal no ,ale vidim jak myslite na sve deti a jejich budoucnost ,odvadeji dane hmmm a kdo take nejvic okrada tenhle stat na danich no?prave vjetnamci to jste asi vsichni slepy a co drogy nejvic tu jednou v drogach prave vketnamci,no jo co se divim vsak ve svete nas Cechy oznacuji jako cloveka kterej sere na svou zem asi maj teda pravdu vy chytraci.
Miro my to tady nevyřešíme je to věc státu ,a když už to neřešili 20 let tak co myslíš že bude dál , vždyť se podívej co dělají s lidmi v době krize zavádějí tvrdé reformy dohadují se s lékaři , v době vysoké nezaměstnanosti chtějí združit úřady práce do 14 poboček v celé ČR a ty si myslíš že oni budou řešit vietnamce? Chápu tvoji otázku já na to rezignoval dávno
Dobrý večer pane luigi . S dovolením upozorňuji , že diskusní příspěvky včera- ze dne 26.1.2011 v 19:04 hod. a 19:12 hod. nejsou moje příspěvky " miro " . Jedná se o příspěvky " mira " (nikoliv "miro") . Chápu pane "luigi" Vaši nepřesnost v pojmenování autora uvedených diskusních příspěvků. miro
Nemysli si, že stát nejvíce okrádají na daních Vietnamci. Ti pouze využívají možností, které jim tento stát umožňuje. Nikdo mi nevymluví, že kupříkladu prodej padělaných věcí není velice dobrým a podplaceným kšeftem pro různé složky státní správy. Kdyby totiž ti čeští úředníci tvrdě šli po těchto daňových únicích, tak by to těm Vietnamcům dovedli pěkně znepříjemnit. Tak jak jim to udělali Němci. Jenomže ti naši ouřadové se nechají pěkně podmáznout a pak přivírají oči. Takže né Vietnamci, ale úplatná správa našeho státu je Tvůj nepřítel.
no a o tom to je ze plati jedno pravidlo tady a porad do kola cech se proda jen aby se mel dobre a ostatni si nas...te skoda myslel jsem ze tenhle stat nekdy k necemu dospeje ze se tu budeme mit dobre a dal nase deti a jejich deti atd proste me mrzi ze tady netahneme Cesi za jeden provaz
abych pravdu rekl obleceni nikdy ne ze nnei znackova ale radsi dam penize ceskemu obchodnikovy,ale treba kdyz nestihnu v kauflandu nebo v tesku chleba koupim u nich kam jinam , jen si vybrat z tech 12ti vecerek
Dobrý večer p. marenka . S dovolením upozorňuji , že diskusní příspěvky včera- ze dne 26.1.2011 v 19:04 hod. a 19:12 hod. nejsou moje příspěvky " miro " . Jedná se o příspěvky " mira " (nikoliv "miro") . Chápu p. "marenka" Vaši nepřesnost v pojmenování autora uvedených diskusních příspěvků. miro
U nás v domě byl 16 let Koloniál s českým majitelem, který pracoval v obchodě 35 let. Původně měl několik prodavaček a fungoval v mezích možností dobře. Prodával základní potraviny, čerstvé uzeniny, hotová chlazená jídla, lahůdky, nápoje a pdobně. V krámě nebýval nával, ale málokdy se stalo, že by tam nebyl aspoň jeden zákazník. Než v blízkosti otevřeli dva supermarkety. Pak to šlo s tržbami nezadržitelně dolu. Prodavačky musely odejít, majitel prodával i sháněl zboží sám. Držel se zuby nehty, nicméně 2 roky před koncem nájemní smlouvy to vzdal. I přes snížení nájmu na minimum to prostě nešlo. Od té doby jsou tam Vietnamci. V regálech konzervy, sušenky a jiné trvanlivé zboží, prakticky bez pohybu. O zákazníka tam nezakopnete, není tam co kupovat. Nájem mají skoro dvojnásobný. Přesto "prosperují". Stejně, je na tom mnoho asijských restaurací, ve kterých jen výjimečně narazíte na hosta. Co si o tom můžu myslet?
ja si snad zacinam myslet ze je to snad nejaka super organizovana pracka penez,to je to co nechapu prave jak se uzivy kazdy z nich?myslim ze vsechny ty vecrky funguji jako jedna velka spolecna pradelna na spinavy prachy
Tenhle pocit mám taky. V okruhu 4 ulic je to podobných krámů 5 a všichni se uživí. Přitom ten český "koloniálník" skrachoval. A nebyl to žádný lempl, ve kšeftu se vyznal.
kdyby byli všichni asi tak poctiví obchodníci, nemuseli by zřejmě utíkat od stánků, když přijde st. inspekce, nebo celníci. - stařenka
Než sem vstoupíš, tak se nauč řádně jak se tady mluví, spisovně, nebo si to nech napsat.
