Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavebnictví - zateplení

Od: ork* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám několik otázek, pokud mi pomůžete na některé z nich odpovědět budu rád. Předem také děkuji.

1) Jaký zvolit polytyren při zateplování, jsem rozhodlý např pro tloušťku 14cm , zvolit bílý nebo šedý? rozdíl v poměru cena/vlastnosti?

2) Jaké zvolit lepidlo na přestěrkování šedého polystyrenu z výběru Weber 700,710, Den Braven Quarputz fasáda, nebo Colorlak Vazafix - prozatím výborné zkušenosti, ale může být na šedý nebo t oje ejdno?

3) Musí být do šedého polystyrenu použito hmoždinek s kovovým trnem? a v čem jsou lepší? popř. hmoždinky žluté? co jsem slyšel popravě netuším vůbec.

4) Má význam před zimou přemenetrovat? jak dlouho vydží penetrace nebo jak dlouho chrání? penetruje se znovu před samotnou aplikací fasádní omítky?

5) Nebude lepší použít pěnu? např Thermokleber?

6) Dává se 5 hmoždinek na 1m2?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1) bílý, páč černý je sice tepelně lepší, ale ne o tolik jaké je jeho cena. Na šedý musí být drašší lepidla.

2) Na šedý polyš Z 301 Super od firmy Basf, nebo Weber 700. Ostatní značky bych musel hledat, ale výrobce polyše (lepidel) musí mít certifikovaný systém.

3) Talířovky, počet a druh určuje projektová dokumentace, tak zní předpis ETICS a Etag 004. Laicky do 8 metrů není třeba kotvit.

4) natáhnetě lepidlo a penetraci před omítkou příští rok.

5) Ano je lepší PU lepidlo (pěna) třeba tytan 753

6) Podle předpisu ETAG 004 6-12 hmoždiněk na metr, podle vytrhových zkoušek a projektu. Viz bod 3 poslední věta.

pozn, kovové trny někdy způsobují problémy.

Stavebnictví - zateplení
Stavebnictví - zateplení #2

jabraka*
hodnocení

0x

Podle reklamních údajů BASF je v porovnání vlastností šedého polystyrenu proti bílému,jen v lepší odrazivosti pro infračervené paprsky.Protože polystyren je v každém případě zabudovaný do materiálu,tato vlastnost ztrácí užitečnost.Co se týče tepelného vedení jsou oba materiály stejné,dokonce šedý vede teplo o maličko víc.Je to dáno přítomností uhlíkových krystalů v materiálu.Pro výrobu obou typů je použita naprosto stejná technologie.Proto si dovoluji tvrdit,že rozhodující je cena.

Co se týče lepení,opoět je rozhodující cena,dnes už se jednotliví výrobci příliš kvalitou lepidel a omítek neliší.

Penetrace pomáhá k přizpůsobení lepidla a podkladu,pokud je podklad vystaven dlouhodobějšímu vystavení povětrnosti.Pokud se jednotlivé vrstvy pořizují v krátkém časovém rozmezí,není penetrace nutná.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]