Co jsi udělal proti tomu aby tady nebyli (žádal o to vládu, parlament...)? Ať se děti pořádně učí a mohou zaměstnávat je.
Jsou prostě schopnější než MY. Podnikat může každý, pokud na to ovšem má a ne jen kecat (asi už nic jiného neumíme).
Izolované státy padli, u nás si to jaksi neuvědomujeme, že už nejsme zadrátovaní. Jakásik jednolitý národ. Kdo je cizí (i sousedi) je pro nás něco špatného, na to doplatíme.
Můžeš se sebrat a jet třeba k nim, nebo kdekoliv do světa, máš-li tu odvahu a ukázat co umíš, ne jen vypustit blábol.
Podnikej lépe a vystrnadíš je!
Nedá mi to abych nepřispěla se svou kapkou a názorech na Vietnamce do mlýna. Nikdy mi nevadili, ani to co prodávájí, oproti českým (především) prodavačkám, jste málokdy viděli , že by se na Vás hnusně šklebily jen co vstoupíte do krámu.
Časem jsem dospěla k tomu, že sice jsou "příjemní" nicméně ohromně šetřivý a pro peníze udělají vše. U nás je krámek, chcete platit stravenkama? Proč ne ale 70 korunovou beru za 60 korunovu. Zima a Vietnamec drkotá v krámě zuby v bundě a kulichu :D To je u nás naprostá realita, prostě nezatopí, šetří.
Co mě ale nadzvedlo, když o povodních nakoupily v Makru chleby a balené vody a jeli to prodávat do okolních měst chleba za 50,- a vodu za 70,-
Takže asi tak.
pravda kolikrat vidim ceskou pradavacku a velice neprijemnou mozna prve kvuli situaci v CR a asi se ji nejspis nelibi jeji vyplata,jinak teda vjetnaci nesnasim kdyz vidim jak okradaj v krame treba stre duchodce jdete si treba pro jogirt ma tam cenu 9.90 ok v poradku a kas pipne a naskoci cena 12,90 no apar kacek pokazdy maj uz neco navic k tomu jeste se pohadaj ze jste jim dali do ruky 200 kc ale ne oni se hadaj ze to byla jen 100 kc a neudelate nic jen muzete jit a sebrat se jinak co vytahnou na vas macety?chudaci ty starsi a co treba jdusi koupit svacu v praci jedina vecerka vjetnamec rikam chci 10 deka salamu on jako ze nic tam hodi rovnou 30 jako ze se spletl a v pohode to bali rikam tohle nechci chtel jsem 10 deka jeste dostanu vynadano a vyzene me z kramu no to je raelita
mira, vůbec se nelíbí co píšetea vysvětlím Vám proč. Nemám problém s národnostníma menšinama.Ani se mě ve skutečnosti tohle dělení na MY a NÁRODNOSTNÍ MENŠINY nelíbí. Ale je to oficiální pojmenování, které má svůj důvod a tak to respektuji. Osobně dělím na lidi pracovité , životaschopné, na lidi chutí se vzdělávat , na lidi nekonfliktní. A pak ty ostatní.
mira, jestli máte nějaký problém se svojí živataschopností , je to pouze Váš osobní problém. Otevře si Večerku, pracujte 12 hodin denně, navážejte zboží z Kauflandu a s mírným ziskem prodávejte, klepejte se u v zimě (na kterou nejste zvyklý od dětství) u přenosných kamínek. Obětujte sobotu a neděli.K tomu se věnujete vlastním dětem tak, že pokud s nimi mluvíte doma vietnamsky, tak Vaše děti umí krásně a plynule česky již ve třech letech ( tedy jakmile začnou normálně mluvit) a poté v páté třídě ZŠ umí navíc ještě anglicky, španělsky a některý z dalších světových jazyků. Následně jim umožněte studium na gymnáziuu(většinou osmiletém, takže již od páté třídy ZŠ) a následně studium na VŠ. Pak Vaše děti opravdu jednou asi zaujmou místa na ÚP a pochopitelně i vyšší. A zaslouženě .Jistě i Vy pak budete spokojen. Tak se do toho dejde! Já před takými lidmi smekám. Je to na V8s. Také může jít do zahraničí a vyzkoušt si tohle všechno v úplně jiném ( cizím) prostředí.. Pak napište, jsem na Vás a Vaše úspěchy hodně zvědavá. Karina
nic proti Vam ale pripadate mi naivni , ja taky pracuji a take i o vykendech mam fyzicky narocnou praci jsem zednik delam si sve zakazky nejsem bohac ale staram se o sebe a vecerku nechci resime vlastne sami nas cechy jaci jsme kazdemu dovolime kazdemu prodame a mozna prave lidi jako vy jsou zaslepeny poctivosti ktera tu proste neni
Situace v ČR co se týká národnostních menšin, zejména asiatů je alarmující.
Chtělo by to zavést aktivní imigrační politku, čímž by se radikálně omezil počet přistěhovalců. Já vietnamce rád nemám, ani už u nich nenakupuji.
Ještě máme několik let čas zatáhnout za záchranou brdzu a vlak překoleit na jinou trať.
Ale hlavně - Vy se naučte pořádně jazyku českému, protože to je samá hruba. Na to by klasická klasifikační stupnice nestačila. To by jste dostal ne pětku, ale pětadvacítku.
souhlasim s Vami a stemi Hrubkami taky co nadelam me staci umet nahodit zed a vystukovat nejak se prece domluvime
Reaguji na vaší otázku : co do budoucna nase deti bude je treba zamestnavat vjetnamec. Copak peníze od Vietnamce smrdí víc než od Čecha ,Němce,Madara?
Copak Vietnamci, ale co řékáte na Ukrajince? Ty jsou také na každém rohu, v obchodě, službách ... Dělají bez povolení. To Vám nevadí?
vadi ano vadi jenze tady uz je to tak prevraceny ze z tehle sr...k to bude tezky se vyhrabat myslim tim stat ne jen sebe ale i zrovna Vas vsechny tady
Píšete o Ukrajincích... já vám tedy něco povím a z praxe. Zaměstnáváme lidi. Pár let, takže dám malé shrnutí. Co jsme měli cca během pěti let pár Romů, se všemi jsme se museli dříve, nebo později rozloučit, protože kradli. Čechů se u nás vystřídalo taky hodně, protože nepracovali. Máme stále jednoho Ukrajince a jednoho Litevce. Ty vyvážíme zlatem. Jsou pracovití, loajální. Není problém je požádat, jestli by nepřišli třeba v neděli, ve svátek. Makají v zimě, v dešti, jsou nešťastní, když skončí v normální pracovní době. Chtějí si dodělat, co mají načaté, i kdyby měli být v práci od nevidím do nevidím. Asi tak nějak...
ukrajincu znam dost delam po stavbach nekteri z nich nejsou zadny blbci jsou to nahodou inteligentni chlapi osobme znam veterinare ukrajince ktery je tu kvuli praci,no a jinak je mi jasne ze mate radsi v praci ukrajince kdyz udelaji praci za polovinu nez ostatni
Miro, máte pravdu s tou polovinou. Oni dělají za stejné peníze jako všichni ostatní, ale té práce je za nimi vidět dvakrát tolik.
ano to jo ale ne tim ze bychteli maj jine podminky chudaci nekteri jsou vidirani vlastnimi lidmi ukrajinci nezavidim ji mto tem chlapum ale jsou to drici a to ocenuju
P. "marenka" tento Váš názor sdílím i já , přes to že reagujete na vyjádření někoho jiného mež na "miro" jak uvádíte . Odpovídáte jinému účastníkovi. Moje nick je "miro" , nezaměňovat z nick "mira". Děkuji . miro
Zdravim, cizinci mi nevadi pokud se chovaji podle zvyku zeme v niz zijí...Ja se uz par let motam po Evrope, takze sem cizinec take a nikdy sem nemel sebemensi problem...Jinak to ze se Vietnamci uzivi znamena, ze delaji svoji praci spravne...nikdo Cechum nebrani aby delali to samé...Takze tak...
a co treba hygiena v jejich restauracich dokonce pry nekde nasly sprma na mase a nekde psi maso to je taky dobre odvedena prace a co treba vecerka a vyprodej potraviny prodavaji prosle to je taky dobra prace prave ze se asi moc motate po evrope nevidite realitu CR
Sleduju tuhle diskusi celou dobu a taky se vyjádřím:
Nejsem rasista vůči vietnamcům,jsou mi celkem ukradení,nenakupuju u nich,chodím kolem nich,nemám potřebu je nenávidět.Tak jako oni podnikají u nás,podnikají či mohou podnikat i naši občané v zahraničí.Jenže tady se něco zvrtlo.Při udělování živnostenského listu vietnamcům byli povinni doložit znalost českého jazyka.Když vidím v televizi razii celníků a vietnamce,jak donekonečna omílají "Neumím cesky",tak se ptám:Jakto,že dostali živn.list? Je mi jasné,že je to jejich výmluva,aby se nemuseli hlásit k pirátským padělkům.Pak mě napadá jediný další možný postup - neumíš česky? Tzn.nesplňuješ podmínku pro vydání živn.listu.Vrať ho.Ještě jsem neslyšel,že by se tak stalo.Z jejich přechodu od oblečení k večerkám je jasné,že doba,kdy se 70% národa oblékalo u nich,je pryč.Dělají to,co by udělal každý podnikatel - přejdou na jiný byznys.Zřejmě ani večerka není to pravé ořechové,proto se začíná pěstovat tráva.Nemám nic proti legálnímu podnikání v naší zemi,ale pokud někdo porušuje zákony,měl by se vrátit tam,odkud přišel.Opakuji,nejsem rasista.Jen mi to tak logicky zapadá do úvahy.
Ještě se zmíním o těch demonstrativních raziích.Bylo jich pár do roka,udělala se z toho monstr akce,jak jsme zabránili průniku padělků na český trh a přitom,kdyby úřady chtěly,mohly ty akce opakovat dvakrát do týdne.Měli jsme hromadu celníků,kteří přišli o práci,kdyby se pro ně zřídila instituce,byl by to konec oděvů značky PLIMA či Abibas v našich ulicích.
S příspěvkem tazatele nesouhlasím,ale několik postřehů by možná stálo za zamyšlení.
Já osobně vietnamce nemusim. Kdyby jich tu nebylo tolik, tak to beru, je sice pravda že jedou i když velký obchoďáky maj zavřeno, jsou pracovitý a tak ale nemůžu si poručit, prostě je v oblibě nemám a vadí mi, že jich tu je na poměrně malou zemi tak moc.
ano je jich tu moc napr. v chebu jich je oficialne 6000 a to se nevi o tech co tu jsou na cerno
Řekl jsi: Stačí umět nahodit zeď...co hrubky...nějak se domluvíme. Člověče, kde to žiješ? Tys dosud nevypozoroval, že je řemeslník, a Pan Řemeslník? Že doba křupanů už dávno minula? Pokud chceš mít samostatnou, lepší práci a chodit po lidech, je už vybroušené chování samozřejmostí? Zalez do knížek, a uč se-vše se dá ještě dohonit. Záleží jen na Tobě, jestli budeš Řemeslníkem, nebo lopatářem.
Reaguji na příspěvek "kjanik112" - víte,znám výborného zedníka,má vadu řeči,je lehce zmatený,ale v práci absolutní profík.Pokud můžu,chci na práci jen jeho.A taky si vzpomínám na situaci,kdy u mě zazvonil jiný zedník,sice známý,ale tím,že přišel v obleku a s kufříkem,mě šokoval a nejsem si jist,zda bych ho angažoval.
Tímto se autora otázky nezastávám a ani svým příspěvkem jsem to neměl v úmyslu.Jen mi vadí to škatulkování,kdo má oblek,je něco více.
Tak se nezlobte za mé názory,jdu spát.Dobrou noc.
Omlouvám se, jestli to tak vyznělo, oblek jsem nemyslel.Tazatel nanesl, že na tom nezáleží, chtěl jsem říci, že záleží.
Nezáleží. Nechci se zastávat tazatele, neznám ho, ale pokud potřebuji zednické práce, dám přednost šikovnému zedníkovi, který třeba ani neumí psát (to myslím obecně, neurážím tazatele), ale svou profesi perfektně ovládá, než vzdělanému kravaťákovi, který neumí vzít cihlu do ruky, zato má maturitu z češtiny. Až budu potřebovat češtináře, nebudu se obracet na zedníka.
Pokud Vietnamci nepáchají trestnou činnost,tak mě tady v celku nevadí,že jim obchod s oděvy přestal vynášet a přeorientovali se na potraviny je jejich věc,záleží jen na nás jestli budem ty přemnožený Večerky ignorovat.Já osobně do nich nechodím,protože když vidím jak to nakupují v marketech to je uplná invaze Vietnamců a pak to nabízí předražené ve svých obchodech,tak to se mi přímo hnusí.
Já vás asi pěkně vytočím, ale já Vietnace nesmírně obdivuji. Sebrali se a jeli do jiné kutury, téměř na jinou planetu. Do naprostého neznáma. Řeč, jídlo, podnebí, nemožnost se vrátit, prázdna. Našinec je rozhozený, že někde nedostal to, na co je zvyklý. A oni místo nářků začali pracovat. A chovat se ke svým zákazníkům, kteří jim tykají a řvou na ně, když nerozumí, pěkně, ochotně, mile. Když jsem začínala u nich nakupovat, bylo mi mile po duši a přála jsem si, aby naše prodavačky šly k nim na školení. A řeknu vám, že nebýt prodejen s Vietnamci, nechodila bych takhle oblečená. Neměla bych na to.
Tak jsem se pročetla až na konec a můj názor je, že je jedno jestli jsou lidi modří, zelení nebo pruhovaní když je za nimi vidět kus práce a nestojí s nataženou dlaní u soc. úřadu. Každý máme možnost jako např. Vietnamci odejít tisíc km. od přátel a rodiny a snažit se v jiném státě vypracovat. Své děti posílají do škol a věřte nebo ne ale ty děti jsou vděčné na rozdíl od místních, že mohou studovat a mě je celkem jedno jestli je lékař Rus nebo Arab, mimochodem při hospitalizaci po úrazu byla na Aru starší sestra-ukrajinská primářka která si u nás musela cosi dostudovat aby jí školy a praxi uznali, nikdy jsem se nesetkala s tak chytrým a hodným člověkem který vůbec nebyl zatrpklý. Vadí mi pouze kriminální živlel co se tu rekrutuje z chudých přistěhovalců kteří se mylně domnívali, že v naší republice bez práce zbohatnou.V tomto případě jsem pro okamžité vyhoštění ale se slušnými lidmi problém nemám.
Přidám jednu perličku. Na malé vesnici koupili obchod Vietnamci od té doby tam koupíte pečivo i v neděli. Když sestra chtěla na Silvestra sterilovanou papriku červenou na chlebíčky, Vietnamka říká nemám. Odpoledne zvonek a její muž donesl skleničku, sestra se ptá co to je a on paprika není tak červený to je dobrý ne, je to řepa. A o tom to je, oni jsou snaživí víc než-li my.
No a mě operoval černoch a žiji.
Si myslíte, že naši maloprodejci poctiví chodí vždy do velkoskladů? Zrovna tak čekají na akce a pak jen přeprodávají, tak může podnikat každý. Jen chtít do toho jít. Nehledě když vidím, jak vykupují krabicové víno a pak to dávají do PETek nebo prodávají jako sudové! Dobrou chuť!
Ano jedna chyba je, že se sem měli více pouštět lidi vzdělaní, co nás někde potáhnout. Tak ty prachy mizí do zahraničí. Ale to je i naše věc, my přece máme MOC, že?
Já jsem v podniku,kde jsem pracoval před důchodem,měl deset vietnamských pracovníků.Technici,inženýři.Jejich pracovní morálka byla více než příkladná.Lidi naši byli ve 14:00 u píchaček,tito teprve odcházeli do šatny.Morálně se nadají s Čechy srovnat.A ti co dnes podnikají?Děti jako obrázky,čistě a vkusně oblečené,veliký kontrast k cikáňatům,pobíhajícím po ulicích.U nás ve městě je skoro deset krámů s oblečením.A také řada s potravinami.A nepracují tam jen jejich lidi.Hodně ženských si pochvaluje zaměstnání u Vietnamců.Takže nakonec pomáhají i s nezaměstnaností,kde si neví rady vláda a strana.
JABRAKA
To vím že se vám líbí načerno zaměstnávat Ukrajince, ano dělají nonstop, neplatí zdravotní ani sociální pojištění, ani daně, a česká firma za ně účtuje jako za Čechy, to vím, že tak se dá lehce zbohatnout! Ale zkuste za ně platit to zdravotní , sociální , daně a pak už se Vám asi nevplatí viďte?
Možná jsem to přehlídl,ale nikdo tady nepíše o tom,jestli je potkáte na ,,pracáku".Snad možná a ojediněle.Větnamec,i ten nejmenší obchodníček má svoje krédo:Míň jak 30,000 si nesmím vydělat.JAK TO TI PAZŮŘI DĚLAJÍ,MI JE TAKY ZÁHADA.Ale makají,,jak žlutí".
No a víte co mě osobně dostalo? Byla reportáž a rozhovor s jedním Vietnamcem, když jim vyhořela do mrtě ta tržnice. Jak tam říkal že začnou co nejrychleji stavět. Ptali se ho kde na to vezmou a on říká. "Všichni krajané z Čech pomáhají, peníze posílají i naši z Vietnamu a další z celého světa. Manželka počítá, máme 2,5 milionu."
A otázka zní: dokázali bychom se takhle spojit my Češi? Za našeho krajana, který podniká v zahraničí? Nechci být ošklivá, ale jako bych to slyšela. "Ať se stará, nahrabáno má dost."
Ale jo, pracovití to oni jsou. A skromní taky. A ochotní, usměvaví a co já vím, co ještě. To jim nikdo nebere. Ale poctiví? Asi jak který (to ovšem neplatí jen pro Vietnamce). Nedávno jsem jim cosi opravoval na elektroinstalaci v krámě. Než mě pustili do zadních prostor krámu, horečně tam cosi uklízeli. Stejně jsem musel přelézat tašky se "zaručeně originálními" oděvy, které se válely všude po podlaze. Upozorňuju, že se jedná o čistě potravinářský krám. Ale asi to měli pro vlastní potřebu. Jsou totiž čistotní a často se převlékají.
A nezapomněli už jste náhodou jak tu pěstují psi na maso a vaří z toho v těch jejich restaurací. Kdybych při podnikání nemusel paltit daně jako oni byl byych na tom také lépe.
Psi na maso se muzou maximalne chovat. Pestovat tezko.
1) nikdo nikoho nenuti to jist
2) nikdo nikoho nenuti u nich nakupovat jidlo
3) nikdo nikoho nenuti se u nich oblekat
Nadavat na Vietnamce a pak se priznat, ze k nim chodim nakupovat, muze akorat maximalni blbec. Dokud budou mezi ceskym lidem takovi blbove, budou i Vietnamci.
Nesnáším hloupé lidi a rasisty, většinou jsou to ti samí. Lidem jako je miro je škoda času něco vysvětlovat. Vietnamci jsou lidé pracovití a já je obdivuji.
Dobrý večer pane meris05 . S dovolením upozorňuji , že diskusní příspěvky včera- ze dne 26.1.2011 v 19:04 hod. a 19:12 hod. nejsou moje příspěvky " miro " . Jedná se o příspěvky " mira " (nikoliv "miro") . Chápu pane "meris05" Vaši nepřesnost v pojmenování autora uvedených diskusních příspěvků. Děkuji - miro
doplněno 27.01.11 18:53:Ještě musím doplnit , že k Vietnamcům mám úctu , hlavně k jejich pracovitosti , vstřícnosti , úsilí vzdělávat se , skromnosti a mnoho dalších. Jejich negativa jsou prakticky totožná s negativy ostatních příslušníků společnosti. Souhlasím s tím že vyhrávají jelikož jsou nejen lacinější. Chtějí-li je kamenní prodejci zlikvidovat , mají jedinou možnost - vyhrát v konkurenci cen , vstřícnosti , pracovitosti , ochoty a mnoho dalšího. Pokud se týká : Lacino koupit a draho prodat , jak zde byl uveden příklad , toto je základním principem tržního mechanismu. Všichni známe příklad vysoce postaveného politika , který koupil akcie za 100 mil a prakticky obratem prodal za 300 mil Kč. a nebyl to vietnamec , nebo : dáte-li si volné paníze do peněžního ústavu - nevietnamského , oni vám dají mizive procento úroku , ale když by jse si chteli vzít půjčku (prakticky si půjčit vlastní peníze na nějakou dobu ) budete zatížen úrokem téměř 20 % i více. V dnešní době nějaké morální hodnoty člověka nemají uplatnění. Toto je názor registrovaného diskutujícího pod nick "miro " miro .
Pamatuji je ještě za hlubokého komunismu u nás. Nevím jak se sem dostali, zřejmě jen na zaučení a zuryk. Práskali jen rýži ale už tehdy se činili - šili RIFLE aj. Proč to nemohli naši? Tento národ se dal na kecání!
Myslím, že se sem dostali za bolševiků, kdy měli do ČSSR odpracovávat jejich dluh (dluh Vietnamu). Pak se tady rozmnožili, natahali sem příbuzné a už to je jako neřízená jaderná reakce. Pak to tu jednou bouchne a začnou nás vietnamci vytlačovat. Musí se s tím něco urychleně dělat.
Proč a jak? Když jsou schopnější než MY? Už jen tím že se vydali do světa? Co když to samé řeknou Němci a jiní o nás?
I když my je doma nevytlačíme, budeme zřejmě jen posluhovat s naším myšlením (vyhnat a bude nám dobře, nebude).
Nenadávejme, dělejme ať jsme lepší, jinak padneme. VYHNAT je NELZE, jedině PORAZIT, ale máme na to?
My jsme byli v podstatě vždy pod nějakou nadvládou, ani vládnout si neumíme, ani poslouchat a to se s námi furt tááhne.
.. kdo nepoběží napotom o závod se sousedy svými zakrsí ...
. účastnit se v obchodu světovém a kořistiti pro sebe z pokroku všeobecného .. ochabělost a zahálka naše ..
.. kdo nám vadí provádět .. aby nám záviděl celý svět
V národy zvláště vyvolené nevěřím ...
Víte kdo a kdy napsal toto (a jak se strašně mýlil):
"Komunismus znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž aby všechno bylo společné a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.Život je boj a my to vzdáváme. Jenže se o nás už žádná strana a vláda nestará a jsme v hááji!
miro, připomínáte mi jednoho známého po okolí chomutova. nejste to vy, ten známý psychopat? kolem 25?
Je mi líto , ale těch psychopatů je zde asi více. Naopak , já "miro" , se jím necítím a ani mě není kolem 25. Předpokládám p. "kno"že to co píšete , nepatří jménu "miro" . Snad jste si ani pořádně nepřetl-la na čí diskusní příspěvek reagujete . Nejsem si jist že podobné počínání , nemá nic společného s psychopatií či podobnými anomáliemi . Omlouvám se p. "kno " za razantnější reakci. miro
Máme tady všelijakých menšin, kultur a národností povíce. Některé vadí hodně některé málo. Vietnamci mi skoro nevadí. Máme je tu z několika důvodů - všechny jsou na naší straně. 1. důvod Nechceme mít děti, abychom zůstali osobně bohatí. 2. důvod Jsme velmi špatní obchodníci - neumíme prodat svou práci ... 3. důvod Nechceme dělat některé práce - jsou nám na obtíž a podůroveň a podobně. Za takové věci nás život donutí zaplatit. Mimochodem 3. důvod u němců je příčinou proč tam mají 20% turků a tedy muslimů. Pokud důvody trvají a to trvají, trvá také imigrace i ta asijská. Místo lamentování a podezřívání bych doporučoval je zatahnout do prodeje našeho zboží - naší práce a tak se od nich naučit prodat svou práci ve světě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.